REFERAT 12 MARTS 2004 20 MØDE FREDAG DEN 12

REFERAT AF DSOG BESTYRELSESMØDE COMWELL HOTEL HVIDE HUS
REFERAT AF MØDE I NORDISK KOMITÉ TORSDAG
REFERAT DSOG BESTYRELSESMØDE GULDSMEDEN 17 MARTS 2017 KL

REFERAT DSOG BESTYRELSESMØDE GULDSMEDEN 4 JANUAR 2019 KL
REFERAT DSOG BESTYRELSESMØDE HOTEL GULDSMEDEN 11 DEC 2015
REFERAT DSOGS BESTYRELSESMØDE HESSELET 30 31AUGUST ORDSTYRER



Referat

12. marts 2004

20. møde

Fredag den 12. marts 2004 kl. 9.30-12.30 hos LVU, Hauser Plads 20 5. sal, København K






Rådsmedlemmer


Suppleanter

x

Preben Meier Pedersen, KL (formand)



x

Henrik Billehøj, Danmarks Lærerforening (næstformand)

x

Jørgen Bruun Christensen, Danmarks Lærerforening

x

Michael Rasmussen, Lederforeningen (FU-medlem)



A

Lisbeth Møller, AC (FU-medlem)


Anders Døssing, AC

x

Henning Frantzen, Københavns Kommune/Amtsrådsforeningen


Anette Rachlitz, Amtsrådsforeningen


Ebbe Kærn, Undervisningsministeriet



x

Peter Birk Hansen, Forskningsministeriet




Per Kristensen, Frie Grundskolers Fællesråd


Jens Poulsen, Frie Grundskolers Fællesråd

A

Per Sand Pedersen, Danmarks Lærerforening

x

Flemming Sørensen, Speciallærerforeningen

x

Bjarne Jørgensen, Frie Grundskolers Lærerforening


Mogens Lorentzen, Frie Grundskolers Lærerforening

x

Peter Trolle Jakobsen, Handelsskolernes Lærerforening


Søren Hoppe, Handelsskolernes Lærerforening

x

Arne Christensen, Dansk Teknisk Lærerforbund

x

Mogens Dahlstrøm, Dansk Teknisk Lærerforbund

x

Jens Aage Hansen, AC

A

Ole Marqweis, AC

x

Kurt Bentsen, FOA

x

Jens Erik Stigaard, FOA

x

Frej Larsen, Landsforbundet af Voksen- og Ungdomsundervisere


Mona Tarpgaard, Landsforbundet af Voksen- og Ungdomsundervisere


Fra Arbejdsmiljøsekretariatet



x

Alf Nielsen, Arbejdsmiljøsekretariatet



x

Svend Erik Christensen, Arbejdsmiljøsekretariatet



x

Birthe Nielsen, Arbejdsmiljøsekretariatet



x

Søren Svith

x

Peter Kenneth Larsen, Arbejdsmiljøsekretariatet

x

Morten W. Andersen, Arbejdsmiljøsekretariatet

x

Malene Krogh, Arbejdsmiljøsekretariatet

Punkter til godkendelse:

  1. Revision af de 3 BAR’s hjemmesider

Formandskabet drøftede i deres møde den 19/2-2004 en strategi for de 3 BAR’s hjemmesider, efterfølgende har FU haft en indledende drøftelse af vedlagte oplæg og besluttet at hjemmesiderne skal drøftes i rådsmødet.

WEB-konsulent Søren Svith holder oplæg i mødet og vil sammen med projektlederen Morten Andersen lægge op til diskussion om rådets hjemmesider. Rådet skal bl.a. drøfte:

Rådets bemærkninger

Søren Svith fremhævede, at der nu er nogle nye tekniske muligheder, som rådet kan anvende. Det er vigtigt, at der ikke er trusler mod rådets troværdighed ved at siderne er uaktuelle eller vanskelige at navigere i. Der må ikke være forkerte informationer eller døde links, og det er derfor relevant at drøfte, om der skal være en opdateringsgaranti. Det blev nævnt at det er tidkrævende at ændre elektroniske branchevejledninger og at rådet derfor bør overveje om man kun skal have trykte branchevejledninger, som bringes som pdf-fil på hjemmesiden. De kan blive suppleret af elektroniske vejledninger, som ikke skal forelægges for Arbejdstilsynet.

Det blev fremhævet, at det er vigtigt at understrege, at det er arbejdsgiver og arbejdstager, altså parterne i fællesskab der bringer oplysninger på hjemmesiden. Der var flere, der støttede ideen om en opdateringsgaranti, men der er behov for at få beskrevet, hvad den vil indebære. Det vil være muligt at bringe kort og aktuelt nyt på hjemmesiden. Der må aftales en procedure for opdatering. Hvem skal gøre hvad?

Det er ikke væsentligt at rådet har egen hjemmeside, men det er vigtigt at kunderne kan se, at de hører hjemme her og at de kan identificere sig med hjemmesiden. Det blev fremhævet, at det er en god ide med en fælles hjemmeside, hvor man møder parterne, og hvorfra man kan søge hen til sin branche. Denne opdeling i brancher skal drøftes nærmere.

Hvis der indføres én fælles hjemmeside, er det vigtigt, at rådet bliver synligt på rådets egne produktioner, ligesom det er vigtigt, at man fra forsiden hurtigt kan finde hen til relevante informationer. Der var flere, der støttede forslaget om at afskaffe elektroniske branchevejledninger og nøjes med at lave elektroniske vejledninger, der kan supplere de trykte branchevejledninger, som fortsat skal bringes som pdf-filer.

Det blev under debatten tydeligt, at det drejer sig om at fjerne ordet ”branchevejledning” så vi kun taler om elektroniske vejledninger. Det var ikke entydigt om rådet ønskede at ændre de nuværende elektroniske branchevejledninger til elektroniske vejledninger.

Det vil være lettere at markedsføre arbejdsmiljøet gennem en fælles hjemmeside og især hvis der er opdateringsgaranti, men det må styregruppen drøfte nærmere, så der kommer et konkret oplæg om opdatering på næste rådsmøde.

I diskussionen indgik overvejelser om styregruppernes rolle med hensyn til at rådgive om opdatering af hjemmesiderne. Flere rådsmedlemmer gav udtryk for, at de ikke kan finde tid til denne opgave. I debatten blev det understreget, at en branchevejledning har en særlig status.

I drøftelserne indgik også spørgsmålet, hvor meget har vi råd til at betale for driften af hjemmesiderne. Økonomien skal belyses yderligere, så der er et godt beslutningsgrundlag i næste møde. I øjeblikket anvender vi 25 % af vores penge på hjemmesider. Flere rådsmedlemmer ønskede at de 3 BAR nærmere drøfter udgiftsniveauet for hjemmesiderne.

Det koster at sikre kvalitet og opdatering, hvis oplysningerne er forældede daler vores troværdighed. I hvilken grad skal de faktuelle oplysninger opdateres? Det er væsentligt, at der er en pdf-fil, men man kan ikke umiddelbart gå ind og søge på emneord.

Når rådet skal ændre på hjemmesiderne, er vi nødt til at skelne mellem det politiske og det faktuelle.

Rådet må diskutere, hvor tit der skal opdateres på hjemmesiden. Hvad må det koste? Vi skal have fundet nogle procedurer, så der bliver samlet op på ændringerne. Flere rådsmedlemmer tilkendegav, at det må være en sekretariatsopgave at foretage ændringer.

Rådets beslutning

Rådet gav tilslutning til, at der kan arbejdes videre med at lave en fælles hjemmeside.

Rådet tilkendegav, at de elektroniske branchevejledninger ikke skal afskaffes lige nu, men rådet skal grundigt overveje om nye emner egner sig til en elektronisk branchevejledning. Branchevejledninger skal fortsat bringes som pdf-filer.

Rådet godkendte, at der skal være en opdateringsgaranti på hjemmesiden, men den skal nærmere beskrives af styregruppen for hjemmesiderne.

Rådet valgte at parkere emnet om dialogforum, ligeledes valgte rådet at vente med at tage stilling til økonomien.

  1. Godkendelse af dagsorden

Rådet godkendte dagsordenen.

  1. Godkendelse af referat af det 19. møde i BAR U&F

Rådet godkendte referatet.

  1. Afsluttede projekter

Formanden for styregrupperne kan i rådsmødet redegøre for projekterne:

og orienterer om hvad der er kommet ud af det.

Beretningerne fremlægges til godkendelse i rådet og efter godkendelse fremsendes de til Arbejdstilsynet. Afleveringsfristen er den 15. marts 2004.

Ikke forbrugte midler (overskud), skal betales tilbage til Arbejdstilsynet.

FU havde ingen bemærkninger til beretningerne.

Rådets beslutning

Rådet godkendte beretningerne og regnskaberne.

  1. Statusberetninger 2003

Statusberetningerne for

fremlægges til godkendelse. Beretningerne fremlægges til godkendelse i rådet og skal efter godkendelse fremsendes til Arbejdstilsynet. Afleveringsfristen er den 15. marts 2004.

Projekterne fortsætter i 2004. Beløbene der er anført som overskud er udbetalt, men ikke forbrugt tilskud.

FU skal tage stilling til hvilke projekter som eventuelt skal belyses af formanden for styregruppen.

FU’s bemærkninger

Forskernes arbejdsmiljø: Det blev oplyst at der har været afholdt en temadag med stor succes. Der var flere som ville med end der var plads til. Den næste temadag den 4. marts 2004 er også blevet godt booket. Temadagen var enormt spændende. Lisbeth Møller skriver en halv side om temadagen til brug i rådsmødet.

Indsats Indeklima: Projektlederen skal gøre rede for underskuddet i projektet. Projekttimerne er meget overskredet.

Personalepolitisk messe og seminarer: Ingen bemærkninger

Indsats Forskernes arbejdsmiljø: Ingen bemærkninger

Psykisk arbejdsmiljø på skoler: Arbejdet der er udført af Kroghs Forlag er yderst kompetent.

Rådets beslutning

Rådet godkendte statusberetningerne.

  1. Årsregnskab 2003

Der er udarbejdet et hovedregnskab for Arbejdsmiljøsekretariatet. Det er blevet godkendt af Formandskabet og herefter er der udarbejdet regnskaber for hver af de 3 BAR.

BAR U&F’s regnskab fremlægges hermed til godkendelse. Regnskabet viser et overskud på 17.250,46 kr. efter at rådets andel i hensættelser er fratrukket. Heraf vedrører 17.202,32 kr. fra renteindtægter. Overskuddet skal indbetales til Arbejdstilsynet.

Regnskabet har været forelagt hos Kommunernes Revision og deres revisionspåtegning vedlægges som bilag.

Regnskabet bygger på den forudsætning at de tidligere fremsendte årsregnskaber er blevet godkendt af Arbejdstilsynet.

Ud over rådets hovedregnskab for 2003 skal der fremsendes selvstændige regnskaber for alle afsluttede projekter og statusrapporter for igangværende projekter.

Rådets beslutning

Rådet godkendte regnskabet for 2003.

  1. Rådets redegørelse 2003

Sekretariatet har udarbejdet et udkast til rådets redegørelse for 2003, som har været forelagt FU, hvorefter der er indarbejdet nogle faktuelle oplysninger.

Arbejdsmiljørådet har besluttet at indføre det enstrengede system fra og med 2003, det betyder at alle BAR skal afleverer en regnskabsdel og en afrapportering for hver enkelt aktivitet samt udarbejde en generel redegørelse for BARets virksomhed til Arbejdsmiljørådet.

Det foreslås at BARet beskriver udviklingstendenser inden for branchen og hovedproblemstillinger for BARets arbejdsmiljøindsats og relaterer BARets indsats på forskellige områder til Arbejdsmiljørådets plan for prioriterings af arbejdsmiljøindsatsen samt handlingsprogrammet for ”rent arbejdsmiljø år 2005”.

Desuden beskrives i hvilken udstrækning BARets overordnede mål for deres indsats er nået. BARet forslås om muligt at give en samlet vurdering hvorledes BARets aktiviteter har påvirket udviklingen inden for de områder, som BARet har prioriteret.

Endvidere ønskes en beskrivelse af BARets brug af evalueringer og effektmålinger, samt refleksioner over evalueringernes resultater.

Rådets redegørelse skal sammen med regnskabet og projektrapporterne fremsendes til ASC senest den 15. marts 2004.

Udkast til redegørelse fremlægges til godkendelse.

Rådets beslutning

Rådet godkendte redegørelsen 2003.

  1. Godkendelse af programmer

I rådsmødet den 4. november 2003 diskuterede rådet fordele og ulemper ved at organisere projekter i programmer. Rådet besluttede at sekretariatet på baggrund af drøftelser i de 3BAR skulle udarbejde et oplæg.

Rådet skal i dette møde beslutte om arbejdet med projekter skal organiseres som programmer fra og med 2005 og tage stilling til, hvad der skal kendetegne et program.

Opsummerende er hovedbegrundelserne for programmer, forstået som tematisk samling af projekter over flere år, at det vil give bedre muligheder for:

Arbejdet med programmer skal medvirke til at tydeliggøre den politiske dagsorden i planarbejdet. Et program besluttes ud fra strategiske overvejelser. Det er her, rådet søsætter sine flagskibe.

På baggrund af tidligere drøftelser i rådet indstilles:

Rådets bemærkninger

Flere rådsmedlemmer anbefalede, at der arbejdes videre med programtanken. I DUS blev der advaret mod at arbejde på tværs så brancherne ikke kan finde sig selv tydeligt nok. De store organisationer kan nemt komme til at fylde for meget. Rådet skal være opmærksom på at inddrage de mindre organisationer i visionsmøderne inden projektet går i gang.

Det blev foreslået at rådet skal evaluere processen og arbejdet med programmer efter et stykke tid.

Rådets beslutning

Rådet besluttede at programmer indledes i 2005 som skitseret i bilaget. I 2004 planlægges indsats Psykisk arbejdsmiljø som et program, men får først fuld effekt fra 2005.

Rådet besluttede at arbejdet med programmer skal evalueres. Der er ikke taget stilling til hvordan eller hvornår.

Når sekretariatet skal indkalde forslag fra organisationerne, skal de bl.a. være med til at udfylde rammerne i programmet om Psykisk arbejdsmiljø.

  1. Evalueringsstrategi

Rådet drøftede i mødet den 4. november 2003 en strategi for evaluering af rådets indsatser på baggrund af et oplæg fra sekretariatet.

I rådsmødet skal rådet beslutte en evalueringsstrategi. Endvidere skal rådet tage stilling til om der skal gennemføres et projekt ”Evaluering 2004”. Sekretariatet foreslår, at der arbejdes med en cyklus, hvor rådet hvert andet år gennemgår et decideret evalueringsprojekt, og hvor rådet hvert andet år følger op på evalueringen, med opfølgning på resultaterne og udvikling af praksis.

Såfremt rådet beslutter at gennemføre ”Evaluering 2004”, vil sekretariatet udarbejde en projektbeskrivelse som fremlægges til godkendelse i rådsmødet den 15. juni 2004.

Såfremt rådet ikke beslutter projektet, vil de afsatte projektmidler være til rådighed til andre aktiviteter.

Rådets beslutning

Rådet godkendte:

  1. Rådets planer 2005-08

Udkastet til planer 2005-08 er udarbejdet på baggrund af planer 2004-05 og drøftelserne på rådsseminaret i september 2003. I udkastet er der taget højde for den prioritering af arbejdsmiljøindsatsen frem til og med 2005, som beskæftigelsesministeren har tilsluttet sig.

Projekterne for 2005 skal konkretiseres på visionsmøderne i foråret 2004 og projektbeskrivelserne skal godkendes på rådsmødet i september 2004.

Det må forventes at planerne 2006-08 skal ændres, da Regeringens Handlingsprogram ”Rent Arbejdsmiljø 2005” udløber ved udgangen af 2005, og der skal opstilles en ny samlet plan for parternes og myndighedens arbejdsmiljøindsats de kommende år.

I forhold til BAR U&F’s planer 2004-07, som blev indsendt til Arbejdsmiljørådet i april 2003, er der foretaget følgende ændringer:

2005:

Programmet: ”Indsats psykisk arbejdsmiljø”, hvorunder projektet ”Ledernes psykiske arbejdsmiljø” indgår sammen med projektet ”Indsats psykisk arbejdsmiljø for lærerne i ungdomsuddannelserne”, som er rykket frem fra 2006.

2006:

”Indsatsen arbejde i SiO” og ”Indsats hjemmearbejde” er rykket tilbage fra 2005. Projektet ”BST-udbygning” udgår helt af planerne.



2007:

Ingen ændringer

2008:

Planen for 2008 indeholder driftsopgaverne: Evaluering, Messer og Hjemmesider.

Forslagene fra DUS om ”Revision af dialogspillet SAMSPIL”, vil blive forsøgt indarbejdet i ”Indsats psykisk arbejdsmiljø 2004”, som rådet skal behandle på sit møde i juni 2004.

Forslag fra Lederforeningen/DLF om ”Lederskab i et minefelt” tilgodeses i projektet ”Ledernes psykiske arbejdsmiljø”, som indgår i ”Indsatsen psykisk arbejdsmiljø” i 2005 eller allerede i 2004 (se dagsordenens punkt 12)

Amtsrådsforeningen har godkendt at deres forslag om ”Arbejdsmiljø som ledelsesparameter” kan indgå i ansøgningen om et projekt om certificering under 20%-puljen, der udarbejdes i foråret en ansøgning til ansøgningsfristen 11/8-04

Rådets bemærkninger

Det er nødvendigt at fremsende planer til Arbejdstilsynet inden 1. maj 2004, men rådet har mulighed for ved rådsseminaret at se med friske øjne på planerne og bl.a. tage stilling til om projekter skal udgå eller organiseres som programmer.

Rådet skal under punkt 12 tage stilling til brug af restmidler, men allerede nu blev det nævnt at indsats Psykisk arbejdsmiljø skal styrkes. ”SAMSPIL” og ”Lederskab i et minefelt” skal rykkes frem til 2004.

Rådets beslutning

Rådet besluttede at anvende penge på ”SAMSPIL” og ”Lederskab i et minefelt” (2004).

Rådet har godkendt plan 2005-08, så den kan sendes til Arbejdstilsynet.

  1. Styregrupper

Da Michael Rasmussen er gået ud af den fælles styregrupper for WEB, skal der vælges en ny repræsentant fra ledersiden til styregruppen.

Sekretariatet har i 2003 haft gode erfaringer med at styregrupperne blev udpeget så tidligt så de kunne være med til at udarbejde de kommende projektanalyser og projektbeskrivelser.

Rådet skal tage stilling til om de nuværende styregrupper skal fortsætte i 2005 eller om der allerede nu skal nedsættes nye styregrupper der kan udarbejde projektbeskrivelser for 2005. Der bliver indkaldt til visionsmøder i marts-april 2004.

Sekretariatet foreslår at styregrupperne vedr. ”Revision af hjemmesider” og ”Messer” fortsætter og udarbejder de nye projektbeskrivelser.

Der skal nedsættes en ny styregruppe om ”Branchevejledning om brandforhold på skoler” såfremt projektet indgår i rådets plan for 2005 (se punkt 9).

Rådets bemærkninger

FU har foreslået at styregruppen for hjemmesider skal nedlægges, men ved nærmere eftertanke trækkes dette forslag, da der er brug for den fælles styregruppe i forbindelse med strategiske overvejelser om den fælles hjemmeside, opdateringsgaranti med videre.

Rådets beslutning

Rådet godkendte:

  1. Rådets restmidler i 80%-puljen

I rådets andel af 80%-puljen er der i 2004 ca. 114.000 kr. som ikke er disponeret til aktiviteter. Heri indgår 67.917 kr. som er rådets andel i renteindtægter fra 2001-2002. Beløbet er ekstraordinært blevet tilført rådet. Arbejdstilsynet er i gang med at gennemgå rådenes tilskudsrammer for årene 1999-2003 og en foreløbig opgørelse viser at BAR U&F muligvis vil få opskrevet sin ramme i 80%-puljen i 2004 med ca. 236.590 kr. Arbejdsmiljørådet skal tage stilling til om beløbet skal tilføres rådets ramme eller den fælles ramme.

På dagsordenens punkt 8 behandles ”Rådets evalueringsstrategi”. Såfremt det besluttes at rådet ikke iværksætter evaluering i 2004 vil der yderligere være ca. 200.000 kr. til disposition.

Det har i drøftelserne indgået at der var behov for at tilføre penge til ”Indsats psykisk arbejdsmiljø” til revision af samspil, ligesom der har været ønske om at ”Ledernes psykiske arbejdsmiljø” skulle fremskyndes til 2004. På de aktuelle planer se punkt 9 er det sat til gennemførelse i 2005.

WEB projektet ønsker tilført ekstra midler (se bilaget om økonomiske konsekvenser).

FU’s bemærkninger

FU ønsker at styrke Psykisk arbejdsmiljø herunder revision af Samspil samt Ledernes psykiske arbejdsmiljø og vurderer at alle rådets restmidler i 2004 skal overføres til indsats Psykisk arbejdsmiljø 2004. I mødet blev der oplyst, at revision af hjemmesiderne også har brug for ekstra penge. FU anbefaler at restmidlerne koncentreres til indsatsen om Psykisk arbejdsmiljø.

Rådets bemærkninger

Rådet ønsker at støtte programmet ”Psykisk arbejdsmiljø”, men afventer et oplæg om økonomien i hjemmesiderne før rådet kan tage stilling til evt. ekstra midler til hjemmesiderne.

Rådets beslutning

Rådet besluttede at tilføre ”Psykisk arbejdsmiljø” 314.000 kr. i 2004, så arbejdet med revision af ”SAMSPIL” samt ”Ledernes psykiske arbejdsmiljø” kan indledes.

  1. Ansøgning til 20%-puljen

Rådet skal tage stilling til to ansøgninger til 20 % puljen.

  1. BAR Bygge & Anlæg og Industrien BAR har udarbejdet en ansøgning om et projekt ”Elektronisk katalog over gode tekniske hjælpemidler og metoder”. Der henvises til medsendte bilag. Arbejdsmiljørådet ønsker at projektet gennemføres, men vil undersøge om der er andre BAR, der vil deltage i projektet. Rådet skal derfor tage stilling til, om man kan støtte projektet. Ansøgningen har ikke været forelagt for FU.

  2. FU hos BAR FOKA har foreslået rådet, at der nedsættes en arbejdsgruppe, der skal forberede en ansøgning til 20%-puljen til et projekt, der skal handle om, hvordan man sikrer et godt arbejdsmiljø i forbindelse med strukturændringer og opgaveudlægning. Arbejdsgruppen skal have et forslag klar til en ansøgning til 20 % puljen til godkendelse i begyndelsen af august, idet ansøgningsfristen er 11. august 2004.

FU har drøftet forslaget fra BAR FOKA og fremhæver, at flere organisationer er opmærksomme på, at der kan blive udfordringer som påvirker arbejdsmiljøet i forbindelse med strukturændringer og derfor kan der være behov for at se på mulighederne for et fælles projekt.

Rådets bemærkninger

A1) Arbejdsmiljørådet har bevilget projektet ”Elektronisk katalog”, men ønskede at flere BAR skulle indgå i arbejdet, så kataloget kommer til at indeholde tekniske hjælpemidler mere bredt.

Rådet havde svært ved at vurdere om dette katalog var relevant for rådets brancher. Det blev nævnt at tekniske skoler, tekniske servicemedarbejdere og specialskoler kan være relevante målgrupper. Det er ikke hjælpemidler til forflytning af personer men af gods. Det kan være relevant i forhold til tekniske skoler.

A2) Rådet fandt BAR FOKA’s forslag til ansøgning meget relevant og vil gerne indgå i arbejdet, men der er behov for at få afklaret hvilke andre projekter, der er igangsat eller har planlagt tiltag fx KTO, FTF, LO, AMI, KL.

Rådets beslutning

Rådet godkendte,





  1. Branchevejledning ”Bedre Indeklima”

Rådet skal godkende den nye branchevejledning ”Bedre Indeklima”, som er et tiltag under det fælles 3BAR projekt ”Indsats Indeklima”.

Branchevejledningen er sendt til høring. Arbejdstilsynet, der skal sikre at den er i overensstemmelse med lovgivningen. Svar herfra forventes at foreligge inden udgangen af februar 2004.

Styregruppen indstiller branchevejledningen til godkendelse.

Vejledningen bliver udgivet den 1. april 2004 sammen med offentliggørelse af indeklimaportalen. Den udgives i et oplag på 15.000 stk. og kommer til at koste kr. 25,-.

Rådets bemærkninger

Rådet diskuterede kort forløbet af arbejdsprocessen i styregruppen. Der var en opfattelse af, at teksten nogle steder bliver for generel og at vores brancher derfor ikke bliver beskrevet så tydeligt, som hvis det havde været rådets egen produktion. Styregruppen kan imidlertid god stå inde for produktet.

Rådets beslutning

Rådet godkendte branchevejledningen ”Bedre Indeklima”.

Bestilling af branchevejledninger og de øvrige materialer kan ske indtil mandag den 15. marts 2004 kl. 12.

Punkter til orientering:

  1. Igangværende projekter

Under dette punkt har formændene for styregrupperne mulighed for kort at orientere om fremdriften i deres projekter, ligesom rådsmedlemmerne har mulighed for, at stille spørgsmål til de enkelte projekter.

FU skal tage stilling til om der skal redegøres specielt for et eller flere af projekterne i rådsmødet.

Vedr. projektet ”Evaluering 2003”

Sekretariatet arbejder på at udvikle en grafisk profil for de 3 BAR Evalueringsprojektet 2003 har som en del af aktiviteten Opfølgning planlagt at udarbejde informationsfoldere om de 3 BAR. For at have den nødvendige tid til at udvikle en grafisk profil, er det ikke tidsmæssigt muligt at lave informationsfoldere om de 3 BAR inden Personalepolitisk Messe. Den fælles styregruppe har derfor besluttet kun at lave info-kort om hvert af de 3 BAR med web-adresser og evt. kort med klistermærker med web-adresser, som kan være klar til brug på Personalepolitisk Messe m.m. Styregruppen regner ikke med at forlægge dette yderligere for rådene inden produktionen. Materialerne skal være færdige sidst i maj.

Rådets beslutning

Til orientering.



  1. Siden sidst – gensidig orientering

Næste møde mandag den 14. juni 2004 kl. 13-16 hos AC/GL, Vesterbrogade 16. Kbh. V.

12




(EINGANGSSTEMPEL) AMT DER SALZBURGER LANDESREGIERUNG REFERAT VERKEHRSRECHT UND KFZ
0 STYREMØTEREFERAT TBIL DOKUMENTNR MØTETIDSPUNKT 11 APRIL 2012 KL
1 APRIL 2008 ANDELSBOLIGFORENINGEN STRANDGÅRDEN III REFERAT FRA ORDINÆR


Tags: fredag den, fredag, marts, referat