20 FEBRUARI 2008 PROJEKTDIREKTIV FÖR UPPBYGGNAD AV ”REGIONALISERINGEN AV

%C3%85rsm%C3%B6te-i-Norra-Kalmar-l%C3%A4ns-biodlardistrikt-den-8-februari-2014-i-Ankarsrums-Sportfiskeklubbs-klubbstuga
(TEKST GELDEND OP 19032012) WET VAN 19 FEBRUARI
(TEKST GELDEND OP 22072010) WET VAN 1 FEBRUARI 1984

0 W OERDEN 7 FEBRUARI 2006 AAN DE RAAD
16 K VERSI 20 FEBRUARI 2013 ETERANGAN SAKSI PROF
20 FEBRUARI 2008 PROJEKTDIREKTIV FÖR UPPBYGGNAD AV ”REGIONALISERINGEN AV

Projektdirektiv för uppbyggnad av ”regionaliseringen av läkarutbildningen i Umeå” avseende Sunderby sjukhus


20 Februari 2008

Projektdirektiv för uppbyggnad av ”regionaliseringen av läkarutbildningen i Umeå” avseende Sunderby sjukhus.

Bakgrund

I regeringens höstbudget har läkarutbildningen utökats med 60 platser from höstterminen 2008. Det innebär 300 nya platser 2010. Platserna har fördelats enligt följande: Uppsala 8, Lund 8, Göteborg 8, Linköping 8, Karolinska institutet 8 och Umeå 20 platser.

För Umeå universitet innebär det att ett nytt sätt att bedriva läkarutbildningen ska utarbetas, en s k regionalisering av läkarutbildningen.

Grundförutsättningen enligt Umeå universitets planering är att regionalisering sker till Norrbottens-, Jämtlands- och Västernorrlands- läns landsting med tyngdpunkt på Sunderby-, Östersunds- och Sundsvalls länssjukhus.



  1. Initialt erbjuds landstingen på lika villkor 10 studenter per klinisk termin (fr o m termin 6). Umeå universitet har äskat om ytterligare utökning med 20 platser per år på läkarprogrammet, vilket fr o m 2012 skulle innebära 14-15 studenter per termin i stället för 10.

  2. Den första gruppen studenter som tar del av regionaliseringen på detta sätt är de som börjar ht 2008. Det innebär att de första studenterna kommer ut till länssjukhusen vt 2011 och examineras dec 2013/jan 2014. En regionalisering av 10 studenter motsvarar 60 studenter per ort ht 2013. (15 studenter skulle således motsvara 90 studenter per ort).

  3. Antagning sker till läkarutbildningen i Umeå, därefter sker urvalet för regionplacering. Positiva val ska eftersträvas, d v s det är viktigt att placeringarna utanför Umeå upplevs som något positivt av studenterna. Det är därför önskvärt att dessa orter arbetar på att delge ”fördelar” för studenterna

  4. Urvalet av studenter för regionplacering sker, så långt det är möjligt, på frivillig basis och så tidigt som möjligt under utbildningen, redan under termin 1.

  5. Regionalisering bör ske av alla kliniska terminer, från delar av termin 5 till termin 11, med undantag av termin 10 då projektarbete sker. Mindre moment kan behöva göras på NUS. Det finns inga formella hinder mot att projektarbetet handleds från andra orter än Umeå, men bedömningen är att det initialt inte finns kapacitet för all sådan handledning regionalt på alla orter. Det är dock sannolikt att flertalet studenter kan bo kvar på studieorten, men kan behöva besöka Umeå för handledning.

  6. Regionaliseringen innebär att lärare (lektorer/professurer) placeras på dessa sjukhus med anställningsformer på vanligt sätt (universitetstjänst med institutionsanknytning i Umeå + klinisk koppling (1/3) till landstinget på respektive ort).

  7. Det är viktigt att de pedagogiska principer som gäller blir lika på alla orterna. Därför krävs en pedagogisk vidareutbildning både av de universitetslärare som anställs och andra medverkande läkare.

  8. Medicinska fakulteten i Umeå ansvarar för lärarutbildning, utbildning för samtliga studenter fram till halva termin 5 och examination av samtliga kurser.

  9. De tre landstingen (JLL, LVN, NLL) utser vardera en kontaktperson med tid avsatt för att delta i uppbyggnaden av infrastruktur m m.

    1. JLL: Eva Samuelsson

    2. LVN: Mikael Broman

    3. NLL: Kenneth Robarth

  10. Landstingen och medicinska fakulteten har ett gemensamt ansvar för att kvaliteten på regionutbildningen blir god.



Produktmål/målområden

Projektet sträcker sig över 3 år, från och med februari 2008 till och med december 2010.

Delmål/uppgifter:



Effektmål

Vid projektets slut förväntas landstinget ha uppnått följande:



Krav och avgränsningar

Projektet organiseras med en styrgrupp och projektgrupper inom berörda områden. Projektledare med avsatt tid för projektet koordinerar arbetet mellan projektgrupperna och tillser att de beslut som fattats verkställs.

Uppdragsgivare: landstingsdirektören

Styrgrupp: styrgruppen för läkarförsörjning

Projektgrupper: Medicinsk kompetens*, Personal ,Information, Ekonomi, Bygg- o fastighet, FoU samt IT

Samverkan: CIF och direkta kontakter med NLF

Projektledare: utsedd av landstingsdirektören, Kenneth Robarth

* Företrädare för den medicinska kompetensen är en nyckelgrupp med direkt inverkan på utbildningens kvalitet. Denna projektgrupp ska därför bestå av läkare med chefsuppdrag och akademiskt meriterade läkare med intresse för utbildningsfrågor. Uppdraget är att utgöra kontaktyta och dialogpartner inom professionen gentemot Umeå universitet. En i projektgruppen utses som gruppens samordnare, med uppgift att delta i de övergripande projektmöten som anordnas mellan medicinska fakulteten vid Umeå universitet och landstingen.



Metoder och arbetssätt

Projektledaren ska utveckla en projektplan innehållande tidplan och ekonomiska beräkningar av kända fakta, som revideras kontinuerligt eftersom nya beslut och förhållanden tillkommer.

Projektledaren kommer att under tre år arbeta drivande för att genomföra produktmålen.

Projektledaren ska delta som landstingets representant i Umeå universitets och landstingens gemensamma arbetsgrupp. Vid dessa möten ska också samordnaren i projektgruppen för den medicinska kompetensen delta, då många av frågorna som avhandlas är kompetens- och volymfrågor i den kliniska verksamheten.



Tidsplan

Projektet sträcker sig från och med februari 2008 till och med höstterminen 2010.

Resurser

Projektledaren ska ha avsatt tid för att arbeta med projektet och tillhör landstingsdirektörens stab.

Informationsinsatser

Information om projektet ska finnas externt på landstingets utsida, i DL-annonser, internt på intranätet och på annan plats som anses ändamålsenliga.



Utvärdering

Projektansvarig ska samordna samtliga arbetsgruppers information till landstingsdirektörens ledningsgrupp samt fortlöpande återkoppla till styrgruppen. Projektet ska ske i samverkan med de fackliga företrädarna enligt samverkansavtalets intentioner.




2016-04-01_Lista_operatorilor_econmici_atestati_pentru_activitatea_de_exploatare_forestiera_FEBRUARIE_2016
28 NUMĂRUL 029 VINERI 9 FEBRUARIE 2006 BOP
7 FEBRUARI 2011 JÄMSTÄLLDHETSREDOVISNING FÖR 2010 JÄMSTÄLLDHET


Tags: februari 2008, med februari, projektdirektiv, uppbyggnad, ”regionaliseringen, februari