CONVENI ENTRE LA GENERALITAT DE CATALUNYA EL CONSORCI SANITARI

10 ARTSYJ CONVENIENT AND PRECISE MEASUREMENT OF
3 ACTA PREACUERDO DEL CONVENIO COLECTIVO DE
CONVOCATORIA 2016 DE PLANES DE FORMACIÓN MEDIANTE CONVENIOS

(CONVENIO INTERADMINISTRATIVO NO 080 DEL 28 DE DICIEMBRE DEL
(ESCUDOLOGOTIPO INSTITUCIONAL CONTRAPARTE) PROPUESTA DE CONVENIO ENTRE LA UNIVERSIDAD
(INSERTAR LOGOTIPO DE LA ENTIDAD COLABORADORA) CONVENIO ESPECÍFICO DE

CONVENI ENTRE LA GENERALITAT DE CATALUNYA, EL CONSORCI SANITARI DE BARCELONA, L’AJUNTAMENT DE BARCELONA






CONVENI  ENTRE LA GENERALITAT DE CATALUNYA, EL CONSORCI SANITARI DE BARCELONA I L’AJUNTAMENT DE BARCELONA PER A LA MILLORA DE LA QUALITAT DE LA XARXA SANITÀRIA DE LA CIUTAT DE BARCELONA.





Barcelona, 8 d’octubre de 2008.

 

REUNITS:

 


D’una part, l’Honorable Senyora Marina Geli i Fàbrega, consellera de Salut, que actua en representació del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, i per la seva condició de presidenta del Consell de Direcció del Servei Català de la Salut i de la Junta General del Consorci Sanitari de Barcelona.


De l’altra, l’Excel·lentíssim Senyor Jordi Hereu i Boher, alcalde-president de l’Ajuntament de Barcelona, que actua en representació d’aquest ens, assistit per l’Il·lustríssim Senyor Jordi Cases i Pallarès, secretari general de la corporació municipal esmentada, de conformitat amb el que preveu la Disposició Addicional Segona de la Llei 7/2007, de 12 d’abril de l’Estatut Bàsic de l’Empleat Públic.



MANIFESTEN:


I.- Que amb data 19 de juliol de 2004 es formalitzà entre la Generalitat de Catalunya, el Consorci Sanitari de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona un conveni de col·laboració per a la millora de la qualitat de la xarxa sanitària de la ciutat de Barcelona, en virtut del qual el Departament de Salut de la Generalitat va promoure un pla de nova construcció i millora de les infraestructures en atenció primària, especialitzada, sociosanitària i salut mental, i a l’hora l’Ajuntament de Barcelona posà les bases per a la posada a disposició del Servei Català de la Salut (CatSalut) de diferents immobles per tal de ser destinats a equipaments públics, especialment pel que fa l’atenció primària, sociosanitària i salut mental.


II.- Que la situació en la qual es generà el conveni subscrit l’any 2004 es caracteritzava per una forta descapitalització de les infraestructures sanitàries a la ciutat de Barcelona, especialment en l’àmbit de l’atenció sociosanitària i de salut mental, sense oblidar la necessitat d’actualitzar les inversions en els diferents hospitals d’aguts així com en el centres d’atenció primària de la ciutat.

En aquest context el conveni de 2004 suposà un abordatge de les infraestructures des d’una perspectiva global, amb una visió integral de la ciutat i de les diferents línies de servei, afrontant reptes pendents i amb un horitzó que sobrepassava el de l’anterior legislatura.



III.- Que de les actuacions previstes en el conveni de 2004, la seva totalitat es troba en diferents fase d’execució (projecte o obra), havent-se iniciat també altres actuacions que no estaven previstes en el referit conveni per tal de donar resposta a noves necessitats assistencials, algunes d’elles ja finalitzades1.



IV.- Que les polítiques sanitàries i de benestar aconsellen l’atenció global a les necessitats de les persones, en aquest sentit es promou la construcció de centres integrals amb una forta orientació comunitària, caracteritzats per compartir els usos dels equipaments entre serveis sanitaris (centres d’atenció primària, sociosanitaris i/o de salt mental) i serveis socials, cívics i culturals per tal de confluir l’estratègia d’equipaments de la ciutat.



V.- Que les diversitat de les fonts de finançament que concorren en matèria sanitària fa que es produeixi també una diversitat quant als operadors, tal com s’ha vingut reflectint en l’execució dels convenis entre el CatSalut i el Consorci Sanitari de Barcelona en matèria d’inversions. A aquesta diversitat de fonts de finançament s’ha d’afegir el rol que tenen diferents institucions, fundacions, etc com a titulars d’equipaments sanitaris i assistencials en aquest sector quant al seu finançament, la construcció i la gestió d’infraestructures sanitàries que sovint, d’acord amb la Llei d’ordenació sanitària de Catalunya, han passat a formar part de la xarxa d’utilització pública tant d’hospitals com, cada cop més, dels nivells sociosanitari i de salut mental, raó per la qual també seran objecte de consideració en aquest conveni.



VI.- Que en un entorn com el de la ciutat de Barcelona, les necessitats de planificació s’han d’establir a mig termini per tal de preveure els futurs creixements i les necessitats de la població per a la qual cosa el present conveni te en compte les previsions i prioritzacions a realitzar en el període 2008-20152, contemplant fins i tot reserves d’espais per a futurs equipaments.



VII.- Que en consonància amb el que s’ha exposat, la Generalitat vol promoure un pla de construcció i millora dels equipaments sanitaris, sociosanitaris i de salut mental, així com la posada en funcionament de diferents serveis a la ciutat de Barcelona, arbitrant les fórmules que, en cada cas, s’estimin més adients en ordre a l’obtenció dels espais en els quals hagin de materialitzar-se les inversions corresponents, així com determinar el finançament i les formes de gestió dels serveis que s’escaiguin en cada cas.



VIII.- Que l’Ajuntament de Barcelona és plenament solidari amb els principis i prioritats establertes pel Govern de la Generalitat en els diferents àmbits d’actuació, propiciant la posada a disposició d’espais a la vegada que contribuir a la recerca de nous en consonància amb la reserva d’equipaments que es preveuen en aquest mateix conveni.



IX.- Que per tal de continuar desenvolupant les diferents modalitats de col·laboració entre la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona, s’ha previst la formalització del present conveni de col·laboració interadministrativa tot manifestant la voluntat d’ambdues parts d’ampliar les previsions del conveni de 2004, incorporant les aportacions fetes a través del Pla d’Acció Municipal (PAM) i del Pla d’Acció dels Districtes (PAD), fruit de l’estreta col.laboració entre ambdues administracions, vehiculitzada a través del Consorci Sanitari de Barcelona.



El present conveni es regirà per les següents



C L À U S U L E S



Primera.- Objecte del conveni.


1.- L’apropament dels serveis al ciutadà, la integració i la coordinació dels serveis sanitaris és l’eix vertebrador que inspira el present conveni. Les millores presents i futures de les infraestructures permeten plantejar avenços en els plans directors i funcionals de les diverses línies de serveis que tendeixen a la seva integració en la línia de garantir la continuïtat assistencial.


2.- El present conveni té per objecte la reformulació i l’ampliació de les actuacions contemplades en el conveni de 2004 per a la millora de la qualitat de la xarxa sanitària de la ciutat de Barcelona, i mitjançant la promoció per part del Departament de Salut d’un pla de construcció i millora de les infraestructures en matèria d’atenció primària, sociosanitària, salut mental i especialitzada.


3.- En consonància amb l’expositiu V, és també objecte d’aquest conveni promoure la participació i les aportacions de les diferents institucions, fundacions, etc. de l’àmbit concertat amb el dispositiu sanitari públic i integrats en les diferents xarxes d’utilització pública, en ordre a la millora de les infraestructures de la ciutat.


Segona.- Atenció primària.


En matèria d’atenció primària és voluntat de les parts continuar l’estratègia de millora de la xarxa de tal manera que s’adeqüin els creixements poblacionals, mitjançant l’ampliació de centres o la seva substitució de manera que possibiliti la millora de la qualitat de l’atenció als ciutadans i de la pràctica assistencial dels professionals. Per això s’ha previst la priorització dels projectes que es relacionen seguidament:




Tercera.- Atenció sociosanitària


Pel que fa a l’atenció sociosanitària, la renovació dels equipaments i la major capacitat resolutiva esdevé una de les prioritats derivada de les noves necessitats de salut, a la vegada que es fa imprescindible la interacció d’aquest nivell assistencial amb el de l’atenció primària i amb els hospitals d’aguts.


Les actuacions en aquest àmbit tindran com a objectiu assolir la renovació de l’estructura sociosanitària garantint la transformació de centres concertats que precisen d’importants conversions en unes noves instal·lacions, tot prioritzant-se les actuacions següents:




Quarta.- Salut Mental.


En matèria de salut mental es pretén possibilitar una reforma integral, a través de la millora dels Centres de Salut Mental d’Adults (CSMA) i els centres de Salut Mental infantojuvenil (CSMIJ), les urgències psiquiàtriques, l’hospitalització d’aguts i disposar d’equipaments d’internament per a l’abordatge de la cronicitat amb un plantejament clarament territorial i comunitari. En aquest ordre de coses es prioritzaran les actuacions següents:



Així mateix en el marc del pla director de salut mental i addiccions i el pla municipal de drogues s’acordaran les línies d’integració de les addicions a nivell de la xarxa assistencial i social.



Cinquena.- Atenció especialitzada.


En l’àmbit de l’atenció especialitzada esdevé prioritària la necessitat de prosseguir amb la reforma i millora dels hospitals de la ciutat, en el marc dels plans de millora dels següents:




Sisena.- Reserva d’espais per a equipaments


Per tal de poder resposta a les previsions de planificació quant a futurs creixements i necessitats de la població, l’Ajuntament de Barcelona a l’hora de redactar i/o aprovar els corresponents instruments de planificació urbanística caldrà contemplar les reserves d’espais per equipaments següents:




Pel que fa als immobles i espais que siguin de titularitat municipal, l’Ajuntament de Barcelona els posarà a disposició del Servei Català de la Salut, emprant la institució jurídica que s’escaigui.


El present conveni recull les propostes del PAM a nivell de ciutat, i dels diversos PAD a nivell de districte per garantir les aportacions fetes a través de les diverses fórmules de participació.


Les administracions signants podran, a través dels ens instrumentals del Departament de Salut competents, introduir canvis i modificacions, així com la inclusió de nous serveis si així ho aconsellen les necessitats poblacionals i/o assistencials.



Setena.- La Generalitat de Catalunya, mitjançant el Departament de Salut i el Servei Català de la Salut establiran per cada àmbit d’actuació el programa corresponent per cada un dels equipaments descrits en les clàusules precedents, els projectes, els plans funcionals, la fórmula de finançament, així com la forma de gestió dels serveis que correspongui en cada cas. Així mateix promouran les aportacions a nivell de les infraestructures de la ciutat que realitzen les diverses institucions i entitats concertades amb el dispositiu sanitari públic.


En qualsevol cas, el present conveni s’estableix com un instrument de col·laboració institucional destinat a ordenar les relacions entre les administracions signants per al desenvolupament dels citats projectes d’interès compartit. D’acord amb això, les parts accepten expressament la seva plena vinculació a la normativa substantiva i procedimental que, pel que fa a cadascuna d’elles, els resulti d’aplicació per a la implementació dels objectius contemplats, inclosa l’adopció dels acords oportuns per part dels òrgans de govern competents de cada administració.


Vuitena.- Els efectes del present conveni s’estenen fins el 31 de desembre de 2008, prorrogant-se tàcitament per successius períodes anuals.



Novena.- Seran causes de rescissió anticipada del conveni les següents:


  1. El mutu acord, entre les parts, que s’instrumentarà per escrit

  2. La impossibilitat legal o material sobrevinguda de desenvolupar les activitats que en constitueixen l’objecte.

  3. L’incompliment manifest de les seves clàusules per qualsevol de les parts facultarà a l’altra per denunciar-lo.



I, en prova de conformitat, s’estén i es signa el present conveni, per exemplar quadruplicat i a un sol efecte, en el lloc i la data indicats en l’encapçalament.









Marina Geli i Fàbrega Jordi Hereu i Boher

Consellera de Salut , Alcalde President de

Presidenta del Servei Català de la Salut i l’Ajuntament de Barcelona

del Consorci Sanitari de Barcelona








Jordi Cases i Pallarès

Secretari general de

l’Ajuntament de Barcelona




1 - Atenció primària: CUAP Manso, CAP Horta (ampliació), Ampliació annex CAP Maragall (ABS 9C), Mòduls transició CAP Numància (ABS 4A/4B).

-Atenció sociosanitària: Nou centre Secretari Coloma, Nou centre Duran i Reynals, Fundació Viure i Conviure.

-Salut mental: Unitat integrada psiquiatria d’adults (Vall Hebron-Sant Rafael), nou Duran i Reynals, Centre de salut mental d’adults (CSMA) i Centre de salut mental infantojuvenil (CSMIJ)Sant Martí Nord i Hospital de dia Nou Barris.

-Atenció especialitzada: transferència a la Generalitat de Catalunya de l’Hospital Clínic amb finançament per a inversions.

2 En consonància amb el Mapa sanitari i sociosanitari de Catalunya.

8



(LOGO DA UNIVERSIDADE PARCEIRA) CONVENIO DE INTERCAMBIO DE ESTUDIANTES
(LOGO EMPRESA O INSTITUCION) CONVENIO MARCO DE COLABORACIÓN ENTRE
(LOGO UNIVERSIDAD) CONVENIO MARCO DE COLABORACIÓN UNIVERSITARIA INTERNACIONAL ENTRE


Tags: catalunya i, de catalunya, entre, consorci, generalitat, catalunya, conveni, sanitari