INTERNATIONALT ARBEJDSGRUPPEMØDE D 12 OKTOBER 2010 DELTAGERE KJELD S

ANSATTE I DANFOSS INTERNATIONALT DANFOSS ER EN AF DANMARKS
INTERNATIONALT ARBEJDSGRUPPEMØDE D 12 OKTOBER 2010 DELTAGERE KJELD S





Navn og adresse

INTERNATIONALT ARBEJDSGRUPPEMØDE D 12 OKTOBER 2010 DELTAGERE KJELD S INTERNATIONALT ARBEJDSGRUPPEMØDE D 12 OKTOBER 2010 DELTAGERE KJELD S

Internationalt arbejdsgruppemøde d. 12. oktober 2010


Deltagere: Kjeld S, Stig B., Per K, René Køhn, René H., Jesper L., Ivan, Per E, Lise, Ask


  1. Opfølgning på sidste møde

I referatet står der, at det var danske organisationsfolk, der var initiativtagere til NA møderne. Det havde de intet med at gøre.


Vi snakkede om at lave et kartotek over vores internationale kontakter. Det sætter vi Stig til at lave. Han kan trække på Ask.


I Sverige har de 17.500 hjemløse men ingen der organiserer dem. Per K foreslår, at vi sætter en annonce i det svenske svar på HF, hvor vi tilbyder at hjælpe dem med at lave et svensk SAND.

Stig (SAND Hovedstaden) har kontakt til en svensk kommune, Vesterås, der laver en studietur til København, herunder SAND. Det er den svenske pendant til vores Servicestyrelse. De vil gerne vide hvordan SAND er opbygget. Deres hensigt er at starte et eller andet, der minder om SAND. De kommer 1. december.

Vi har også vores gamle svenske ven,Marcus, som vi var over og besøge i Malmø. Her er der også en mulig kontakt til en eventuel studietur.


Vi diskuterer, hvordan vi kan få kontakt til svenske hjemløse og få dem til at organisere sig. Det store spørgsmål er, om vi skal henvende os til brugerne eller om vi skal gå gennem ’myndighederne’.


Vi skal også tage hensyn til at Sverige er anderledes end Danmark. Der har ikke den samme tradition som i DK for at organisere sig.


Vi aftaler, at Stig, Per E og Ask, der formentlig kommer til at møde den svenske delegation, spørger dem om vores idé om at reklamere for vores projekt: at hjælpe de gryende brugerprojekter i Sverige med at komme frem i verdenen, og at vi kan reklamere for vores forehavende i Hjemløsebladet i Gøteborg (Faktum). Vores kontakt hedder Malin. Vi skal for øvrigt rykke hende i ørene for at få noget materiale, herunder den månedlige avis.

Ega vil gerne være med i gruppen. Han har tyske og hollandske forbindelser. Han vil gerne være med i denne arbejdsgruppe, da han mener, det er her beslutningerne bliver taget frem for i bestyrelsen. Ask orienterer om, at det er i arbejdsgrupperne arbejdet og beslutningerne vedrørende området skal tages. Det er besluttet, at bestyrelsen ikke skal indblandes i alt. Vi beslutter efter endt afstemning, 4 mod 2, at Ega ikke kommer med i arbejdsgruppen. Ask tager en snak med Ega. Begrundelsen for afslaget er, at det er besværligt at arbejde sammen med ham i en grad, der ikke gør det sjovt for mange i gruppen at være en del af arbejdsgruppen.


  1. Participation arbejdsgruppemøde.


Kjeld og Ask var i Køln til participation arbejdsgruppemøde. Biggi, der har arbejdet for BWA i 10 – 12 år, hvor vi var, lagde hus til. BWA er et mini Christiania, mener Ask. Det er et gammelt kaserne område, hvor bygningerne minder om Sundholms bygningerne. Ud over en kasernebygning, har projektet en boligblok. Lejlighederne er blevet sat i stand til hjemløse, enlige og familier. Der ligger også selvbyggede skurvogne mellem bygningerne. Her bor en meget broget flok, bla, punkere. Der var en solstråle historie hvor en af punkerne var blevet topdesigner for Adidas, og nu var både rollemodel, men også kanaliserede penge tilbage til mini Christiania. Der findes 46 boliger på området.

De havde også en lejet bolig på Mallorca, hvor beboerne kan komme ned en uge af gangen. Pengene kom fra gårdsalg af æg og grøntsager i Køln og fra de penge de får af kommunen for at aktivere folk.

Nogle af de punkere, der var startet med at bo i området, fordi de var på spanden, var kommet ud på arbejdsmarkedet. De er blevet boende og betaler nu blot mere i husleje. Hermed undgås ghettodannelse.

Dagsordnen fra mødet i Køln har I fået. Finland nedlægger herbergspladser da der bliver satset benhårdt på housing first princippet. Skotland og Irland forsøger at oprette noget brugerinvolvering, kritikken er at der er for lidt handling. I Spanien har man slet ikke tradition fra brugerinddragelse, man har ingen erfaringer. Boroka fra Budapest havde udarbejdet en folder om rettigheder og klagevejledninger. Det var der nogle af hendes kollegaer der var meget utilfredse med, og følte sig dolket i ryggen. De er alle kommunalt ansatte.

Freek, leder af FEANTSA, omtalte en top 5 over latterlige initiativer, eks.vis, hjemløse/alkoholikere der skulle lede en på pub crawl fordi de modsat de studerende, der oprindeligt gjorde det, gik ned halvvejs. Han vil gerne have arbejdsgruppen til at indberette initiativer, som ikke er gennemtænkt eller er krænkende overfor hjemløse. Også positive tiltag med gode effekter skal indberettes.

Diskussion omkring lovgivning om brugerinddragelse diskuteres også i gruppen. Er det nødvendigt at der er lovgivet omkring det for at etablere brugerinddragelse og hvad skal der i givet fald stå i lovgivning, og hvordan skal man sørge for hvordan det får sin gang på jorden, er nogle af de spørgsmål man arbejder med.


HOPE.

Ask har forsøgt at skrive vedtægter for HOPE, det er endt som et udspil, som Ask og resten af participation arbejdsgruppen har diskuteret. Asks udspil skal konkretiseres og der skal ikke være så mange spørgsmål inden det sendes ud til HOPE netværket.

Brugerne skal spørges om det skal være en organisation eller et netværk. Hvad skal formålet være? Man nåede frem til det skal være et netværk. SAND skal tage lederrollen indtil HOPE er oppe at stå. Der skal gerne skaffes penge så HOPE kan mødes i forsommeren 2011. Der skal søges penge til december hos EU, ved FEANSA konference.


NAP, National Action Plan, bliver afløst af en ny metode, man vil vægte det sociale område mere, hvor Ask regner med at brugerinddragelse vil få en fremtrædende rolle.


  1. Prepcom- FEANSA konference i december, v. Stig.


Der skal være en pressekonference om konferencen, som helst skal præsenteres at Belgiens Præsident.

Brugerpanelet fra mødet i Kbh. sidste år vil blive inviteret med til konferencen. Det betyder en fordobling af brugerdeltagelse.

Peter Juul fra Socialministeriet, har desværre meldt fra. Stig har foreslået både Poul Nyrup og Britta Thomsen i stedet. Der er bevilget 2 dage mere på prepcom konferencen til evaluering af brugerne.

Kjeld, Rene, Jesper og Ivan er interesseret i at komme med til Belgien til december hvis Stig bliver bevilget nogle flere brugere pladser.

Hvem kan komme til Belgien og tale om ulovligt ophold i DK og deres rettigheder eller mangel på samme? Keld foreslår en Tysker. Ask mener at den eneste fra DK der ville stille op kunne være Jan Sjursen.

  1. Round table conference d. 18.-19. okt.

Per E og Kjeld tager til Round Table on Poverty and social exclusion. De skal deltage i diskussionerne og de skal netværke og lave lobby arbejde. Sørg for at få diskuteret HOPE og så nogle frø.


  1. Eventuelt

Køhn har stadig kontakt til den norske delegation. De arbejder stadig på at få os en tur til Norge.

Næste møde: Onsdag d. 5. januar 2011.









Side 3





Tags: arbejdsgruppemøde d., oktober, arbejdsgruppemøde, deltagere, kjeld, internationalt