TC DİCLE ÜNİVERSİTESİ DİYARBAKIR TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU 2016








-YÖNETİCİ SUNUŞU




T.C.


DİCLE ÜNİVERSİTESİ


DİYARBAKIR

TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU



2016 YILI BİRİM FAALİYET RAPORU







DİYARBAKIR TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU


OCAK–2017









SUNUŞ



Dünyada son yıllarda yönetim anlayışında yaşanan gelişmeler doğrultusunda, geleneksel kamu yönetimi anlayışı yerini strateji ve bu stratejilere dayalı politikalar odaklı, amaç ve hedef eksenli faaliyetleri içeren yeni bir kamu yönetimi yaklaşımına bırakmıştır. Yönetimde rekabet edebilmek için Dünya’da meydana gelen gelişmeler mutlaka takip edilmelidir. Ayrıca, kamu kurum ve kuruluşları planlamalar yapmalı, zayıf ve üstün yanlarını belirlemelidirler. Kendisini yeterince tanımayan örgütün, etkin olması da beklenemez. Geleneksel kamu yönetimi anlayışında günün problemleri değerlendirilir ve geçmişte ne yapıldığına bakılır; bu şekilde, varsa aksaklıklar tespit edilerek, giderilmeye çalışılır. Oysaki yeni kamu yönetimi anlayışında problemler önceden belirlenmeye, bu çerçevede vizyon oluşturmaya ve strateji geliştirmeye çalışılmaktadır. Kamu Mali Yönetim Reformu Süreci ile birlikte kamuda “Stratejik Planlama” dönemi başlamıştır. Bu süreci stratejik planlama, performans esaslı bütçeleme ilkeleri, mali saydamlık ve hesap verme sorumluluğu unsurlarıyla ifade edebiliriz.

5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununun yürürlüğe girmesi, Ülkemizde benimsenen yeni kamu yönetimi anlayışının en önemli göstergesidir. Bu kanunun önemli yeniliklerinden birisi de kamu idarelerine “Faaliyet Raporları” hazırlanma mecburiyeti getirmesidir. Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununun 41. maddesinde; bütçeyle ödenek tahsis edilen harcama birimlerinin üst yöneticileri tarafından her yıl faaliyet raporları hazırlanması öngörülmektedir. Böylece kamu hizmetlerini yürütenlerin daha fazla sorumluluk üstlenmeleri, kamu idarelerinin performanslarının artması, yasama denetiminin daha etkin yerine getirilmesi hedeflenmektedir. Sonuçta faaliyet raporları, kamu kurum ve kuruluşlarında saydamlığın ve hesap verilebilirliğin de bir aracı olacaktır. Kamu idareleri, amaçlarını, hedeflerini ve faaliyetlerinin sonuçlarını faaliyet raporları sayesinde kamuoyu ile paylaşarak toplumun bilgilendirilmesi süreci de tesis edilmiş olacaktır.

Kamu yönetimindeki bu yeni anlayış ve yaklaşımlar, kamu idarelerinin yapmakta oldukları ve yapacakları her türlü faaliyetin bir plan dahilinde gerçekleştirilmesini öngörmektedir. Bu noktada ise Stratejik Planlama yaklaşımı öne çıkmaktadır. Kamu idarelerinin Stratejik Planlamayı; vatandaşlara sundukları hizmetleri planlı bir şekilde gerçekleştirme, politika geliştirme ve bu politikaları da iş programları ve bütçeye dayandırmada ve nihai olarak bütün uygulamaların izlenmesi ve değerlendirilmesinde bir araç olarak benimsemeleri gerektiği ifade edilebilir. Üniversitemizde bu yeni süreçte belirlenecek takvim uyarınca stratejik plan hazırlama çalışmalarına başlanması öngörülmektedir. Üniversitemizin stratejik planlama çalışmalarına ön hazırlık mahiyetinde olmak üzere bu süreçle bağlantılı olarak 2016 mali yılına ait Yüksekokulumuz faaliyet sonuçlarını gösteren “Birim Faaliyet Raporu” hazırlanmıştır.





Prof.Dr. Ahmet KILIÇ

Müdür







I GENEL BİLGİLER

KURUMUN TARİHÇESİ VE TANITIMI:

1976–1977 Öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak kurulan Diyarbakır Meslek Yüksekokulu, 20 Temmuz 1982 tarihinde Dicle Üniversitesi Rektörlüğüne bağlanmıştır.

Okulumuz, 1985–2002 yılları arasında Üniversite kampüsünde tek katlı barakalarda eğitim-öğretim verirken, 2002 tarihinde Mühendislik Mimarlık Fakültesinin 4. Bloğuna taşınmıştır.

Diyarbakır Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, 2013-2014 öğretim yılında Diyarbakır Meslek Yüksekokulunun üç meslek yüksekokuluna ayrılması sonucu ilk öğrencilerini almaya başlamıştır. Meslek Yüksekokulumuz şu an 13 bölüm ve 18 programla birinci ve ikinci öğretim olarak 42 öğretim elemanı ve 2324 öğrencisi ile öğretimine devam etmektedir.

2016 yılı itibari ile 13 bölüm ve 2324 öğrenci ile 7’si II. Öğretim olmak üzere toplam 18 program ile eğitim-öğretimine devam eden yüksekokulumuz idari ve akademik yapısını güçlendirerek her geçen yıl daha da büyüyerek gelişimini sürdürmektedir.

Yüksekokulumuz bölümlerinde güçlü  araştırma altyapısı ve eğitim kalitesi amaçlanmaktadır. Yeni ve modern teknolojik açılımlara öncülük eden çalışmalar sürekli olarak sürdürülmektedir. Yüksekokulumuz laboratuarlarının alt yapısının sürekli yenilikleri takip etme gayretinde olması, bilimsel ve araştırmaya yönelik uluslararası standardı yakalama politikamızın sonucudur.

 Yüksekokulumuz öğretim elemanlarının Internet erişimi ve bilgisayarları bulunmaktadır. Yüksekokulumuzda öğrenci ve akademisyenlerimize hizmet vermek amacıyla 36 adet modern sınıf, 6’ sı bilgisayar laboratuarı, 1 fiber laboratuvar olmak üzere 17 adet laboratuvar mevcuttur. Ayrıca Yüksekokulumuzda 14 Atölye, 3 adet Anfi, 1 Adet konferans salonu mevcuttur.

 Eğitim- Öğretimde çağdaş teknolojinin getirdiği olanakların kullanımı ve takibi bir zorunluluktur. Derslerde ve bölüm etkinliklerinde kullanılmak üzere, Müdürlüğümüz tarafından sınıf ve laboratuarların tamamına projeksiyon takılması sağlanmıştır.


A-MİSYON VE VİZYON


  1. Misyon


Azami düzeyde bilimsel ve mesleki beceriye sahip; ulusal ve uluslararası nitelikte bilim ve teknolojiyi benimsemiş; bu doğrultuda sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda bulunduğu bölgeye ve ülkemize katkılar sağlayan işgücü ve bireyler yetiştirmek.


  1. Vizyon


Bu vizyona ulaşmak için; öğrencilerimizi mevcut öğretim kadromuz ile çağdaş bilgi ve teknoloji ile donatmak; onları girişimci, üretken, sorgulayan, rekabetçi, ulusal ve uluslararası düzeyde mesleki bilgi ve beceriye sahip bireyler olarak yetiştirmek ve sanayi paydaşlarımızla buluşturmak.


B- YETKİ GÖREV VE SORUMLULUKLAR


Yüksekokul Müdürü (Prof.Dr. Ahmet KILIÇ):


  1. Yüksekokul kurullarına başkanlık etmek, yüksekokul kurullarının kararlarını uygulamak

ve yüksekokul birimleri arasında düzenli çalışmayı sağlamak.


  1. 2547 Sayılı Kanun ile kendisine verilen diğer görevleri yapmaktır.


Müdür Yardımcıları: (Doç.Dr. Nasrettin GENLİ, Doç.Dr.Hasan BAYINDIR)


  1. Müdüre görevi başında olmadığı zamanlarda vekâlet etmek,

  1. İlgili kanun ve yönetmeliklerle verilen diğer görevleri yapmaktır,



Bölüm/Program Başkanları:

  1. Bölüm/Program içindeki örgütlenmeyi sağlayıp, iletişim stratejisi geliştirmek,

  2. Koordinasyon Kurulu kararlarının kendi Bölümlerinde/ Programlarında hayata geçirilmesi için katılımcı bir yaklaşımla eylem planını hazırlamak ve uygulamayı takip etmek, uygulamadaki aksaklıkları raporlamak.

  3. Kurumsal eylem planına ilişkin görüş ve önerilerde bulunmak.


Öğrenci Danışmanı:


  1. Öğrencilerin staj çalışmalarının takibini yapmak,

  2. Öğrencilerin ders içi ve dışı sorunlarını dinlemek ve gerekli yönlendirmelerde bulunmak, gerektiğinde çözüm üretmek ve yardımcı olmak,

  3. Kayıt yenileme işlemlerinde danışmanlığın yapıldığı bölüm öğrencilerinin dilekçelerini kontrol etmek ve web ortamında onaylamak,

  4. Kayıt yenilemeyen öğrencileri tespit etmek ve öğrenci işlerine bildirmek.


İdari Personel Görev Tanımları:

Yüksekokul Sekreteri (Şadan YAKUT)

  1. Yüksekokullun üniversite içi ve dışı tüm idari işlerini yürütmek,

  2. Yüksekokul Kurulu, Yüksekokul Yönetim Kurulu ve Akademik Kurulunun raportörlüğünü yapmak,

  3. Yüksekokula ait tüm iç ve dış yazışmaları yapmak, takip etmek ve kaydını tutmak,

  4. Fiziki mekânın bakım ve onarımını yaptırmak,

Personel İşleri (Yağmur HEVEDANLI, Cuma AKTAN)

  1. Personel işleri ile ilgili genel yazışmaları yapmak ve takip etmek, personel işlerinde yürütülmekte olan işlerin zamanında ve doğru olarak yapılması için gerekli iş akışlarını günlük, aylık ve yıllık olmak üzere düzenlemek,

  2. Açıktan, naklen veya yeniden atama işlemlerinin hazırlanması, göreve yeni başlayan idari ve akademik personelin bilgi girişlerinin yapılması, özlük ve sicil dosyalarının tutulması işlemlerinin yürütülmesi,

  3. İdari personelin ise başlama, görev değişikliği, kadro ve görev yeri değişiklikleri vb. bilgilerin düzenli olarak kaydedilmesi,

  4. Göreve başlayan personelle ilgili Personel Daire Başkanlığı’na yazılı bilgi verilmesi, istifa, görev süresi biten personelin ilişiğinin kesilmesi, görev uzatmalarının yapılması



Yazı İşleri (Ayşegül YOLCU, Ebru ARSLAN ):

  1. Yüksekokul Kurulu, Yüksekokul Yönetim Kurulu Kararlarının yazımı, dağıtımı ve Yüksekokul Kurulu, Yüksekokul Yönetim Kurulu Karar defterlerine yapıştırılması işlemlerinin yapılması,

  2. Yazışma işlemlerinin yürütülmesi,

  3. Bağlı olduğu üst yönetici/yöneticileri tarafından verilen diğer işlerin ve işlemlerin yapılması

Muhasebe - Satın Alma İşleri ve Staj İşlemleri (Ahmet DEMİR ):

  1. Mal ve Hizmet alım işlemlerinin bütçe ödeneklerine göre yapılması ve takibi,

  2. Akademik personelin aylık ek ders yüklerinin ilgili bölümlerden gelen hesaplanmış puantajlarının

kontrol edilmesi,

  1. Yurtiçi-Yurtdışı, geçici-sürekli görev yollukları işlemlerinin yapılması,

  2. Akademik ve İdari Personelin fazla mesai işlemlerini yapmak,

Ayniyat İşleri (Taşınır Kayıt Kont. Yetk.) (Müfit KADERCİ):

  1. Her türlü malzemenin giriş çıkış işlemlerinin talimatlara uygun olarak yapılması,

  2. Kuruma kazandırılan demirbaş ve sarf malzemelerinin işlemlerinin talimatlara göre yürütülmesi,

  3. Dayanıklı Taşınır Zimmet İşlemlerinin yürütülmesi,

  4. Malzeme Sayım İşlemlerinin yönetmeliklerde belirtilen sürelerde talimatlar doğrultusunda yapılması,

  5. Mali yıl sonunda sayım cetvellerinin hazırlanması,

Bölüm Sekreteri (Nesrin SOYLU, Sibel ELMAS ):

  1. Gelen yazıların Bölüm Başkanına iletilmesi,

  2. Bölüm Kurulu Kararlarının ve üst yazıların Bölüm Başkanı gözetiminde yazılması,

  3. Sınav ve ders programlarının ilan edilmesi ve bölümle ilgili diğer duyuru işlemlerinin yapılması,

  4. Ders planları, ders yükleri, açık ders görevlendirmeleri, haftalık ders planları, yarıyıllık ders planları,

görevlendirme değişikliği, ders değişikliği, yarıyıl ders değişikliği, öğretim türü değişikliği, dersin gruplara ayrılması işlemlerinin yapılması ve mezuniyet evraklarının hazırlanması,

  1. Ara sınav, yarıyıl sonu sınavı, mazeret, tek ders ve ek sınav işlemlerinin yürütülmesi, yapılması.


İç Hizmetler Şefleri (Recep DOĞAR, Çetin İNCİ, Hüseyin GEZER ):

  1. Yüksekokul binasının araç-gereç bakım-onarım ihtiyaçlarını yerinde tespit edip idareye bildirmek.

  2. Kat görevlilerinin ( Temizlik işçileri ve yardımcı hizmetler personeli) hareketlerini sağlayıp gerekli görev takibini sağlamak.

  3. Yardımcı hizmetlilerin görevleri uhdesinde kalarak malzeme ve evrak sirkilasyonunu sağlamak.

  4. İş Kur projesi vb projeler kapsamında Yüksekokulumuza temizlik amaçlı gönderilen personellerin dağılımı ve takibini sağlamak.

  5. Yüksekokul müdürünün verdiği yazıları yazar ve diğer işleri yapar,

Teknik işler (Ahmet YILDIZ, Suat ÖZDEMİR, Mahmut ÖZGİRİCİ):

  1. Mevcut bina imkanları potansiyelinin tümünü kullanarak eğitim ve öğretim hizmetlerinin aksamadan yürütülmesine yardımcı olmak,

  2. Sorumlusu olduğu ekipmanların demirbaş, ölçümleme, bakım-onarım ve yapılan değişikliklere ait kayıtlarını tutmak,

  3. Yüksekokul Sekreterliği’ne bina, laboratuar ve ekipmanlarda karşılaşılan aksaklık ve eksiklikleri yazılı olarak bildirmek ve mümkünse bu arızalara ilk müdahalede bulunmak, tamirine çalışmak,

Giyim Teknikeri ( Süheyla ALAN ):

1-Tekstil Atölyelerinden sorumlu olmak

2-Atölyeleri derse hazır hale getirmek

3-Bölümün Teknik işlerine yardımcı olmak

4- Bağlı olduğu üst yönetici/yöneticileri tarafından verilen diğer işlerin ve işlemlerin yapılması

Müdür Sekreteri ( Nuray HATTAPOĞLU) :

  1. Müdürün haftalık ve/veya günlük çalışmalarının-görüşmelerinin-toplantılarının programını hazırlamak,

  2. Yüksekokul müdürünün verdiği yazıları yazar ve diğer işleri yapar,

  3. Faks iletileri ile ilgili işlemleri yapar, yerine ulaştırır

İş Sağlığı Ve Güvenliği Sekreteryası ve Staj İşlemleri ( Ercan GÜNGÖR):

1-İş Sağlığı Ve Güvenliği Uzmanı ile Koordineli çalışma ve yazışmaları takip etme

2-Öğrenci staj işlemleri yapma

3- Bağlı olduğu üst yönetici/yöneticileri tarafından verilen diğer işlerin ve işlemlerin yapılması



Evrak Kayıt, Baskı ve Fotokopi İşleri (Ahmet KALKANLI, Abdulkadir FİDANCI ):

  1. Yüksekokula fotokopi işlerini yürütmek ve sorumluluğundaki fotokopi ve baskı makinelerini korumak ve genel bakımını yapmak,

  2. Yüksekokul iç ve dış yazışmalarını gönderilmesi gereken yerlere götürmek ve zimmetle teslim etmek

  3. Yüksekokula ait yazıları gerektiği kadar çoğaltmak ve ilgililere teslim etmek,

  4. Posta işlerini yapmak,


Hizmetliler-Kazan Dairesi ( Mümtaz TANRIKULU, Halis KORKUTAN, Şefik KORKUT ):

  1. Sorumluluğunda olan iç ve dış alanların düzenli, temiz ve hijyenik olmasını, birimlerin bina, eklenti ve katlarında yerleşimin düzeninin devamının sağlanması,

  2. Sınıf, laboratuar, koridor gibi alanların havalandırılması,

  3. Elektrik, su, cam, çerçeve, kapılarda vb. aksaklıkları okul teknisyenine ve yüksekokul sekreterine bildirmek, yanan lamba, açık kalmış ışık, açık kalmış musluk vb. israfa neden olan her şeye müdahale etmek.


İdari Yetkili Görev ve Sorumlular

Müdür : Prof.Dr. Ahmet KILIÇ

Müdür Yardımcısı : Doç.Dr. Nasrettin GENLİ

Müdür Yardımcısı : Doç.Dr. Hasan BAYINDIR

Yüksekokul Sekreteri : Şadan YAKUT


Mali Yetki Görev ve Sorumlular


Harcama Yetkilisi : Prof.Dr. Ahmet KILIÇ

Gerçekleştirme Görevlisi : Şadan YAKUT

Taşınır Kayıt ve Kontrol Yetkilisi : Müfit KADERCİ





BASIMEVİ (MATBAA)


Bölüm Başkanı (Prof. Dr. Kemal AKKILIÇ)

1-Bölüm/Program içindeki örgütlenmeyi sağlayıp, iletişim stratejisi geliştirmek,

2-Koordinasyon Kurulu kararlarının kendi Bölümlerinde/ Programlarında hayata geçirilmesi için katılımcı bir yaklaşımla eylem planını hazırlamak ve uygulamayı takip etmek, uygulamadaki aksaklıkları raporlamak.

3-Kurumsal eylem planına ilişkin görüş ve önerilerde bulunmak.


Atölye Şefi (Recep UZUNBOY)

1-Atölye İş Takibi

2-Personel Sorumlusu

3-İzin Sorumlusu


Evrak Kayıt (Kasım KAÇAR)

-Evrak Takip


Muhasebe (Abdullah OYMAN, Erdal SARUHAN)

1-Mal ve Hizmet alım işlemlerinin bütçe ödeneklerine göre yapılması ve takibi,

2-Tahakkuk, Makbuz ve Fatura İşlemleri


Ayniyat İşleri (Taşınır Kayıt Kont. Yetkilisi) (Barış AYATA)

1-Her türlü malzemenin giriş çıkış işlemlerinin talimatlara uygun olarak yapılması,

2-Kuruma kazandırılan demirbaş ve sarf malzemelerinin işlemlerinin talimatlara göre yürütülmesi,

3-Dayanıklı Taşınır Zimmet İşlemlerinin yürütülmesi,

4-Malzeme Sayım İşlemlerinin yönetmeliklerde belirtilen sürelerde talimatlar doğrultusunda yapılması,

5-Mali yılsonunda sayım cetvellerinin hazırlanması,


Dizgi Grafik (Mürvet AKÜLKE, Barış AYATA)

1-Gelen İşleri Bilgisayar Ortamında Baskıya Hazır Hale Getirir.


Baskı işler (Nizamettin ÇİÇEK, Şaban YILMAZ, Mehmet YILDIZ)

1-Gelen Baskı İşlerini banyolandıktan sonra baskıya hazır hale getirir.

2-Baskı işlemini ofset ve maşalı makine ile hazır hale getirerek atölyeye teslim eder.

Atölye Cilt Bölümü (Bedri DUMAN, Mithat KURTTEKİN, Veysi KARDAŞ, Mahmut KUBANÇ)

-Baskı ve Dijital Baskı odasından gelen cilt ve kesim işleri hazırlar.

Dijital ve Fotokopi İşleri (Ömer Recep ÇEVİK)

-Basımevinde fotokopi işlerini yürütmek ve sorumluluğundaki fotokopi ve baskı makinelerini korumak ve genel bakımını yapmak,

Danışma (Musa ORUÇ)

-Basımevine gelen müşteri ve misafirleri karşılamak, kayıtlarını tutmak onları ilgili kişilere yönlendirerek takip etmek.


İdari Yetkili Görev ve Sorumlular

1-Müdür : Prof.Dr. Ahmet KILIÇ

2-Bölüm Başkanı : Prof. Dr. Kemal AKKILIÇ


Mali Yetki Görev ve Sorumlular


1-Harcama Yetkilisi : Prof.Dr. Ahmet KILIÇ

2-Gerçekleştirme Görevlisi : Prof.Dr. Kemal AKKILIÇ

3-Taşınır Kayıt ve Kontrol Yetkilisi : Barış AYATA

C. İDAREYE İLİŞKİN BİLGİLER

1- Fiziksel Yapı:

Yüksekokulumuz, Diyarbakır Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Diyarbakır Tarım Meslek Yüksekokulu ile aynı binada eğitim-öğretim ve hizmet faaliyetlerini sürdürmektedir. Yüksekokulumuzun fiziki yapısı ile ilgili bilgiler aşağıda bulunmaktadır.


1.1- Eğitim Alanları Derslikler

Eğitim

Alanı

Kapasite

0–50

Kapasite

51–75

Kapasite

76–100

Kapasite

101–150

Kapasite

151–250

Kapasite

251–Üzeri


Anfi





3




Sınıf



36








Bilgisayar Lab.



6







Diğer Lab.



12







Toplam



54




3



1.2- Sosyal Alanlar


1.2.1.Kantinler ve Kafeteryalar

Kantin Sayısı: 1 Adet

Kantin Alanı: 387,53 m2



1.2.2.Spor Tesisleri


Açık Spor Tesisleri Sayısı: …1….Adet

Açık Spor Tesisleri Alanı: …620….m2



1.2.3.Toplantı – Konferans Salonları




Kapasite

0–50

Kapasite

51–75

Kapasite

76–100

Kapasite

101–150

Kapasite

151–250

Kapasite

251–Üzeri


Konferans

Salonu






156



1.2.4.Öğrenci Kulüpleri


Öğrenci Kulüpleri Sayısı: …5.. Adet


Öğrenci Kulüpleri Alanı: 42. m2




1.3- Hizmet Alanları


1.3.1. Akademik Personel Hizmet Alanları



Sayısı

(Adet)

Alanı

(m2)

Kullanan Sayısı (Kişi)


Çalışma Odası

53

14,4 m2

40


Toplam

53

14,4 m2

40





Basım Evi Akademik Personel Hizmet Alanları


Sayısı

(Adet)

Alanı

(m2)

Kullanan Sayısı (Kişi)


Çalışma Odası

1

25 m2



Toplam

1

25 m2



İdari Personel Hizmet Alanları



1.3.2. İdari Personel Hizmet Alanları



Sayısı

(Adet)

Alanı

(m2)

Kullanan Sayısı


Servis





Çalışma Odası

30

22.77 m2

30


Toplam

30

22,77 m2

30


Basımevi İdari Personel Hizmet Alanları



Sayısı

(Adet)

Alanı

(m2)

Kullanan Sayısı


Servis





Çalışma Odası

5

22.77 m2

5


Toplam

5

22.77 m2

5



1.4- Ambar Alanları


Ambar Sayısı: 4

Ambar Alanı: 4,7 m2


Basım evi Ambar Alanları

Ambar Sayısı: 1

Ambar Alanı: 85 m2

1.5- Arşiv Alanları


Arşiv Sayısı: 1 Adet


Arşiv Alanı: 53,76m2


Basımevi Arşiv Alanları


Arşiv Sayısı: 1 Adet


Arşiv Alanı: 15 m2



1.6- Atölyeler


Atölye Sayısı: 14


Atölye Alanı: 74,88m2


Basımevi Atölyeler


Atölye Sayısı: 1


Atölye Alanı: 250m2



2- ÖRGÜT YAPISI


Yüksekokul Yönetim Kurulu


  1. Prof.Dr. Ahmet KILIÇ (Müdür)

  2. Doç.Dr. Nasrettin GENLİ (Müdür Yrd.)

  3. Doç. Dr. Hasan BAYINDIR (Müdür Yrd.)

  4. Yrd.Doç.Dr. Rojan GÜMÜŞ (Üye)

  5. Yrd.Doç.Dr. Nil ERETEKİN BİNBAY (Üye)

  6. Yüksekokul Sekr. Şadan YAKUT (Raportör)


Yüksekokul Kurulu :


  1. Prof.Dr. Ahmet KILIÇ (Müdür)

  2. Doç.Dr. Nasrettin GENLİ (Müdür Yrd.- Kimya ve Kim. İşleme Blm Bşk.)

  3. Doç.Dr. Hasan BAYINDIR (Müdür Yrd.- Mak. ve Metal Tekn. Bölüm Bşk.)

  4. Öğr.Gör. Mehmet CEBE (İnşaat Bölüm Bşk.)

  5. Prof.Dr. Abdullah TOPRAK (Elektronik ve Otomasyon Bölüm Bşk.)

  6. Yrd.Doç.Dr. Ersin UYSAL (Bilgisayar Teknolojileri Bölüm Bşk.)

  7. Öğr.Gör.Dr. Beyhan KARAKUŞ YET (Malzeme ve Malzeme İşl.Tek.Blm.Bşk.)

  8. Prof.Dr. Kemal AKKILIÇ (Görsel İşit. Tekn. ve Medya Yap. Blm. Bşk.)

  9. Öğr.Gör. Hüseyin SÖYLER (Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Tekn.Blm.Bşk.)-

  10. Öğr.Gör. İbrahim YENİGÜN (Park ve Bahçe Bitkileri Bölüm Bşk.)

  11. Öğr.Gör.Dr. Mehmet Emin ASKER (Elektrik ve Enerji Bölüm Bşk.)

  12. Öğr.Gör. Hüseyin GÜLERYÜZ (Saç ve Güzellik Hizmetleri Bölüm Bşk.)

  13. Öğr.Gör. Nurcan AKGÜNEŞ (Tekstil, Giyim, Ayakkabı ve Deri Bölüm Bşk.)

  14. Öğr.Gör.Dr.Şermin KOÇYİĞİT ( Mimari ve Şehir Planlaması Böl. Bşk.)

  15. Yüksekokul Sekr. Şadan YAKUT (Raportör)




DİYARBAKIR TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU

BÖLÜM VE PROGRAMLARDA GÖREVLİ, KADROLU ÖĞRETİM ELEMANLARI




BÖLÜM/BÖLÜM BAŞKANI

PROGRAM/PROGRAM BAŞKANI

ÖĞRETİM ELEMANI

Bilgisayar Teknolojileri

(Yrd.Doç.Dr.Ersin UYSAL)

Bilgisayar Programcılığı

(Öğr.Gör. İsa ATAŞ)

Yrd.Doç.Dr.Ersin UYSAL

Yrd.Doç.Dr.Rojan GÜMÜŞ (13/b ile bizde ,Kadrosu ASHMYO’da )

Öğr.Gör.İsa ATAŞ

Öğr.Gör.Fahri ÇAKAR (13/b ile bizde ,Kadrosu Sosyal Bil. MYO’da)

Uzm. Aziz Mahmut YÜCELEN (13/b ile bizde KadrosuRektörlük

Öğr.Gör. Yasin SÖNMEZ

Görsel, İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı

(Prof.Dr.Kemal AKKILIÇ)

Radyo Televizyon Programcılığı

(Öğr.Gör.Hüseyin GÜLERYÜZ)


Prof.Dr.Kemal AKKILIÇ (13-b ile bizde Kadrosu Z.Gökalp Eğt.Fak)

Öğr.Gör.Pelin SÖNMEZ

Öğr.Gör.Sefer DÜNDAR

Öğr.Gör.Hüseyin GÜLERYÜZ

Öğr.Gör.Emine Dilek YALÇIN (13-b İle Z.Gökalp Eğitm Fak. Görevli)

Öğr.Gör. Barış AYDIN (13-b İle Z.Gökalp Eğitm Fak. Görevli)

Basım ve Yayın Teknolojisi Programı

(Öğr.Gör.Sefer DÜNDAR)

Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojisi

(Öğr.Gör.Hüseyin SÖYLER)

Otomotiv Teknolojisi

Öğr.Gör.Hüseyin SÖYLER

Öğr.Gör.Hüseyin SÖYLER


İnşaat

(Öğr.Gör.Mehmet CEBE)


İnşaat Teknolojisi

Öğr.Gör.Mehmet CEBE

Öğr.Gör.Mehmet CEBE

Öğr.Gör.Tahir DİLEKÇİ

Öğr.Gör.Dr. Şermin KOÇYİĞİT

Yrd.Doç.Dr.Recep ÇELİK(13-b ile Mühendislik Fakültesinde görevli )


Doğal Yapı Taşları Teknolojisi

Öğr.Gör.Tahir DİLEKÇİ

Makine ve Metal Teknolojileri

(Doç.Dr.Hasan BAYINDIR)


Makine

Öğr.Gör.Dr.Hayri YILDIRIM


Doç.Dr.Hasan BAYINDIR

Öğr.Gör.Burhan SEVEN

Öğr.Gör.Dr.Hayri YILDIRIM

Öğr.Gör.Hakkı SÖNMEZ

Öğr.Gör.Hüseyin SÖYLER

Öğr.Gör.Yasin ERKOÇAK(13/b ile bizde Kadrsou Sivil Havacılık MYO)

Park ve Bahçe Bitkileri

(Öğr.Gör.İbrahim YENİGÜN)

Peyzaj ve Süs Bitkileri

Öğr.Gör.Talip TURNA


Öğr.Gör.Talip TURNA

Öğr.Gör.İbrahim YENİGÜN

Elektrik ve Enerji

(Öğr.Gör.Dr. M.Emin ASKER)

Elektrik

Öğr.Gör. İlhami POYRAZ


Öğr.Gör.Dr. M.Emin ASKER

Öğr.Gör. Burhan SEVEN

Öğr.Gör. İlhami POYRAZ

Öğr.Gör. Hibetullah KILIÇ

Öğr.Gör.Duygu ERKASLAN(13/b ile Z.Gökalp Eğitim Fak.görevli)


Elektrikli Cihaz Teknolojisi

Öğr.Gör. Hibetullah KILIÇ


İklimlendirme ve Soğutma Teknolojisi

Öğr.Gör. Burhan SEVEN

Elektronik ve Otomasyon

(Prof.Dr.Abdullah TOPRAK)


Elektronik Haberleşme Teknolojisi

Öğr.Gör.Mehmet TUGAY


Prof.Dr.Abdullah TOPRAK

Yrd.Doç.Dr.Nil ERTEKİN BİNBAY

Öğr.Gör. Yaser İÇER

Öğr.Gör.Elif Didem ÇELİK

Öğr.Gör.Mehmet TUGAY


Elektronik Teknolojisi

Öğr.Gör. Yaser İÇER

(2.Öğretim 1. Ve 2 sınıf)

Öğr.Gör. Elif Didem ÇELİK

(1.Öğretim 1. Ve 2. Sınıf)


Malzeme ve Malzeme İşleme Teknolojisi

(Öğr.Gör.Dr.Beyhan KARAKUŞ YET)

Mobilya Dekorasyon

Öğr.Gör. Abdulkadir YILDIZ

Öğr.Gör. Dr. Beyhan KARAKUŞ YET

Öğr.Gör. Abdulkadir YILDIZ

Saç ve Güzellik Hizmetleri

(Öğr.Gör. Hüseyin GÜLERYÜZ)

Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri

Öğr.Gör. Hilal KOLUMAN

Öğr.Gör. Hilal KOLUMAN

Öğr.Gör. Kadriye ERANTEPLİ

Tekstil, Giyim, Ayakkabı ve Deri

(Öğr.Gör.Nurcan AKGÜNEŞ)

Tekstil Teknolojisi

Öğr.Gör.Nurcan AKGÜNEŞ

Öğr.Gör.Nurcan AKGÜNEŞ

Kimya ve Kimyasal İşleme Teknolojileri

(Doç.Dr. Nasrettin GENLİ)

Kimya Teknolojisi

Öğr.Gör.Zehra AKMERMER

Doç.Dr.Nasrettin GENLİ

Yrd.Doç.Dr.İbrahim DOLAK

Öğr.Gör.Zehra AKMERMER


Mimarlık ve Şehir Planlama

(Öğr.Gör.Şermin KOÇYİĞİT)


















3-BİLGİ VE TEKNOLOJİK KAYNAKLAR


3.1- Diğer Bilgi ve Teknolojik Kaynaklar


Okulumuzun web sayfası sürekli güncellenmekte olup, güncelleme çalışmaları düzenli olarak devam etmektedir. Okulumuz web sayfasında öğrenci bilgi sistemine ait bilgiler sürekli güncellenmektedir. Öğrencilerin dersleri ile ilgili bilimsel kaynaklara internet üzerinden ulaşması için çeşitli linklerin web sayfalarımıza konulması ve güncellemesi yapılmaktadır.



Cinsi

İdari Amaçlı

(Adet)

Eğitim Amaçlı

(Adet)

Araştırma Amaçlı

(Adet)


Projeksiyon



29



Slayt makinesi



1



Tepegöz


1



Episkop





Yazılımlar





Baskı makinesi

3




Fotokopi makinesi

7




Faks

1




Fotoğraf makinesi


5



Kameralar


4



Televizyonlar


7



Tarayıcılar

1




Thın elien ince


124



Masa Üstü Bilgisayar


108


Taşınabilir Bilgisayar


23



Ses Kayıt Cihazı



3






4- İNSAN KAYNAKLARI

4.1- Akademik Personel

Akademik Personel


Kadroların Doluluk Oranına Göre

Kadroların İstihdam Şekline Göre

Dolu

Boş

Toplam

Tam Zamanlı

Yarı Zamanlı

Kadrosu Başka Fakültelerde olup, Yüksekokulumuzda görevli Profesör

3


3

3



Doçent

2


2

2



Yrd. Doçent

5


5

5


Kadrosu Yüksekokulumuzda olup Başka Fakültede Görevli Yrd.Doçent

1


1

1


Kadrosu Başka Fakültede olup Yüksekokulumuzda görevli Yrd.Doçent

1


1

1



Öğretim Görevlisi

31


31

31


Kadrosu Yüksekokulumuzda olup Başka Birimlerde görevli Öğretim Görevlisi

3


3

3


Kadrosu Başka Birimlerde olup, Yüksekokulumuzda görevli Öğr.Görevlileri

2


2

2


Okutman







Çevirici






Eğitim- Öğretim

Planlamacısı






Araştırma Görevlisi







Uzman

1


1

1


Kadrosu başka birimlerde olup Yüksekokulumuzda görevli Uzman

1


1

1




4.2- Başka Üniversitelerden Kurumda Görevlendirilen Akademik Personel



Başka Üniversitelerden Üniversitemizde Görevlendirilen Akademik Personel


Unvan

-

-

Profesör

-

-

Profesör

-

-


Doçent

-

-

Yrd. Doçent (40/d ile Yüksekokulumuzda görevli Yardımcı Doçent)

-

-


Öğretim Görevlisi

-

-


Okutman

-

-


Çevirici

-

-


Eğitim Öğretim Planlamacısı

-

-


Araştırma Görevlisi

-

-


Uzman

-

-


Toplam

-

-


4.3- Akademik Personelin Yaş İtibariyle Dağılımı


Akademik Personelin Yaş İtibariyle Dağılımı


21-25 Yaş

26-30 Yaş

31-35 Yaş

36-40 Yaş

41-50 Yaş

51- Üzeri

Kişi Sayısı


1

18

8

10

5


Yüzde


%1

%45

%19


%23

%11



4.4- İdari Personel


İdari Personel (Kadroların Doluluk Oranına Göre)


Dolu

Boş

Toplam


Genel İdari Hizmetler

15


15

Kadrosu Yüksekokulumuzda olup, Başka birimlerde görevli Genel İdari Hizmetler

8


8

Kadrosu başka birimlerde olup, Yüksekokulumuzda 13/b ile görevlendirilen Genel İdari Hizmetler

12


12


Kadrosu başka birimlerde olup, Yüksekokulumuzda 13/b ile görevlendirilen 4/b’li Teknik Hizmetler Sınıfı Personeli

1


1


Teknik Hizmetleri Sınıfı

2


2

Kadrosu başka birimlerde olup; 13/b ile Yüksekokulumuzda görevlendirilen 4/C’li Teknik Hizmetler Sınıfı personeli

2


2

Kadrosu başka birimlerde olup; 13/b ile Yüksekokulumuzda görevlendirilen Teknik Hizmetleri Sınıfı personeli

2


2

Kadrosu başka birimlerde olup; Yüksekokulumuzda 13/b ile görevlendirilen Vizeli İşçi

0


0

Kadrosu başka birimlerde olup; Yüksekokulumuzda 13/b ile görevlendirilen 4/C’li Personel

4


4


Eğitim ve Öğretim Hizmetleri sınıfı





Avukatlık Hizmetleri Sınıfı.





Din Hizmetleri Sınıfı









Kadrosu başka birimlerde olup; Yüksekokulumuzda 13/b ile görevlendirilen Yardımcı Hizmetli

3


3


Toplam

49


49








4.5- İdari Personelin Eğitim Durumu


İdari Personelin Eğitim Durumu


İlköğretim

Lise

Ön Lisans

Lisans

Y.L. ve Dokt.


Kişi Sayısı

5

6

11

8

0


Yüzde

%16

%20

%36

%26

0


4.6- İdari Personelin Hizmet Süreleri


İdari Personelin Hizmet Süresi


1 – 3 Yıl

4 – 6 Yıl

7 – 10 Yıl

11 – 15 Yıl

16 – 20 Yıl

21 - Üzeri

Kişi Sayısı

6

6

4

2

6

6


Yüzde

%20

%20

%13

%6

%20

%20


4.7- İdari Personelin Yaş İtibariyle Dağılımı


İdari Personelin Yaş İtibariyle Dağılımı


21-25 Yaş

26-30 Yaş

31-35 Yaş

36-40 Yaş

41-50 Yaş

51- Üzeri

Kişi Sayısı


3

3

4

11

9


Yüzde

%

%10

%10

%13

%36

%30


4.8- İşçiler


İşçiler (Çalıştıkları Pozisyonlara Göre)


Dolu

Boş

Toplam

Kadrosu başka birimlerde olup, Yüksekokulumuzda 13/b ile görevlendirilen Sürekli İşçiler

3 ( ücretleri basım evi tarafından ödenen)


6

3

Kadrosu başka birimlerde olup; Yüksekokulumuzda 13/b ile görevlendirilen Vizeli Geçici İşçiler (adam/ay)




Vizesiz işçiler (3 Aylık)




Toplam

6


6




4.9- Sürekli İşçilerin Hizmet Süreleri


Sürekli İşçilerin Hizmet Süresi


1 – 3 Yıl

4 – 6 Yıl

7 – 10 Yıl

11 – 15 Yıl

16 – 20 Yıl

21 - Üzeri


Kişi Sayısı








Yüzde









4.10- Sürekli İşçilerin Yaş İtibariyle Dağılımı


Sürekli İşçilerin Yaş İtibariyle Dağılımı


21-25 Yaş

26-30 Yaş

31-35 Yaş

36-40 Yaş

41-50 Yaş

51- Üzeri


Kişi Sayısı








Yüzde











4.11- Geçici Personelin Eğitim Durumu


Geçici Personelin Eğitim Durumu


İlköğretim

Lise

Ön Lisans

Lisans

Y.L. ve Dokt.


Kişi Sayısı

5

8

1

1



Yüzde

%33

%53

%10

%1






4.12- Geçici Personelin Hizmet Süreleri


Geçici Personelin Hizmet Süresi


1 – 3 Yıl

4 – 6 Yıl

7 – 10 Yıl

11 – 15 Yıl

16 – 20 Yıl

21 - Üzeri

Kişi Sayısı


3

2

2

6

2


Yüzde


%20

%1.3

%1.3

%40

%1.3


4.13- Geçici Personelin Yaş İtibariyle Dağılımı


Geçici Personelin Yaş İtibariyle Dağılımı


21-25 Yaş

26-30 Yaş

31-35 Yaş

36-40 Yaş

41-50 Yaş

51- Üzeri

Kişi Sayısı


3

4

4

4



Yüzde


%20

%13

%13

%13



5- SUNULAN HİZMETLER

5.1- Eğitim Hizmetleri


5.1.1- Öğrenci Sayıları



DİYARBAKIR TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU




 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BÖLÜM ADI

 

ERKEK

 

KIZ

 

TOPLAM

 

 

 

 

 

  165

 

 

 143

 

 308

 

BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ

 






 

 

 

 

 

407


38


445

 

ELEKTRİK VE ENERJİ

 






 

 

 

 

 

334



30


364

 

ELEKTRONİK VE OTOMASYON

 






 

 

 

 

 

97



40


137

 

GÖRSEL, İŞİTSEL TEKNİKLER VE MEDYA YAPIMCILIĞI

 






 

 

 

 

 

167



70


220

 

İNŞAAT

 

















 

KİMYA VE KİMYASAL İŞLEME TEKNOLOJİLERİ

 

46


59


105

 

 

 

 

 







 

MAKİNE VE METAL TEKNOLOJİLERİ

 

215


10


225

 

 

 

 

 







 

MALZEME VE MALZEME İŞLEME TEKNOLOJİSİ

 

61


8


69

 

 

 

 

 







 

MOTORLU ARAÇLAR VE ULAŞTIRMA TEKNOLOJİSİ

 

104


3


107

 

 

 

 

 







 

PARK VE BAHÇE BİTKİLERİ

 

62


63


125

 

 

 

 

 







 

SAÇ VE GÜZELLİK HİZMETLERİ

 

3


52


55

 

 

 

 

 







 

TEKSTİL, GİYİM, AYAKKABI VE DERİ

 

38


50


88


MİMARLIK VE ŞEHİR PLANLAMASI


29


31


60


 

 

 

 

 









Toplam Öğrenci Sayısı :



1728


597


2324








5.1.2- Öğrenci Kontenjanları


Öğrenci Kontenjanları ve Doluluk Oranı

Birimin Adı

ÖSS

Kontenjanı

ÖSS sonucu

Yerleşen

Boş Kalan

Doluluk Oranı


Teknik Bilimler MYO

380

380

0

% 100.00


Toplam








5.2-İdari Hizmetler

  1. Akademik ve idari personelin atanması, görev uzatma, yurtiçi ve yurtdışı görevlendirmeleri, emeklilik, nakil ve terfi işlemleri,

  2. Yüksekokul bütçesinin hazırlanması, bütçe ödeneklerinin kanun ve yönetmeliklere uygun olarak tasarruf genelgelerine uyularak harcanması, bütçe ödeneklerinin Yüksekokul ihtiyaçları için en verimli şekilde kullanılması, akademik ve idari personel maaşları, akademik personelin ek ders ücretleri, yolluk ve yevmiye ödemeleri,

  3. Demirbaş ayniyat kayıtlarının tutularak yıllık kontrollerinin yapılması, bütçe harcama işlemlerinin dosya kayıtlarının tutulmasıyla ilgili işlemler,

  4. Yüksekokulun idari işlemleri ile ilgili olarak kurum içi ve kurum dışı evrak yazışmalarının yapılması, gönderilmesi, evrakların dosyalama ve teslim işlemlerinin takibi, kurum içi ve kurum dışı iletişim,

  5. Kanun yönetmelik ve yönergelerin takip edilerek uygulanması



II AMAC VE HEDEFLER


A Birimimizin Amaç ve Hedefleri:


Amaçlarımız;


  1. Ulusal ve Uluslararası yayın sayısının arttırılması,

  2. Her dönem yüksekokul web sayfasının güncellenmesi ve etkinleştirilmesi,

  3. Bilgilendirme toplantıları (konferans, seminer, panel, söyleşi ) düzenlenmesi,

  4. Öğretim Üyesi, Öğretim Elemanı ve yardımcılarının sayılarının arttırılarak, kadronun güçlendirilmesi,

Hedeflerimiz;


  1. Ön-Lisans düzeyinde eğitim – öğretimi sürdürmek ve geliştirmek

  2. Öğretim elemanlarının bilimsel gelişimini sürdürmek

  3. Öğrenci-öğretim elemanı iletişimini geliştirerek sürdürmek

  4. Okulumuzun tercih edilirliğini arttırmak

  5. Paydaşlarla (öğrenci, aile, toplum, YÖK) olumlu ilişkiler kurmak ve sürdürmek




B Temel Politikalar ve Öncelikler


  1. Çağdaş eğitim seviyesinin üstünde eğitim-öğretim faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi.

  2. Öğrencilerin; kendilerini ve mesleklerini gerçekçi bir anlayışla kavrayan, hem kendilerinin hem de mesleklerinin gelişimine katkıda bulunacak faaliyetleri gerçekleştiren bireyler olarak yetişmesini sağlamak.

  3. Eğitimin etkin şekilde yürütülebilmesi için öğretim elemanlarının sayı ve nitelik açısından yeterli düzeyde olmasını sağlamak.

  4. Eğitim-öğretim faaliyetlerinde, öğrencinin katılımını arttırmak amacıyla etkileşimli öğretim yöntemlerini geliştirerek “öğreten merkezli” klasik yöntemleri terk ederek, “öğrenen merkezli” etkin yöntemleri geliştirerek uygulamaya sokmak ve süreklilik kazandırmak.

  5. Kendine güvenen, problem çözebilen, etkin iletişim kurabilen, liderlik özellikleri gelişmiş bireyler yetiştirmek.

  6. Öğrencilerimizle mezuniyet sonrasında da işbirliğini sürdürme çalışmalarımıza işlerlik kazandırarak, kurumsal aidiyeti ve toplumsal yararlılığı sürekli hale getirmek.

  7. Öğretim elemanlarının akademik gelişmelerini arttıracak çalışmaları gerçekleştirmek.

  8. Öğretim elemanlarımıza ve öğrencilere Dicle Üniversitesi akademik ve etik İlkeleri çerçevesinde bilgilendirme çalışmaları yaparak, kurumsal ve toplumsal yararlılığı artırmak.

  9. Öğretim elemanlarını, araştırma faaliyetlerini geliştirmek için desteklemek.

  10. Öğretim elemanlarını ve öğrencileri bilimsel faaliyetlere katılmaları için desteklemek.

  11. Çağdaş bilimsel düşünce ve yöntemlerden yararlanıp, “ortak akıl kullanımını” öne çıkararak, adil, katılımcı bir yönetim anlayışını sürdürmek

  12. Topluma hizmet sunumunu sağlayacak aktiviteleri gerçekleştirmek

  13. Üniversitemizin diğer birimleri ile işbirliğini sürdürmek.


III FAALİYETLERE İLİŞKİN BİLGİ VE DEĞERLENDİRMELER


Mali Bilgiler


2016 Yılı Mali Kaynaklar

 

2016 Yılı Başlangıç Ödeneği

2016 Yıl Sonu Harcama

Teknik Bilimler MYO Bütçesi

3.354.085.98

3.351.988.98

Toplam Kaynak

3.354.085.98

3.351.988.98


2016 YILI 12 AYLIK ÖDENEK KULLANIM DURUMU

KOD

BÜTÇE GİDERLERİ

2016 BAŞLANGIÇ ÖDENEĞİ

TOPLAM ÖDENEK

HARCAMA TUTARI

HARCAMA
ÖDENEK%

01

PERSONEL GİDERLERİ

2.830.500.00

2.830.500.00

2.830.500

%99

02

SOSYAL GÜVENLİK KURUMLARINA DEVLET PRİMİ GİDERLERİ

376.585.98

376.585.98

376.585.98

%100

03

MAL VE HİZMET ALIMI GİDERLERİ

147.000.00

147.000.00

144.903.00

%97,73


 

GENEL TOPLAM

3.354.085.98

3.354.085.98

3.351.988.98

%98







1- Faaliyet ve Proje Bilgileri

1.1. Faaliyet Bilgileri

FAALİYET TÜRÜ

SAYISI

Sempozyum ve Kongre

10

Konferans

15

Panel


Seminer

2

Kongre

2

Söyleşi


Tiyatro


Konser


Sergi


Turnuva


Teknik Gezi

6

Eğitim Semineri

1

Öğrencilerin Katılmış Oldukları Kongreler


Öğrencilerin Katıldıkları Şenlikler


Öğrencilerin Katılmış Oldukları Yarışmalar

1

Öğrencilerin Sportif Faaliyetleri


    1. İndekslere Giren Hakemli Dergilerde Yapılan Yayınlar

YAYIN TÜRÜ

SAYISI

Uluslar arası Makale

21

Ulusal Makale

7

Uluslar arası Bildiri

20

Ulusal Bildiri

3

Kitap

7

1.3. Proje Bilgileri

Bilimsel Araştırma Proje Sayısı

PROJELER

2015

Önceki Yıldan

Devreden
Proje

Yıl İçinde Eklenen Proje

Toplam

Yıl İçinde Tamamlanan Proje

Toplam Ödenek

TL

DPT






TÜBİTAK






A.B.






BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ




2

41200

DİĞER






TOPLAM




2

41200



IV KURUMSAL KABİLİYET VE KAPASİTENİN DEĞERLENDİRİLMESİ


  1. Üstünlükler


  1. Genç, dinamik, özverili ve kaliteli öğretim elemanlarına sahip olmamız.

  2. Proje ve bilimsel etkinliklerin desteklenmesi.

  3. Son gelişmeler ve trendler doğrultusunda hazırlanmış eğitim programlarımız.

  4. Öğretim elemanlarının ders yüklerinin az olması nedeniyle kendilerini geliştirmeye daha fazla zaman ayırabilmeleri.

  5. Teknolojik olanakların yeterli olması,

  6. Teorik derslerin görsel eğitim materyalleriyle yapılması

  7. Danışman başına düşen öğrenci sayısının az olması,

  8. Eğitimin Türkçe olması,

  9. Kalite çalışmalarının başlatılması,

  10. Sürekli kurumsal gelişme ve ilerleme isteğinin olması,

  11. Eğitim için çeşitli uygulama alanlarının olması,

  12. Yüksekokulumuzun üniversite kampusu içinde ve kendine ait bir binasının olması.

  13. Üst yönetimin güçlü desteği ve kararlılığı,

  1. Zayıflıklar


  1. Öğrencilerin barınma imkânlarının yetersiz olması,

  2. Öğrenci odaklı eğitimin yetersizliği,

  3. Yabancı dil eğitiminin yetersiz olması,

  4. Ders kitabı ve süreli yayınlara kütüphane ve internet erişim ağıyla ulaşma imkânının olmaması,

  5. Üniversitemizi maddi açıdan destekleyecek sivil toplum kuruluşlarının ve şahısların bulunmaması,

  6. Şehir içi ulaşım imkânlarının yetersizliği.

  7. Engelli öğrencilerle ( İşitme ve Konuşma engelli gibi) iletişim kurabilmek için yeterli eğitim ve donanıma sahip olunmaması.


V ÖNERİ VE TEDBİRLER


  1. Mevcut öğretim elemanı kadrosunu nitelik ve nicelik yönüyle artırarak ve bilgi düzeyini yükseltmek ve gerekli tedbirleri almak.

  2. Öğretim elemanlarının ve öğrencilerin, bilgi ve gelişimlerini sürdürecek (kurs, kongre, seminer vb) faaliyetlere katılımlarını teşvik etmek.

  3. Öğrencilerin sosyal sorumluğunu, dayanışma ve yardımlaşma özelliklerini, toplumsal duyarlılıklarını geliştirmek için toplantı, söyleşi ve etkinliklere katılımlarını sağlamak.

  4. Öğretim elemanlarının araştırma faaliyetlerini geliştirmeleri için fırsatlar yaratmak.

  5. Mevcut olanakları en iyi şekilde değerlendirerek, savurganlığı önlemeye katkıda bulunmak.

  6. Engelli Öğrencilerle iletişimi kolaylaştırmak için Akademik ve İdari kadroya eğitim verilmesi için gerekli çalışmaları sağlamak.







VI- İÇ KONTROL GÜVENCE BEYANI

Harcama yetkilisi olarak yetkim dahilinde;

Bu raporda yer alan bilgilerin güvenilir, tam ve doğru olduğunu beyan ederim.


Bu raporda açıklanan faaliyetler için idare bütçesinden harcama birimimize tahsis edilmiş kaynakların etkili, ekonomik ve verimli bir şekilde kullanıldığını, görev ve yetki alanım çerçevesinde iç kontrol sisteminin idari ve mali kararlar ile bunlara ilişkin işlemlerin yasallık ve düzenliliği hususunda yeterli güvenceyi sağladığını ve harcama birimimizde süreç kontrolünün etkin olarak uygulandığını bildiririm.


Bu güvence, harcama yetkilisi olarak sahip olduğum bilgi ve değerlendirmeler, iç kontroller, iç denetçi raporları ile Sayıştay raporları gibi bilgim dahilindeki hususlara dayanmaktadır.

Burada raporlanmayan, idarenin menfaatlerine zarar veren herhangi bir husus hakkında bilgi olmadığı beyan edilir. (Diyarbakır Ocak-2017)



Prof.Dr. Ahmet KILIÇ

Yüksekokul Müdürü





Tags: bi̇li̇mler meslek, tekni̇k bi̇li̇mler, di̇cle, tekni̇k, üni̇versi̇tesi̇, meslek, bi̇li̇mler, yüksekokulu, di̇yarbakir