BEYKENT ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANA DAL YAN DAL YÖNETMELİĞİ ?XMLNAMESPACE

BEYKENT ÜNİVERSİTESİ İDARİ ŞARTNAME I İHALENİN
A VRASYA EKONOMİSTLER DERNEĞİ BEYKENT ÜNIVERSITESI AYAZAĞA YERLEŞKESI ODA
BEYKENT ÜNİVERSİTESİ ELEKTRİK MALZEMESİ ALIMI TEKNİK ŞARTNAMESİ 1

BEYKENT ÜNİVERSİTESİ ( AYAZAĞA ) TADİLAT İŞLERİNE AİT
BEYKENT ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANA DAL YAN DAL YÖNETMELİĞİ ?XMLNAMESPACE
MURAT YAZAR SMM M YAZARMURAT1982MYNETCOM BEYKENT ÜNIVERSITESI İŞLETME YÖNETIMI

BEYKENT ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANA DAL, YAN DAL YÖNETMELİĞİ

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /> 

Amaç

Madde 1- Bu Yönetmeliğin amacı, Beykent Üniversitesinde bir lisans eğitim-öğretimine kayıtlı olan başarılı öğrencilerin, istedikleri ve gerekli şartları sağladıkları taktirde; ikinci bir eğitim-öğretim dalında lisans

diploması almalarını veya ilgi duydukları başka bir eğitim-öğretim dalında bilgilenmelerini sağlamaktadır.

Tanımlar

Madde 2- Bu Yönetmelikte söz edilen Çift Ana Dal programı ve Yan Dal programı aşağıdaki anlamları ifade eder.

a) Çift Ana Dal programı: Kendi bölümlerinin lisans programlarını başarı ile yürüten öğrencilerin aynı zamanda ikinci bir lisans programında en az 40 kredi ders alarak çift ana dal lisans diploması almaya hak kazandıran eğitim-öğretim programıdır.

b) Yan Dal programı: Kendi bölümünün lisans programını başarı ile yürüten öğrencilerin ilgi duydukları ikinci bir lisans programında en az 20 kredi ders alarak yan dal sertifikası almaya hak kazandıran eğitim-öğretim programıdır.

Çift Ana Dal Lisans Eğitim-Öğretimi ile Yan Dal Eğitim-Öğretimi Açılması ve Kabul Koşulları

Madde 3- Çift ana dal lisans eğitim-öğretimi ile yan dal eğitim-öğretimi açılması, ilgili bölümün ve fakülte kurulunun önerisi üzerine Üniversite Senatosunun kararı ile kesinleşir ve ilgili bölümlerin işbirliği ile yürütülür. Çift ana dal lisans eğitim-öğretiminin kaç krediden ve hangi derslerden oluşacağı, başvurunun yapıldığı bölüm başkanlığı tarafından belirlenir ve akademik yıl başında ilan edilir.

Madde 4- İlgili fakülte, yürüteceği çift ana dal lisans eğitim-öğretimi ve yan dal eğitim-öğretimi kontenjanlarını belirleyerek her eğitim-öğretim yılı başında duyurur.

Öğrenci, duyurulmuş olan çift ana dal lisans eğitim-öğretimine kendi lisans eğitim-öğretiminin en erken üçüncü ve en geç beşinci, yan dal eğitim-öğretimine ise en erken üçüncü en geç altıncı yarıyılın başında başvurabilir.

Başvuru, belirlenen tarihte dilekçe ve transkriptle birlikte Öğrenci

İşleri Dairesi Başkanlığına yapılır.

Bir öğrencinin çift ana dal lisans eğitim-öğretimlerinden veya yan dal eğitim-öğretimlerinden birine başvurabilmesi için; başvurduğu döneme kadar, kendi eğitim-öğretim programının tüm derslerini başarıyla tamamlamış olması, başvuru sırasında kümülatif not ortalamasının çift ana dal lisans eğitim-öğretimi için 4 üzerinden en az 3.00, yan dal eğitim-öğretimi için en az 2.50 olması ve başvurusunun ilgili bölüm tarafından uygun görülmesi gerekir. Bu koşullar, özel durumlarda Senato Kararı ile değiştirilebilir.

Madde 5- Öğrencinin kendi lisans eğitim-öğretimi ile almakta olduğu çift ana dal lisans eğitim-öğretiminin veya yan dal eğitim-öğretiminin ayrılığı esastır. Çift ana dal lisans eğitim-öğretimi veya yan dal eğitim-öğretimi nedeniyle, öğrencinin kendi lisans eğitim-öğretimindeki başarısı ve mezuniyeti hiçbir biçimde etkilenmez. Çift ana dal lisans eğitim-öğretimi ve yan dal eğitim-öğretimi için ayrı transkriptler düzenlenir. İki eğitim-öğretime birden saydırılan dersler bölümler arasında kararlaştırılır ve öğrencinin eğitim-öğretime kabulü sırasında fakülte yönetim kurulu kararında belirtilir. Bu dersler her iki transkripte de gösterilir.

Çift ana dal lisans eğitim öğretiminin ve yan dal eğitim-öğretiminin amacına uygun biçimde yürütülmesini sağlamak ve öğrencilere yardımcı olmak üzere ilgili bölüm başkanları tarafından birer koordinatör görevlendirilir.

Bir öğrenci, kendi lisans eğitim-öğretimi sırasında aynı anda hem çift ana dal lisans eğitim-öğretimine hem de yan dal eğitim-öğretimine veya birden çok yan dal eğitim-öğretimine kaydolamaz.

Başarı ve Mezuniyet

Madde 6- Öğrenci, çift ana dal lisans eğitim-öğretimini veya yan dal eğitim-öğretimini kendi isteği ile bırakabilir.

Kendi lisans eğitim-öğretiminde genel not ortalaması 2.00'nin altına düşen öğrencinin çift ana dal lisans eğitim-öğretiminden kaydı silinir. Yan dal eğitim-öğretiminde ise izleyen dönemde yan dal eğitim-öğretiminden ders alamaz.

Öğrenci, çift ana dal lisans eğitim-öğretiminden veya yan dal eğitim-öğretiminden ayrıldığında, başarısız olduğu çift ana dal lisans eğitim-öğretimi veya yan dal eğitim-öğretimi derslerini tekrarlamak zorunda değildir.

Yan dal eğitim-öğretiminin genel not ortalaması, yan dal eğitim-öğretiminde ders aldığı iki dönem üst üste 2.00'nin altında kalan öğrencinin yan dal eğitim-öğretimi ile ilişkisi kesilir.

Kendi lisans eğitim-öğretiminden mezuniyet hakkını elde eden ve çift ana dal lisans eğitim-öğretimini en az 2.00 ortalama ile tamamlayan öğrenciye ikinci bir çift ana dal lisans eğitim-öğretimi diploması verilir.

Kendi lisans eğitim-öğretiminden mezuniyet hakkını elde eden ve yan dal eğitim-öğretimini en az 2.00 ortalama ile tamamlayan öğrenciye de yan dal sertifikası verilir.

Çift ana dal lisans eğitim-öğretiminden dolayı düzenlenen ikinci bir çift ana dal lisans eğitim-öğretimi diplomalarında ve yan dal sertifikalarında ilgili bölüm başkanının, ilgili dekanın ve rektörün imzaları bulunur.

Çift ana dal lisans eğitim-öğretiminden dolayı öğrencinin almaya hak kazandığı diplomanın üzerinde, izlemiş olduğu çift ana dal lisans eğitim-öğretiminin adı belirtilir. Yan dal eğitim-öğretiminden dolayı öğrencinin almaya hak kazandığı sertifikanın üzerine de izlenen yan dal eğitim-öğretiminin adı yazılır.

Çift ana dal lisans eğitim-öğretimini tamamlayan öğrenci, çift ana dal alanında lisans ve önlisans diploması ile verilen hak ve yetkilerden yararlanır.

Yan dal eğitim-öğretimini tamamlayan öğrenci, yan dal alanında lisans ve önlisans diploması ile verilen hak ve yetkilerden yararlanamaz.

Çift ana dal ve yan dal öğrencileri kendi lisans eğitimine kayıtlı bölümünden mezun oldukları halde; çift ana dal veya yan dal programlarını tamamlayamazlarsa devam eden yıllar için ders kaydı yaptırmak ve ücretlerini ödemek zorundadırlar.

  Madde 7- Bu Yönetmelikte bulunmayan eğitim-öğretimle ilgili diğer hususlarda Beykent Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği ile Beykent Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliği hükümleri uygulanır.

Yürürlük

Madde 8- Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

Madde 9- Bu Yönetmelik hükümlerini Beykent Üniversitesi Rektörü yürütür.

 


MURAT YAZAR SMM M YAZARMURAT1982MYNETCOM GOPAŞ AŞMUHASEBE MÜDÜRÜ BEYKENT


Tags: üni̇versi̇tesi̇, ?xmlnamespace, yönetmeli̇ği̇, beykent