PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ VE TEKNOLOJİSİ YÜKSEKOKULU SPOR YÖNETİCİLİĞİ

ÖNSÖZ BU PROJE PAMUKKALE ÜNIVERSITESI ELEKTRIK ELEKTRONIK MÜH BÖLÜMÜNÜN
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ ASİSTANLIĞI UYGULAMA USUL VE ESASLAR AMAÇ
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANLARININ TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGELERİNDE GÖREVLENDİRİLME ŞİRKET

PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ KONUT DAĞITIM VE YÖNETİM YÖNERGESİ AMAÇ MADDE
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ PROF DR FUAT SEZGİN KÜTÜPHANESİ BAĞIŞ KİTAP
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ PROF DR FUAT SEZGİN KÜTÜPHANESİ ELEKTRONİK KAYNAKLARINA

PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ

SPOR BİLİMLERİ VE TEKNOLOJİSİ YÜKSEKOKULU

SPOR YÖNETİCİLİĞİ BÖLÜMÜ ALAN UYGULAMA YÖNERGESİ


Amaç

MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı; spor yöneticisi adaylarının eğitim-öğretim programlarında yer alan konuları uygulama içinde görmeleri, yöneticilikle ilgili kazanmış oldukları bilgi, beceri, tutum ve alışkanlıklarını gerçek iş ortamı içinde uygulayabilmeleri ve mezuniyet sonrası çalışma hayatına kısa sürede uyum sağlayabilmeleri için öğrenciyi deneyim sahibi yapacak çalışmalara ilişkin kuralları düzenlemektir.

Kapsam

MADDE 2- (1) Bu Yönerge, Pamukkale Üniversitesi Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu Spor Yöneticiliği Bölümü öğrencilerini kapsar.

Tanımlar

MADDE 3- (1) Bu Yönergede geçen;

  1. Üniversite :Pamukkale Üniversitesi’ni

  2. Yüksekokul :Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu’nu

  3. Müdürlük :Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu Müdürlüğü’nü

  4. Bölüm :Spor Yöneticiliği Bölümü’nü

  5. Başkanlık :Spor Yöneticiliği Bölüm Başkanlığı’nı

  6. Yönerge :Pamukkale Üniversitesi Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu Spor YöneticiliğijBölümü Uygulama Yönergesini

  7. Resmi Kuruluş: Gençlik ve Spor Bakanlığı Merkez ve Taşra teşkilatları ile Spor Federasyonları ve sporla ilgili birimleri bulunan diğer kamu kuruluşlarını

  8. Özel Kuruluş : Sporla ilgili faaliyetleri bulunan tüzel kişiliğe haiz tüm özel kuruluşları Komisyon: Pamukkale Üniversitesini Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu Spor Yöneticiliği Bölümü öğrencilerinin uygulamalarını takip eden komisyonu

  9. Uygulama: Pamukkale Üniversitesini Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu Spor Yöneticiliği Bölümü öğrencilerinin yöneticilik alan uygulamasını ifade eder.

Uygulama Süresi

MADDE 4- (1) Uygulama dersi, haftada en az bir gün olmak üzere bölümün haftalık ders programlarında yer alır. SBY 405 Alan Uygulaması I Dersi 7.yarıyıl, SBY 406 Alan Uygulaması II Dersi 8. yarıyılda programda yer alır.

MADDE 5- (1) Uygulama; komisyonun öğrencinin uygulama başvurusunu kabul ettiği tarihten önce başlatılamaz. Alan Uygulaması I ve II derslerinde 78 uygulama saatinin tamamlanması gerekir. Önerilen günlük çalışma süresi 4 saattir.

MADDE 6- (1) Aynı birim için birden fazla başvuru olduğu taktirde uygulama yeri kontenjanları komisyon tarafından öğrencilere sırası ile mezuniyet ve akademik başarı durumları gibi hususlar dikkate alınarak dağıtılır.

Uygulama İçeriği

MADDE 8- (1) SBY 405 Alan Uygulaması I Dersi 7.yarıyılda veya 7.yarıyıl öncesi yaz döneminde yapılacaktır. SBY 405 Alan Uygulaması-I dersi Yaz-Güz Alan Uygulaması olarak Uygulama danışmanıyla ortaklaşa belirlenen Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) Merkez ve Taşra Örgütü, Federasyonlar, Belediyeler, spor kulüpleri, özel spor salonları, spor merkezleri ve rekreasyon merkezleri gibi yerlerdeki ortamları görmek, çalışma yöntemleri ve uygulamaları izlemek, verilen görevleri yerine getirmek ve değerlendirme yapmaktan oluşmaktadır. SBY 406 Alan Uygulaması-II dersi GSB Merkez ve Taşra Örgütü, Federasyonlar, Belediyeler, spor kulüpleri, özel spor salonları, spor merkezleri ve rekreasyon merkezleri gibi yerlerdeki ortamları görmek, çalışma yöntemleri ve uygulamaları izlemek, verilen görevleri yerine getirmek ve değerlendirme yapmaktan oluşmaktadır. Ancak uygulama Alan Uygulaması-I sırasında uygulama yapılan kurum/iş yerinin dışındaki bir kurum/iş yerinde yapılmak zorundadır. Alan uygulama I ve II dersleri Erasmus kapsamında “Staj hareketliliği” adı altında yurt dışında da yapılabilir. Bu konu ile ilgili hususlar Uluslar arası ilişkiler ofisinin belirlediği şekilde yürütülür.


Uygulama Yerinin Özellikleri

MADDE 9- (1) Uygulama yapılacak kurum ve kuruluşlar ilgili federasyonlar veya Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından tescilli ve onaylı olmalıdır. Uygulamalar kurumsal bir yapıya sahip sporla ilgili kamu ve özel kuruluşlarda veya kamu ve özel kuruluşların sporla ilgili birimlerinde, spor kulüplerinde, spor federasyonlarında, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Merkez ve Taşra teşkilatlarında, yurt içi ve yurt dışı üniversitelerin spor ile ilgili departmanlarında veya öğrenci tarafından bulunan ve kabul yazısı veren kuruluşlarda, komisyon tarafından uygun görüldüğü taktirde yapılabilir.

Uygulama Dosyası

MADDE 10- (1) Uygulama Belgeleri şunlardır;

  1. İş yeri başvuru dilekçesi (Bölüm Başkanı onaylı ve Müdür oluru ile)

  2. İş yeri kabul formu

  3. İş yeri onay formu

  4. Öğrenci Devam Çizelgesi

  5. Öğrenci Haftalık Rapor Formu

  6. Alan Uygulama Yetkilisi Değerlendirme Formu

  7. Ders Sorumlusu Değerlendirme Formu

Sorumlu Öğretim Elemanlarının ve Öğrenci Gruplarının Tespiti

MADDE 11- (1) Bölüm Başkanlığı uygulamayı yönetecek sorumlu öğretim elemanlarını ve her öğretim elemanına düşecek öğrenci sayısını belirler.

Uygulamanın Değerlendirilmesi

MADDE 12- (1) Uygulamada devam zorunludur. Mezun olabilmek için öğrencilerin uygulamalarını belirtilen sürede başarı ile tamamlaması gerekir.

(2) Öğrenci uygulama dosyasını, günlük raporlarını hazırlayarak yaz/güz/bahar döneminin genel sınav tarihlerinin ilk günü mesai bitimine kadar uygulama dersi sorumlusuna sunmak zorundadır.

(3) Öğrenci ders sorumlusu tarafından verilen ödev ve sorumlulukları zamanında ve tam olarak yerine getirmek zorundadır.

MADDE 13- (1) Uygulamaya giden her öğrenci uygulamasını; bu yönergede belirtilen uygulama kuralları ve iş yerindeki uygulama yöneticisinin direktifleri çerçevesinde yapmak zorundadır.

Öğrencinin Görev ve Sorumlulukları

MADDE 14- (1) Uygulamaya katılan öğrenciler uygulama süresince iş yeri çalışma disiplinine ilişkin mevzuata ve Pamukkale Üniversitesi eğitim öğretim kılavuzundaki yönetmeliklere uymakla yükümlüdür.

MADDE 15- (1) Uygulama yerinde öğrenciler araç-gereç ve malzemeleri özenle korumalı ve kullanmalıdır. Aksi halde iş yerine verdikleri zarardan şahsen sorumludurlar.

MADDE 16- (1) Uygulamalar sırasında öğrencilerin uygulama sorumlusu tarafından denetlenmeleri söz konusudur. Bu denetimler sonucu öğrencinin uygulama yerinde bulunmaması durumunda uygulama geçersiz sayılır.

MADDE 17- (1) Uygulama süresi fiilen yerine getirilen iş gününü kapsar bu nedenle zorunlu olmadıkça mazeret izni ve rapor kullanılmaz. Mazeret izninin uygulama sorumlusundan alınması gerekir. İzinli ve raporlu olunan günler için ek uygulama yapılması gerekir.

MADDE 18- (1) Uygulama dosyası içindeki uygulama kapağında belirlenen sıraya göre hazırlanmış uygulama dosyalarının genel sınavların ilk haftasının son günü mesai saati bitimine kadar uygulama sorumlusuna iletilmesi gerekir. Tekrar alınan veya yaz dönemindeki uygulama dersleri de buna dahildir.

İş Yerinin Görev ve Sorumlulukları

MADDE 19- (1) Öğrencilerin, iş yerlerinde programlarıyla ilgili dalda çalışmalarına önem vermeli ve mümkün olduğunca değişik birimlerde çalıştırılarak bilgi, beceri ve deneyim kazanmaları sağlanmalıdır.

MADDE 20- (1) Öğrenciler uygulamanın amacı dışında görevlendirilemezler.

MADDE 21- (1) Uygulamasını bitiren öğrencinin "Alan Uygulama Yetkilisi Değerlendirme Formu” okul müdürlüğüne iş yeri tarafından gönderilir.

Uygulama Sonrası Yapılacak İşlemler

MADDE 22- (1) SBY 405 Alan Uygulaması-I dersi Yaz-Bahar Alan Uygulaması yaz döneminde yapıldı ise madde 19’da belirtildiği gibi yaz dönemi genel sınavların ilk haftası son günü mesai bitimine kadar ders sorumlusuna teslim edilir.

MADDE 23- (1) Uygulama sonrası ilgili belgeler ders sorumlusu tarafından değerlendirilerek öğrencinin başarılı olup olmadığına karar verilir.

MADDE 24- (1) Bu belgelerin değerlendirilmesi sırasında öğrenci gerekirse uygulama mülakatına çağrılabilir.

MADDE 25- (1) Sonuçlar genel sınavların bitimi ile beraber Pamukkale Üniversitesi Eğitim ve Öğretim Kılavuzu ve akademik takvimde belirtilen tarihlerde diğer dersler ile birlikte sisteme işlenir. Aksi durumlarda öğrencinin notu yüksekokul yönetim kurulu kararı ile öğrenci işlerine bildirilir.

Diğer Hükümler

MADDE 26- (1) Bu yönergede belirtilmeyen hususlarda Yüksekokul Kurulu karar verir.

Yürürlük

MADDE 27- (1) Bu yönerge Pamukkale Üniversitesi Senatosu tarafından kabul edildikten sonra yürürlüğe girer.

Yürütme

MADDE 28- (1) Bu yönerge hükümlerini Pamukkale Üniversitesi Rektörü yürütür.



(22.05.2012 tarih ve 04/17 sayılı Senato Kararı ile kabul edilmiştir.)


3



PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ AMELİYATHANE İŞLEYİŞ
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ VE TEKNOLOJİSİ YÜKSEKOKULU SPOR YÖNETİCİLİĞİ
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ SPOR BİRLİĞİ YÖNERGESİ KURULUŞ VE KAPSAM


Tags: bi̇li̇mleri̇ ve, pamukkale, üni̇versi̇tesi̇, teknoloji̇si̇, yüksekokulu, yöneti̇ci̇li̇ği̇, bi̇li̇mleri̇