PROGRAMUL ELECTORAL AL MIȘCĂRII SOCIALPOLITICE MIȘCAREA PROFESIONIȘTILOR SPERANȚAНАДЕЖДА PENTRU

200712 INDICATORI DE MONITORIZARE ÎN CADRUL PROGRAMULUI NAŢIONAL DE
3 NR 109072020 NOI MODIFICĂRI PENTRU PROGRAMUL DE SUSŢINERE
3092012 COMUNICAT DE PRESA SUBPROGRAMUL DE SCREENING PENTRU DEPISTAREA

ANEXA 1 PROGRAMUL DE TRANSPORT AL SC ECOTRANS STCM
ANEXA IV FSEE136092019 PROGRAMUL DE EDUCAȚIE BURSE UCENICIE ȘI
ANEXA NR 3 RAPORTUL FINAL AL PROGRAMULUIPROIECTULUIACŢIUNII CULTURALCULTURALE CONTRACT

PROGRAMUL ELECTORAL

al Mișcării social-politice Mișcarea Profesioniștilor Speranța-Надежда

pentru alegerile parlamentare din 11 iulie 2021



Mișcarea Profesioniștilor Speranța-Надежда are ca obiectiv doar un singur scop: STOPAREA GENOCIDULUI MOLDOVENILOR.

Considerăm că dacă nu vom Stopa Genocidul care persistă la noi în Republica Moldova, deja de zeci de ani, atunci ceea ce a fost stipulat în Raportul ONU va avea loc, și anume, pînă în anul 2100 Republica Moldova va dispărea de pe Harta Lumii deoarece în ea vor locui mai puțin de 1.900.000 de cetățeni, ceea ce va duce la imposibilitatea de a rezista ca Stat din punct de vedere social și economic.

Pentru a STOPA GENOCIDUL, Mișcarea social-politică va promova în următorul Parlament următoarele legi:

:

  1. Lupta cu Corupția

Corupția ne ucide ca Neam!

Corupția ne va distruge și ca Țară!

Anume din cauza Corupției la nivel de Stat cetățenii R. Moldova sunt supuși pieirii. Anume din cauza Corupției nu ajung bani în bugetul de Stat pentru a-și onora obligațiunile consfințite în art. 47 din Constituția R.M. care garantează un trai decent pentru toți pensionarii, invalizii, copiii, studenții.

Noi nu mai avem mult timp la dispoziție pentru a lupta cu Corupția așa precum s-a mimat pînă în prezent cu așa numitele reforme. Avem nevoie de măsuri radicale.

Deaceea vom promova în următorul Parlament, modificarea art. 24 din Constituția Republicii Moldova, prin excluderea subpunctului (3), pentru ca să fie posibil pentru corupție la nivel de Stat, pentu judecători, procurori, deputați și miniștri, să fie aplicată pedeapsa cu moartea și confiscarea averei dobîndite ilegal pînă la orice grad de rudenie.

Modul în care va fi efectuată executarea, va fi una nemaiîntîlnită și care nu a fost folosită pînă în prezent de nici un Stat în care pînă în prezent se folosește pedeapsa capitală (SUA, Singapore ș.a.). Și anume după ce coruptul X va fi condamnat de ultima instanță și anume de Curtea Supremă de Justiție, condamnatul va fi anesteziat și organele lui vor fi donate altor cetățeni care au nevoie de ele pentru a supraviețui. În așa fel scăpînd de un corupt noi vom salva cîteva vieți omenești, vom salva alți moldoveni care au nevoie urgent de organe dar nu au posibilitatea să le procure. Va fi interzis categoric ca organele condamnatului să fie vîndute, vor fi doar donate și doar cetățenilor Republicii Moldova.

În războiul contra Corupției nu există compromisuri!

Sau Corupția ne va distruge ca Neam și ca Țară, sau noi îi vom lichida pe Corupți!!!


  1. Lupta contra Crimelor Economice

Pentru crime economice trebuie să fie înăsprită pedeapsa și anume să fie aplicat de la 10 pînă la 101 ani de închisoare, cu confiscarea dobîndite ilegal. Așa precum se practică și în alte state dezvoltate pentru crime economice. Numai așa vom putea impune pe cei care au realizat o crimă economică să aducă înapoi în Republica Moldova banii depozitați prin conturile bancare din străinătate și firme offshore.

Doar în cazul cînd condamnatul a recunoscut vina și prin conlucrare cu organele de urmărire penală a întors în caznaua Statului toți banii furați prin scheme economice, se va aplica pedeapsa minimă de 10 ani.



3. Legea STOP GENOCIDULUI MOLDOVENILOR

(1)

Va fi promovată pentru ca toți copiii să obțină de la Stat, indemnizații lunare pînă la vîrsta de 18 ani, care își continuă studiile pînă la 23 ani, în mărime de nivelul minimului de existență pentru copii în sumă de 1994 lei 40 bani, așa precum primesc indemnizații toți diplomații Republicii Moldova pentru întreținerea copiilor lor, doar că ei primesc conform Legii nr. 761-XV din 27 decembrie 2001 cu privire la serviciul diplomatic, suma echivalentă cu coșul minim de consum în statul acreditat, adică minim 5.000 lei pe lună.

Mai mult ca atît Parlamentul R.M. în fruntea caruia era președintele parlamentului, fostul diplomat Igor CORMAN, și-a permis să modifice Legea nr. 761-XV din 27.12.2001, prin aprobarea Legii nr. 208 din 12.07.2013 art. 26 alin. (2), adăugînd și indemnizații lunare tuturor copiilor diplomaților R.M. pînă la vîrsta de 23 ani dacă urmează în străinătate studii secundare generale sau profisionale, medii de specialitate, superioare, învățămînt de zi și nu sunt căsătoriți.

Este o discriminare vădită atunci cînd Statul acordă indemnizații doar pentru copiii funcționarilor de stat precum sunt diplomații, dar de ceilalți copii nici o grijă după vîrsta de 3 ani. Toți copiii și studenții trebuie să fie susținuți de către Stat cu o indemnizație lunară pînă la vîrsta de 18 ani și 23 ani pentru studenți.

Dar, în primul rînd, primul pas concret pentru a obține pentru toți copiii indemnizații pînă la vîrsta de 18 ani, va fi presiunile social-politice din partea Mișcării Profesioniștilor Speranța, pentru ca următorul Parlament să voteze și în a doua lectură, proiectul de lege care a fost deja votat în prima lectură în februarie 2019, în care se prevedea acordarea a 200 lei, lunar, sub formă de indemnizații, tuturor copiilor pînă la vîrsta de 18 ani., dar care cu părere de rău se prăfuiește prin Parlament și deputații au uitat de acest proiect de lege.

Noi, le vom aduce aminte deputaților și îi vom convinge că toți copiii, dar nu numai copiii diplomaților, trebuie să obțină de la Stat indemnizații pînă la 18 ani și studenții pînă la 23 ani.


2)

Toți pensionarii și invalizii, conform art. 47 al Constituției Republicii Moldova, trebuie să obțină de la Stat pensie sau alocație, nu mai puțin decît minimul traiului decent, 4.185 lei ( dar nu minim de existență, precum se invocă în ultimul timp de tot mai mulți politicieni, 2.100 lei). Anume suma de 4.185 lei este minimul traiului decent, pe care trebuie să o obțină pensionarii și invalizii, această sumă este conform practicilor țărilor care au ratificat, ca și Republica Moldova, Carta Socială Europeană, conform căruia minimul traiului decent constituie 60% din salariul mediu pe economie.

Însă salariul mediu pe economie pentru anul 2021 este 8.716 lei, dar Mișcarea Profesioniștilor Speranța va lupta pentru ca pensionarii și invalizii din R. Moldova să obțină cel puțin 4.185 lei, 48% din salariul mediu pe economie, dar nu tocmai 60% precum este stabilit.

Dat fiind faptul că R. Moldova a ratificat prin Legea nr. 484-XV din 28.09.2001, Carta Socială Europeană din 03.05.1996, nu are decît să-și onorifice obligațiunile, inclusiv garantate prin articolul 47 al Constituției RM, prin care se obligă Statul să ia măsuri pentru ca orice om să aibă un nivel de trai decent (totuși noi vom lupta pentru minimul traiului decent).

Însă pentru pensionarii care au ieșit la pensie pentru limita de vîrstă, cu staj de lucru incomplect, adică mai puțin de 15 ani,, contribuții, vom lupta ca să obțină de la Stat o pensie/alocație nu mai mică decît minimul de existență conform calculelor Biroului Național de Statistică și anume 2.100 lei.



4. Dezvoltarea economică a Republicii Moldova.

Suntem obligați să folosim aurul pe care l-am moștenit de la strămoși, aurul nostru este cernoziomul. Vom promova agricultura ecologică. Noi nu trebuie să punem accent pe producerea cantitativă a produselor agricole, dar pe producerea calitativă, naturală, bio, ecologică. Anume astfel de produse sunt astăzi întrebate pe piața mondială, cu o concurență foarte mică și în același timp de cîteva ori mai scumpă în comparație cu produsele neecologice. Totodată în așa fel investind în agricultură vom crea noi locuri de muncă și vom reduce exodul masiv din Țară care există în ultimii ani, dezvoltînd concomitent și industria prelucrătoare obținînd produse cu valoare adăugată. În același timp mulți cetățeni plecați peste hotare, care sunt familiarizați cu agricultura ecologică din alte state vor reveni acasă, în Republica Moldova, ca să pună pe roate afaceri în domeniul agricol la ei acasă și pe pămîntul lor roditor.


5. Amnistierea, cu ocazia aniversării a 30 de ani de la proclamarea independenței Republicii Moldova, a tuturor deținuților, în afară de pedofili, ucigași, comercianți de droguri și condamnații din motivul furtului miliardelor din sistemul bancar.

Vom insista pe o cifră simbolică de 3 ani de amnistiere, deoarece Republica Moldova pe data de 27 august 2021 va împlini deja 3 decenii de cînd sa declarat independentă.

Anume în așa mod vom elibera închisorile supraîncărcate cu deținuți, pentru a oferi locuri libere celor care de fapt merită să ajungă la închisoare, dar nu au ajuns pînă în prezent, mulți polițiști, procurori, judecători, politicieni, miniștri și alții. Anume prin eliberarea deținuților din închisori vom economisi mulți bani pe care altfel am fi nevoiți să le cheltuim pentru construcția altor închisori noi. Considerăm că va fi mai bine dacă procurorii, polițiștii, judecătorii, politicienii, miniștrii, vor sta închiși tot în așa condiții cum au stat pînă în prezent zeci de ani toți deținuții din Republica Moldova, în închisori cu condiții inumane!


6. Lichidarea Partidelor Politice

Lichidarea Partidelor Politice care în urma alegerilor au obținut mai puține voturi decît membrii oficial înregistrați al partidului și lichidarea partidelor politice care nu participă la alegeri timp de două scrutine electorale. În așa mod vom ajunge la un număr de maxim 3-4 partide politice și doar o mișcare social-politica precum este Mișcarea Profesioniștilor Speranța.



7. Intentarea dosarului penal privind Miliardele Furate din Sistemul Bancar din Republica Moldova.

Au trecut deja 8 ani de cind sau pus la cale și sau furat miliarde de dolari din sistemul bancar, dar nici pînă în prezent nu a fost intentat un dosar penal unde să fie învinuiți toți funcționarii de stat care au participat la Jaful Secolului.

Inițierea, insistarea și lupta cu organele statului care sunt obligate să deschidă un dosar penal sub denumirea Miliardele Furate din Sistemul Bancar al R. Moldova. Depistarea tuturor persoanelor implicate în jaful bancar, condamnarea lor și sechestrarea averei dobîndite ilicit indiferent pe ce persoane interpuse au scris averile.









ANEXA NR2 LA PROGRAMUL PENTRU INTEGRAREA PROBLEMELOR ÎMBĂTRÎNIRII ÎN
ANEXĂ LA METODOLOGIA PRIVIND ORGANIZAREA PROGRAMULUI „ȘCOALA DUPĂ ȘCOALĂ”
ANEXĂ PROGRAMUL NAŢIONAL ÎN DOMENIUL CONCURENŢEI ŞI AJUTORULUI DE


Tags: electoral al, socialpolitice, speranțaнадежда, programul, pentru, profesioniștilor, electoral, mișcarea, mișcării