3 REFERAT FORMANNSEKRETÆRMØTE I STOCKHOLM 10 MAI 2006 TID

REFERAT AF DSOG BESTYRELSESMØDE COMWELL HOTEL HVIDE HUS
REFERAT AF MØDE I NORDISK KOMITÉ TORSDAG
REFERAT DSOG BESTYRELSESMØDE GULDSMEDEN 17 MARTS 2017 KL

REFERAT DSOG BESTYRELSESMØDE GULDSMEDEN 4 JANUAR 2019 KL
REFERAT DSOG BESTYRELSESMØDE HOTEL GULDSMEDEN 11 DEC 2015
REFERAT DSOGS BESTYRELSESMØDE HESSELET 30 31AUGUST ORDSTYRER

Til NVF-sekretærene

3

Referat formann-/sekretærmøte i Stockholm 10. mai 2006


Tid: 0900 til 1400

Sted: NCCs kontor Solna (Järva krog)

Tilstede: Lars, Tero, Halldór, Torkil, Sven, Bo W, Bo S, Helge, Ragnar


Referat

Møtepunkt

Ansvar

  1. Møtereferat fra siste møte den 1. februar 2006 i Oslo

Ad pkt 0: Helge har fulgt opp med utredning av asfaltgranulat på turstier for å bedre fremkommeligheten for rullestoler samt å benytte termoplast til å utforme ledelinjer/ledytor som et alternativ til å legge inn betongheller.

Presentasjonen fra Handicap-utvalget kan lastes ned fra følgende adresse:

http://ptl.fi/NVFnorden/priv/temagruppB/documents/ovrigt/NVFTemaBpresentation.ppt (får dere spørsmål/fråga om passord/lösenord så velg Avbryt/Cancel).


Programmet for ViaNordica ser foreløpig ikke ut til å inneholde nok interessant fagstoff for vår faggruppe for en hel kongress.


Det er nå åpnet for å legge inn bilder av utvalgsmedlemmene og en kort beskrivelse av dem i NVFs medlemsoversikt. Send inn bilder og beskrivelse til sekretæren for forbundsstyrelsen i hvert enkelt land, helst før møtet i Uppsala.


For å få tilgang til alle detaljer i medlemslisten må dere logge på med:

Brukernavn/användarnamn: NVFmedlem (husk store bokstaver i NVF)

Passord/løsenord: medlem



  1. Utvalgsmøtet Uppsala

    1. Det er pr 10. mai 44 påmeldte/anmälda + 24 ledsagere

    2. Programmet blir stort sett som i følge invitasjonen. Alle som skal være med på hele programmet må være innlosjert på hotellet i Uppsala innen søndag 18. juni kl 1700. Programmet avsluttes ca kl 1700 på tirsdag 20. juni. Avslutningen foregår ikke på hotellet og mellom kl 1400 og kl 1700 er det ikke lett å slippe i fra arrangementet.

    3. Møtet mandag 19. juni begynner kl 0900 og følger stort sett malen fra møtet i Torshavn. Det er ingen Ad hoc-prosjekter å presentere. Etter åpningen av møtet arrangeres forskerkonkurransen. Behandlingen av hovedemnet starter med at hvert land presenterer sin State-of-the-art-rapport i løpet av maks. 10 minutter. Deretter oppsummerer moderatoren rapportene og innleder til gruppearbeidene.



  1. Hovedemnet 2006

    1. Status ”state of the art”-rapporter: Danmark og Islands rapporter er klare. De andre landene må ha sine rapporter klare innen 24. mai og sende dem til de andre landenes sekretærer som sender dem videre.

    2. Organisering av gruppearbeidet/tema for gruppene: Formann-/sekretærmøtet foreslår at Sverige ved moderatoren leser igjennom ”state of the art”-rapportene og foreslår spørsmål/frågor. Ut i fra hvilke og hvor mange spørsmål det blir avgjøres det om alle gruppene skal diskutere de samme spørsmålene eller om de får forskjellige spørsmål. Mulige problemstillinger kan være hva man mener er viktig å oppnå med tilsetningsstoffer og hvordan man kan fremme bruken av dem, f.eks. om funksjonskontrakter er et mulig virkemiddel.

    3. Moderatoren kan peke på forskjeller i bruken av tilsetningsstoffer i forbindelse med sin innledning til gruppearbeidet.

    4. Det er ønskelig å blande bestillere og entreprenører i arbeidsgruppene denne gangen. Det ble også fremmet et forslag om at vi bør prøve å unngå at noen blir alene fra et land i arbeidsgruppen sin.



  1. FoU-konkurransen

Status deltakere og ”papers”: Danmark har sendt inn sitt paper. De andre må gjøre det innen 24. mai (sendes til de andre sekretærene for videre distribusjon).


Rekkefølge presentasjoner:

    1. Danmark: Sigurd Thomsen, ”Udvikling av støjreducerende tynddekkebelegninger”

    2. Norge: Bente Ulvestad, ”Helseundersøkelse for asfaltarbeidere”

    3. Sverige: Mats Wendel, ”Flødesblandat asfalt”

    4. Finland: Ville Alatyppö, ” Nya avisningsmedel och asfaltbeläggningar”



  1. Prosjekter

    1. Sluttrapporten fra ”Tjocka belägningar”-prosjektet er lagt ut på hjemmesiden, men konverteres til PDF-format. Rapporten fra friksjonsprosjektet legges også ut som den er. Ingen av dem omarbeides slik at de kan inngå i NVFs rapportserie sentralt.

    2. Island melder inn hvem som skal være kontaktperson for prosjektet ”Kvalitesforbedring gjennom utførelsesdetaljer”. Ragnar sender deretter ut prosjektbeskrivelsen til kontaktpersonene.

    3. Listen over foreslåtte prosjekt oppdateres.

    4. Prosjekt om funksjonskontrakter igangsettes.

Det ble etterspurt kopier av norske rapporter som ligger til grunn for de nye norske funksjonskontraktene. Rapportene kan lastes ned fra følgende lenker: Evensen, R.: Asfaltkontrakter med funksjonsansvar : delrapport 1: Erfaringer / Ragnar Evensen. - Oslo : Vegdir., Teknologiavdelingen, 2005. - 35 s. - (Teknologirapport ; 2390). Lenke til fulltekst.

Evensen, R.: Asfaltkontrakter med funksjonsansvar : delrapport 2: Utarbeidelse av nytt konkurransegrunnlag / Ragnar Evensen. - Oslo : Vegdir., Teknologiavdelingen, 2005. - 34 s + vedlegg. - (Teknologirapport ; 2391). Lenke til fulltekst.

    1. Hvert land melder inn deltakere til funksjonskontraktprosjektet før utvalgsmøtet i Uppsala. Arbeidsgruppen vurderer om det er aktuelt som hovedemne i 2007. Arbeidsgruppen kan ikke regne med økonomisk støtte fra NVF til arbeidet.

    2. Det ble delt ut et forslag fra Norge til et prosjekt om krav til mørtelfasen i asfalten. Hvert land behandler forslaget nasjonalt til neste formann-/sekretær-møte.



  1. Rapportsituasjonen

Finland, Island og Norge er fortsatt snart ferdige med rapportene 2002 – 2005.



  1. FoU-rapportering

Den svenske listen over FoU-prosjekter om belegninger er lagt ut på hjemmesiden til NVF33. Tilsvarende oversikt (lister eller skjemaer) legges ut fortløpende etter som de kommer inn fra de andre landene.



  1. Nytt fra respektive land

Hoppet over punktet og prøver heller en orientering om firmaet/landet/kommunen der møtet blir arrangert på de neste møtene.



  1. Eventuelt

Møteplan:

  • Formann-/Sekretærmøter

    • Island torsdag 28. september 2006

    • Danmark onsdag 31. januar 2007

  • Utvalgsmøtet 2006

    • Uppsala 18. – 20. juni

  • CEN-implementeringsseminar:

    • Reykjavik fredag 29. september


  • Seminar i København: ”Støj (buller) på vej - Problemer, Løsninger & Værktøjer for vejforvaltningen”, 9. og 10. november.

Program: http://nvf.vejdirektoratet.dk/dept.asp?page=dept&objno=73294


  • Utvalgsmøtet 2007

    • Trondheim 17. – 19. juni





(EINGANGSSTEMPEL) AMT DER SALZBURGER LANDESREGIERUNG REFERAT VERKEHRSRECHT UND KFZ
0 STYREMØTEREFERAT TBIL DOKUMENTNR MØTETIDSPUNKT 11 APRIL 2012 KL
1 APRIL 2008 ANDELSBOLIGFORENINGEN STRANDGÅRDEN III REFERAT FRA ORDINÆR


Tags: stockholm, formannsekretærmøte, referat