PILTERUD HYTTEFELT REGULERINGSBESTEMMELSER REGULERINGSPLAN FOR PILTERUD HYTTEFELT PLANID 2011005

PILTERUD HYTTEFELT REGULERINGSBESTEMMELSER REGULERINGSPLAN FOR PILTERUD HYTTEFELT PLANID 2011005






Forslag til reguleringsbestemmelser for reguleringsplan med frittliggende småhusbebyggelse

PILTERUD HYTTEFELT REGULERINGSBESTEMMELSER REGULERINGSPLAN FOR PILTERUD HYTTEFELT PLANID 2011005 PILTERUD HYTTEFELT




Reguleringsbestemmelser

Reguleringsplan for PILTERUD HYTTEFELT

PlanID: 2011005

Vedtatt av Modum Kommunestyre: 18.06.2012




§ 1 Generelt

    1. Det regulerte området er på planen vist med reguleringsgrense. Innenfor denne grensen skal arealene brukes som vist på planen. Det regulerte området omfatter følgende:






    1. Formål med planen er å tilrettelegge for ny bebyggelse med tilhørende infrastruktur, samtidig som naturkvalitetene i området bevare

§ 2. Fellesbestemmelser


2.1 Generelt

Ved alle søknader etter Plan- og bygningsloven skal det foreligge en detaljert situasjonsplan for gjeldende byggeområde som viser bebyggelsens nøyaktige plassering, samt utforming av atkomst og parkering. Situasjonsplanen skal angi terrengbehandling og husplassering med inntil tre tverrprofiler gjennom bygningskroppen. Kotehøyde for midtlinje vei og ferdig gulv i hovedetasjen skal angis på tverrprofil samt eksisterende og fremtidig planert terreng.


Før det gis fradelings- og byggetillatelse skal det foreligge kommunalt godkjent plan for vann- avløp- og veianlegg i området samt avtale med berørte kabeletater.


Situasjonsplanen som følger byggesøknaden skal leveres i målestokk 1:500 eller 1:1000 med påført rutenett. Vann- og avløpsnett skal vises på planen.


2.2 Radon

Ved oppføring av hovedhytte skal det gjøres tiltak for å redusere radonkonsentrasjonen slik at denne blir liggende under den forskriftsmessig fastsatte tiltaksgrensen på 100 Bq/kbm som årsmiddel for inneluft, dersom det ikke ved målinger/beregninger er sannsynliggjort at konsentrasjonen vil ligge under tiltaksgrensen.


2.3 Kulturminner

Dersom det under anleggsarbeid eller annen virksomhet i planområdet framkommer automatiske fredete kulturminner, må arbeidet straks stanses og kulturvernmyndighetene varsles, jf. lov om kulturminner § 8. 2. ledd.


2.4 Rekkefølgebestemmelser

Før det gis byggetillatelse skal det foreligge kommunalt godkjent plan for vann- avløp- og veianlegg i området samt avtale med berørte kabeletater.


Planlagt vei-, vann- og avløpsanlegg og avfallshåndteringsplass i området skal ferdigstilles før første bygg kan ferdiggodkjennes.



§ 3. Bebyggelse og anlegg – Pbl § 12-5, 1. ledd nr. 1


3.1 Generelt

Det skal tilstrebes en bebyggelse med god form og at bygninger i samme område får en helhetlig og harmonisk utførelse med hensyn til byggevolum, høyde, takvinkel, farger og materialbruk, jf. Pbl. § 74.2.


Bruken av fyllinger, skjæringer og støttemurer skal begrenses i størst mulig grad. Oppfylling eller nedsenking av terreng skal ikke avvike mer enn tilsammen 1.5 meter fra opprinnelig terrengnivå. Silhuettvirkning skal unngås. Det er ikke tillatt å sette opp flaggstang eller portal.


3.2 Plassering Alle bygninger og anlegg skal utformes slik at beitedyr ikke kan komme til skade. Som hovedregel og spesielt ved eksponert beliggenhet skal hovedmøneretning følge terrenget.


3.3 Frittliggende fritidsbebyggelse

I områder avsatt til frittliggende boligbebyggelse kan det bygges en hytte/fritidsbolig. Det skal anlegges minimum 2 biloppstillingsplasser pr. tomt. I området finnes tomter med skrånende og flatt terreng. På en tomt med skrånende terreng faller det naturlige opprinnelige terrenget minst 1.5 meter i hyttas bredde eller 2 meter i minst 1/3 av hyttas lengde.


Ved byggesøknad skal det foreligge en situasjonsplan som viser bebyggelsens nøyaktige plassering samt utforming av adkomst og parkering. Tegninger av alle fasader skal foreligge med terrenglinjer som viser opprinnelig og eventuelt planert terreng med påført mål for mønehøyde og maksimale høyde på grunnmurer og fyllinger. Lengdeprofil av adkomstvei med tilliggende parkering vist mot opprinnelig terreng skal også foreligge i byggesøknaden,



3.3.1 Byggehøyder og grunnflater


På flate tomter tillates en maksimal mønehøyde på 5,0 meter ekskludert evt. torvtekke. Her kan det bygges hytter med en grunnflate på inntil 100 m2 bebygd areal.


På tomter i skrånende terreng skal det oppføres bygninger med underetasje. Her tillates en maksimal mønehøyde på 7.0 meter målt fra gjennomsnittlig opprinnelig terreng. Her kan det bygges hytter på inntil 75 m2 bebygd areal. Tak trukket ned i bakkant for å ta opp visuell forskjell i terrenget på bratte tomter innregnes ikke i BYA, jfr. § 3.3.2. Dette gjelder arealer som har lavere høyder enn målbare bebobare plan.


For å unngå høyreiste fasader skal grunnmur og eventuelle pæler for terrasser skal være maksimalt 1 meter fra eksisterende terreng.


3.3.2 Bebyggelsens utseende, materialbruk.

Bebyggelsen skal gis en god form og materialbehandling, og bygninger i samme gruppe skal ha innbyrdes harmonisk utførelse. Hovedetasjenes fasader skal oppføres i tre eller naturstein Det skal benyttes matte jordfarger på fasader. Utvendig listverk inkludert vinduskarmer, vindskier og isbord skal måles i en mørkere fargenyanse enn selve bygget.


Tak skal ha form av saltak med takvinkel 22-28 grader, og skal for hyttene ligge med hovedmøneretning langs med terrengkotene. Framtak på hytter i bratt terreng kan legges med inntil 45 grader, forutsatt at mønehøyden på 7 meter holdes, jfr. § 3.3.1. Taket kan, fortrinnsvis for bratte tomter trekkes ned til terreng i bakkant for å ta opp visuell forskjell i terrenget. Taket tekkes med torv, tre eller matt tegl/betongtakstein.


Flate tomter kan bebygges med anneks/uthus eller garasje/carport eller en kombinasjon av dette under ett tak. Anneks/garasje skal ikke overstige 30 m2 bebygd areal. Møneretning på anneks/garasje kan, i motsetning til hyttene gå på tvers av terrengkotene. Garasje/anneks skal oppføres i samme materiale og med samme formspråk og fargenyanser som hovedhytta og eventuell takvinkel skal være lik eller mindre.

3.3 Vannforsyningsanlegg.

Det kan oppføres pumpestasjoner på området avsatt som VA1 på plankartet.


3.4 Energianlegg


Det kan oppføres transformatorstasjon/nettstasjon for strømtilførsel på området avsatt som NS 1 på plankartet



§ 4. Samferdselsanlegg og teknisk infrastruktur - Pbl § 12-5, 1. ledd nr. 2


4.1 Kjøreveg DR 1

Kjørevegen benevnt DR 1 er en kombinert hytte- og driftsvei satt av til å kunne benyttes for å betjene nytt hyttefelt samt skogs- og landbruket i området. Vegen er bygget og dimensjonert etter Landbruksdepartementets vegnormaler der helårs landbruksveg, vegklasse 3 legges til grunn. Kjøreveg DR1 er avkjørselsveg til hyttefeltet og dets brukere, har sitt startpunkt ved fylkesvei 284, jfr. planbeskrivelsens kapittel 2.4 om infrastruktur.


4.2 Kjøreveg VE 1

VE1 er avsatt som kjøreveg på plankartet. Vegene skal dimensjoneres og bygges etter Landbruksdepartementets vegnormaler der sommerbilveg for tømmerbil uten henger og lass, vegklasse 5 legges til grunn.



§ 5. Landbruks- natur- og friluftsområder - Pbl § 12-5, 1. ledd nr. 5


5.1 Friluftsformål

Areal til friluftsformål er avsatt for å gi planen en innramming der det er mulighet for bevaring og skjøtsel av vegetasjon. Busk- og markskilt skal bevares i dette området, og ved hogst skal større lauvtrær og grupper av trær stå igjen. Det kan opparbeides stier og løyper i området.





Side 1 av 4





Tags: hyttefelt reguleringsbestemmelser, nytt hyttefelt, pilterud, hyttefelt, planid, reguleringsplan, 2011005, reguleringsbestemmelser