OULUN YLIOPISTON MARKKINOINNIN YKSIKÖN INFOKIRJE 092012 HYVÄ YHTEISTYÖKUMPPANI LUET

3 JOENSUUN STEINERKOULUN OPETUSSUUNNITELMA SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO 2 1
ILMOITUS LIIKENNETTÄ HAITTAAVASTA TYÖSTÄ OULUN KAUPUNGIN KATU TAI KEVYEN
KÄYTTÖVUOROHAKEMUS LIIKUNTASALIT (KÄYTETÄÄN LASKUTUSPERUSTEENA) HAETTAVA TILA KOULUN NIMI

KONU JESSE 2008 FA20SUORITEMITTARIN AKTIIVISUUSTOIMINNON TESTAUS OULU OULUN SEUDUN
KOULUN LIIKKUMISSUUNNITELMAN (PÄÄKAUPUNKISEUTU) TYÖPOHJA KALLE TOISKALLIO JA MICHELLE WOOD
LUKUVUOSITIEDOTE 2018–2019 OULUN KAUPUNKI OULUNSALON KIRKONKYLÄN KOULU LÖYDÄT

OULUN YLIOPISTON MARKKINOINNIN YKSIKÖN INFOKIRJE 092012 HYVÄ YHTEISTYÖKUMPPANI LUET

Oulun yliopiston markkinoinnin yksikön infokirje 09/2012

Hyvä yhteistyökumppani, luet Oulun yliopiston markkinoinnin yksikön syyskuun kuukausiviestiä. Viestin voit keskeyttää, lopettaa tai pyytää lähettämään uudelle vastaanottajalle laittamalla sähköpostia osoitteeseen: marktutk(at)oulu.fi.





Uutta markkinoinnin tutkimuksessa



Uusia Pro graduja

Lauri Huotari: Influencing User-generated content creation in B2B context

Pro gradu -tutkielma tutkii miten käyttäjälähtöiseen sisällöntuotantoon voi vaikuttaa B2B-kontekstissa. Tutkielman perusteella B2B-markkinoija voi vaikuttaa sosiaalisen median käyttäjien luomaan sisältöön kolmella tavalla. Koska sisällön luominen sosiaalisessa mediassa on käyttäjien välistä kommunikointia, voi B2B-markkinoija vaikuttaa sisältöön luomalla sitä itse ja sitä kautta ohjailla käyttäjien keskusteluita. Toinen keino on ohjeistaa oman työyhteisön jäsenet osallistumaan keskusteluihin oikealla tavalla ja valitsemaan oikeat sosiaalisen median yhteisöt sitä varten. Kolmas keino on epäsuoraa vaikuttamista eli B2B-markkinoija voi viestittää muita markkinointikanavia kuin sosiaalista mediaa pitkin sellaisia viestejä, jotka generoivat käyttäjiä luomaan yritykselle mieluisaa sisältöä sosiaaliseen mediaan. Pro gradu -tutkielma tehtiin yhteistyössä DIMAR-hankkeen kanssa.

Lisätietoja: Lauri Huotari, laurihuo(at)gmail.com, puh. 040 062 2102



Alina Niemi: Kuluttajamarkkinoilla toimivan yhden hengen yrityksen brändäys

Tutkimustulosten mukaan yritysbrändin rakentaminen on mahdollista myös yhden hengen mikroyrityksessä, vaikka hyödynnettävien keinojen tulee olla huokeampia kuin suurissa yrityksissä. Jotta vahva yritysbrändi voitaisiin muodostaa, tulisi yrityksen keskittyä välittämään yritysidentiteettiä sidosryhmille mahdollisimman yhdenmukaisesti. Kuluttajamarkkinoilla toimivien yhden hengen yritysten tulisikin omaksua yritysbrändäysorientaatio strategisen suunnittelun ja kokonaisvaltaisuuden parantamiseksi, jotta mahdollisuudet johdonmukaiseen yritysidentiteetin välittämiseen saataisiin hyödynnettyä parhaiten. Yritysbrändäysorientaation omaksuminen yrityksen toiminnan ohjaajaksi edellyttää näkökulmaa, jossa aineettomien resurssien merkitys yrityksen menestymisessä tunnistetaan.

Lisätietoja: Alina Niemi, ailiniem(at)mail.student.oulu.fi



Veli-Pekka Rönty: Asiakkaan kokema arvo MBA-koulutuksessa

Tutkimuksen tavoitteena on selvittää, mistä elementeistä MBA-koulutukseen osallistuvan asiakkaan kokema arvo muodostuu. Tutkimuksen mukaan koulutuksen kautta halutaan saavuttaa muun muassa uutta näkemystä, ammattitaitoa, työkaluja, termistöä, johtamistaitoja, yhteistoimintaverkostoja sekä urakehitystä unohtamatta opitun sovellettavuutta. Vaikuttava koulutus mahdollistetaan luomalla opiskelijoille mahdollisimman vuorovaikutteinen oppimisympäristö.

Lisätietoja: Veli-Pekka Rönty, ronty(at)mail.student.oulu.fi



Jaakko Sakaranaho: Yliopiston varainhankinta - Pk-yritysten lahjoittamisen motiivin muodostuminen

Tämän gradutyön tarkoituksena on tuoda uutta tietoa yliopiston varainhankinnasta ja erityisesti Pk-yritysten lahjoittamisen motiiveista. Tulokset osoittavat, että muun muassa henkilökohtaiset siteet yliopistoon sekä muun muassa yleinen positiivinen asenne hyväntekeväisyyttä kohtaan lisäävät lahjoitusmotiivia. Yrittäjät katsovat, että yliopiston merkitys vaikutusalueen liike-elämän elinvoimaisuudelle on moninainen ja tästä syystä yrittäjien kannattaa pyrkiä varmistamaan yliopiston korkeatasoisuus jatkossakin.

Lisätietoja: Jaakko Sakaranaho, jaakko.sakaranaho(at)gmail.com



Hankekuulumisia

Barents Logistics 2 -hankkeen opintomatka pohjois-Ruotsiin

Barents Logistics 2 -hanke järjestää opintomatkan pohjois-Ruotsin teollisuuden ja logistiikan näkymiin tutustumiseksi. Matkaan sisältyy yritysvierailuja Luulajan ja Skellefteån alueella (15.-16.10.) sekä logistiikan seminaari Luulajassa 17.10. Matkalle voidaan ottaa rajoitettu määrä Oulun yliopiston henkilökuntaa ja opiskelijoita sekä yritysten ja organisaatioiden edustajia. Myös pelkästään seminaariin voi osallistua (matkat on siinä tapauksessa järjestettävä itse). Matkalla tapaa myös alan toimijoita Murmanskista, jotka osallistuvat samaan ohjelmaan. Barents Logistics 2 -hanke järjestää kuljetuksen Oulusta 15-17.10. sekä majoituksen yliopiston opiskelijoille. Yritysten ja muiden organisaatioiden edustajat hoitavat itse omat majoituksensa.

Lisätietoa matkasta ja seminaarista: http://www.barents-transport.fi/ajankoht_syksy2012.html

sekä projektipäällikkö Ulla Lehtiseltä, ulla.lehtinen(at)oulu.fi



Konferenssikuulumisia

Nordic Alcohol and Drug Researchers’ Assembly, Tanska 27.8.-29.8.2012

Tohtorikoulutettava Anita Virta osallistui Pohjoismaiden Hyvinvointikeskuksen (Nordens Välfärdscenter, NVC/ Nordic Centre for Welfare and Social Issues) järjestämään konferenssiin Kööpenhaminassa.  Hän piti esitelmän tutkimusaiheesta ”A process model of episodic healthcare relationship”, jossa kanssakirjoittajana on Jaana Tähtinen. Tutkimus pyrkii kuvaamaan nuorten huumevieroitushoitoa asiakassuhdeprosessina, jolloin prosessin eri vaiheiden tunnistaminen (initiation state, fading state, development state and ending state) mahdollistaa asiakassuhteen syntymekanismin ymmärtämisen spesifissä kontekstissa ja täten luoden edellytyksen potentiaalisten asiakassuhteiden syntymiseen ennen varsinaista fyysistä kontaktia palvelun tarjoajaan nähden. Vastaavasti asiakassuhteen kehittymis- ja päättymisvaiheen tunnistaminen luo edellytykset laitoskatkaisuhoidon kehittämiseen niin, että se vastaa nuorten yksilöllisiä tarpeita lisäämättä kuitenkaan yhteiskunnallisia kustannuksia. Kyseessä on todella lyhytaikainen asiakassuhde (14 vuorokautta), jolloin aika resurssina on merkittävässä roolissa asiakassuhteen onnistumisessa.   Myös uusien huumeiden ilmestyminen huumemarkkinoille edellyttävät yhteiskunnallisia valmiuksia kehittää Suomen huumevieroitushoitoja sekä Pohjoismaista yhteistyötä, jotta huumevieroitushoidon aikaiset tai sen jälkeiset retkahdukset jäisivät minimaalisiksi.

Lisätietoja: Anita Virta, anita.virta(at)oulu.fi



Seminaarikuulumisia

Arvostakko nää mua -seminaari Oulun yliopistossa 17.9.2012

Arvostakko nää mua -seminaari järjestettiin Oulun yliopiston Saalastinsalissa maanantaina 17. syyskuuta 2012. Seminaarissa käsiteltiin työhyvinvointiin liittyviä asioita. Paneelikeskustelua oli vetämässä markkinoinnin yksiköstä KTT, yliopistonlehtori, Saila Saraniemi. Seminaarissa olivat puhumassa Tampereen yliopiston työhyvinvoinnin professori Marja-Liisa Manka sekä Great Place to Work Institute Finlandin toimitusjohtaja Panu Luukka. Paneelikeskusteluun osallistui edustajia yliopiston eri tiedekunnista, muun muassa taloustieteiden tiedekunnan dekaani Petri Sahlström. Seminaarissa muistutettiin, että työpaikalla ja lastentarhassa pätevät samat ohjeet käytöstavoista ja toisen kunnioittamisesta. Alkanut lukuvuosi 2012–2013 on nimetty Oulun yliopistossa yhteishengen vahvistamisen vuodeksi. Teeman mukaisesti lukuvuoden aikana järjestetään tapahtumia ja seminaareja yhteishengen vahvistamiseen liittyen.

Lisätietoja: Saila Saraniemi, saila.saraniemi(at)oulu.fi


OULUN YLIOPISTON MARKKINOINNIN YKSIKÖN INFOKIRJE 092012 HYVÄ YHTEISTYÖKUMPPANI LUET
SAMPPALINNAN KOULUN OPETUSSUUNNITELMAN LIITE OPPIAINE KÄSITYÖ TEKSTIILITYÖ LUOKKAASTE
V AMMAISPOLIITTINEN OHJELMA 2(37) 31102016 OULUN KAUPUNGIN VAMMAISPOLIITTINEN OHJELMA


Tags: yksikön, markkinoinnin, oulun, yhteistyökumppani, infokirje, yliopiston, 092012