SUOMEN BIBLIODRAAMAYHDISTYS RY TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2017 SUOMEN BIBLIODRAAMAYHDISTYS ON

0 MARIJAMPOLĖS SAVIVALDYBĖS TARYBA SPRENDIMAS DĖL MARIJAMPOLĖS SAVIVALDYBĖS VISUOMENĖS
1 KOKIE YRA VISUOMENĖS TIPAI? VISUOMENIŲ TIPAI IKIMODERNISTINĖS A)MEDZIOTOJŲ
1 PRIEDAS VISUOMENĖS SVEIKATOS PRIEŽIŪROS SPECIALISTŲ NORINČIŲ KELTI KVALIFIKACIJĄ

10 VARSINAISSUOMEN SAIRAANHOITOPIIRI TURUN AMK YH NOVIA JA TURUN
12 AJAN ÄÄNI 2 – 2021 RUOTSIN SUOMENKIELISTEN NÄKÖVAMMAISTEN
16 TIESIOGINĖS VALSTYBINĖS VISUOMENĖS SVEIKATOS SAUGOS KONTROLĖS REGLAMENTO 43

Suomen bibliodraamayhdistys ry

Suomen bibliodraamayhdistys ry

Toimintakertomus vuodelta 2017



Suomen bibliodraamayhdistys on onnistunut hyvin tavoitteessaan kehittää bibliodraamaa ja vahvistaa sen asemaa Suomessa ja kansainvälisesti: yhdistys on ollut tukemassa (mm. tiedottamalla) bibliodraamaohjaajien täydennyskoulutusta ja bibliodraamatapahtumia Suomessa sekä mahdollistamassa kansainvälisten tapahtumien toteutumista ja niihin osallistumista.

Hallituksen jäsenet kertomusvuonna: Sirpa Juola, pj, Gunborg Lindqvist, varapj, Leena Väyrynen-Si, siht., Eva-Lisa Lindström, Mari Kaarlenkaski. Varajäsenet Hanna Pulkkinen ja Kimmo Hurri. Rahastonhoitaja Katinka Käyhkö. Hallitus kokoontui toimintavuonna 4 kertaa.



Tapahtumia ja toimintaa Suomessa

Useat ohjaajat ovat käyttäneet ja soveltaneet bibliodraamaa työssään mahdollisuuksien mukaan eri puolilla maata. Muun muassa Leena Väyrynen-Si on ohjannut ryhmää uudistettujen Siionin virsien taustalla olevista raamatunkohdista sekä pelkästään uuteen Siionin virteen 176 pohjautuvan työskentelyn.

Hallitus järjesti vuosikokouksen yhteyteen bibliodraamatapahtuman 30.3. klo 14-16.45 Seuratupayhdistyksen tiloissa Helsingissä. Aino-Kaarina Mäkisalo ohjasi bibliodraamaa aiheesta ”Valona ja suolana ” Matteus 5: 1-2, 13-14, 28-29. Osallistujia oli 18.

Hallitus järjesti yhteistyössä Seurakuntaopiston kanssa Bibliodraaman ajankohtaispäivät 13.-15.10.2017 Seurakuntaopistolla Järvenpäässä. Hallitus nimesi työryhmän valmistelemaan ajankohtaispäiviä: Juola Sirpa, Lahtinen Mika, Mäkisalo Aino-Kaarina ja Pulkkinen Hanna. Työryhmä työskenteli pääosin sähköpostitse, kokoontumisia oli 2-3. Palaute ajankohtaispäivistä oli kannustavaa ja positiivista. Päiville osallistui 35 henkilöä.

Uudistettua yhdistyksen esitettä on saatavilla hallituksen jäseniltä.

Bibliodraaman ystävät - tiedotelehti lähetettiin sähköpostilla jäsenille kaksi (2) kertaa.

Saatiin kouluvierailupyyntö Espoosta, mihin voitiin vastata niin, että Mari Kaarlenkaski veti vapaaehtoisen uskonnon kurssin lukioryhmälle työskentelyn.



Kansainväliseen toimintaan osallistuminen

Hallitus on osallistunut aktiivisesti European Advanced Training for Bibliodrama -hankkeen (2017–2019) suunnitteluun, kehittämiseen ja toteuttamiseen:

1) Yhdistys anoi Erasmus+ hankerahaa ja sai sitä kaudelle 2017- kesäkuu 2019 yhteensä 34 558,00 €. Tämän rahoituksen puitteissa on luvattu toteuttaa 20 liikkuvuutta. Loppuvuoden 2019 kurssimaksuja varten on tehtävä uusi hakemus. Hallitus päätti antaa etusijan ensikertalaisille ajatellen kansainvälisiä konferensseja

2) Hallitus tapasi EATB-hankkeen johtohahmon, saksalaisen Wolfgang Wesenbergin 17.1.2017 Seurakuntaopiston tiloissa Järvenpäässä. Neuvottelun aikana hallitus sai päivitettyä tietoa hankkeen etenemisestä.

3) Hallitus valitsi teologian opiskelija Elefteria Apostolidoun lähtemään peruskurssille Brommaan Ruotsiin 26.6.-7.7.2017. Elefteria Apostolidou valittiin osallistumaan myös kaikkiin A1–A5 One week course for advanced -moduuleihin ajalla 2017-2019. Hänen aikatauluunsa Hampurin jakso ei kuitenkaan sopinut ja hän joutuu suorittamaan korvaavan kurssin muualla.

4) Sihteeri ja rahastonhoitaja osallistuivat Opetushallituksen järjestämään rahoitusta saaneiden Erasmus+ -hankkeiden aloituskoulutukseen, joka järjestettiin webinaarina 29.5.2017.

5) Hallituksen puheenjohtaja, sihteeri ja rahastonhoitaja osallistuivat Opetushallituksen järjestämään rahoitusta saaneiden Erasmus+ -hankkeiden Hankekokoukseen 22.8.2017 Opetushallituksen tiloissa Helsingissä.

6) Toimintavuoden aikana kahdeksan yhdistyksen jäsentä on osallistunut Yhdessä moninaisuudessa -liikkuvuushankkeemme puitteissa erilaisiin koulutusjaksoihin:

a. Elefteria Apostolidou EATB-peruskurssilla Brommassa Ruotsissa 26.6.-7.7.2017.

b. Anne Blomqvist ja Auni Kaipia osallistuivat kansainväliseen bibliodraamaohjaajien European Bibliodrama Network (EBN) -koulutuskonferenssiin 23. -28.8.2017. Paikkana oli Groenhove, Diocesen Centrum, Brugge, Belgia. Osallistujat kertoivat kokemuksistaan Bibliodraaman ajankohtaispäivien yhteydessä. Anne Blomqvistin blogitekstiä on jaettu sosiaalisessa mediassa.

c. Terhi Törmä ja Raili Ruotsalainen Hampurissa 6.–10.11.2017, Raili Ruotsalaisen teksti on kotisivulla. Terhi Törmä kirjoittaa raporttinsa European Bibliodrama Networkin (EBN) julkaisuun Textraum ja se julkaistaan keväällä 2018.

d. Eva-Lisa Lindström, Gunborg Lindqvist sekä Hannele Lund osallistuivat Tallinnassa järjestettyyn symbolidraama-/bibliodraamakoulutukseen 7.-9.12.2017. Selostus koulutuksesta ovat luettavissa yhdistyksen kotisivuilla. Lisäksi Lindström ja Lindqvist ohjaavat v. 2018 jäsenistölle kokemustensa pohjalta vuosikokouksen yhteydessä.

Kokemuksia kursseilta on luettavissa yhdistyksen kotisivulla: http://www.bibliodraama.fi/132454541.



Yleistä toiminnasta ja toiminnan kehittämisestä

Jäsenmaksun suorittaneita oli vuoden 2017 loppuun mennessä 50 henkilöä. Tämä on yhdistyksen historian toistaiseksi paras tulos. Uusia jäseniä saatiin 4 ja yksi henkilö uudisti aiemmin rauenneen jäsenyytensä. Eläkeläisjäseniä on joukossa määrällisesti edellisvuotta enemmän, mutta heidän suhteellinen osuutensa pysyi edellisen vuoden tapaan 32 %:ssa.

Yhdessä moninaisuudessa –liikkuvuushanke on selvästi virkistänyt mielenkiintoa yhdistystä kohtaan, ja toivomme, että sama suuntaus jatkuu myös vuonna 2018. Samalla puheenjohtajan, sihteerin ja rahastonhoitajan tekemän vapaaehtoisen työn määrä on kasvanut merkittävästi. Tämä on herättänyt keskustelua siitä, mitä toimintoja voitaisiin mahdollisesti ulkoistaa. Lisäksi uudistuva yhdistysrekisterilaki vaatii myös Suomen bibliodraamayhdistykseltä jäsenrekisterinsä päivittämistä ja mahdollista siirtämistä ulkoisen palvelimen alle.

Iloitsemme siitä, että olemme saaneet merkittävän kansainvälistä liikkuvuutta ja jäsenistömme monikulttuurista ohjausosaamista vahvistavan rahoituksen. Yhdistyksellä on kuitenkin myös muita kehittämistarpeita, joten jatkoa ajatellen erilaisia tukianomuksia ja avustushakemuksia on tehtävä aktiivisesti. Tässä myös jäsenistön ideat ja osaamien tulevat tarpeeseen. Pelkillä jäsenmaksuilla katettuna pienen yhdistyksemme kehittämistyö jää väistämättä niukaksi.





2 SPORTO KLUBŲ IR VISUOMENINIŲ SPORTO ORGANIZACIJŲ RĖMIMO NUOSTATAI
29 MARIJAMPOLĖS SAVIVALDYBĖS TARYBA SPRENDIMAS DĖL MARIJAMPOLĖS SAVIVALDYBĖS VISUOMENĖS
3 SUOMEN AMERIKANAKITAT RYN SYYSKOKOUS AIKA 3112012 KLO 1630


Tags: bibliodraamayhdistys ry, suomen bibliodraamayhdistys, suomen, bibliodraamayhdistys, toimintakertomus, vuodelta