CONTRACT NR………… DIN DATA ………………… 1 PĂRŢILE CONTRACTANTE 11

CONTRACTOR SAFETY PROGRAM MANUAL FOR STOWERS INSTITUTE FOR MEDICAL
DATE COMPANY NAME ADDRESS 1 ADDRESS 2 CONTRACT NO
[PRODUCTS AND SERVICES PROCUREMENT TEMPLATES ASSIGNMENT OF CONTRACT

CONTRACT OPERATOR FACILITY LIST OHIO ENVIRONMENTAL PROTECTION
CONTRACT TEACHING FACULTY SELF EVALUATION GUIDELINES 1 SUBJECT
CONTRACTOR VARIANCE EXEMPTION REVIEW MANUAL CONTRACTOR


CONTRACT

nr…………. din data …………………


1. PĂRŢILE CONTRACTANTE

1.1. R.A.T.B. cu sediul social în Bucuresti, Bdul Dinicu Golescu nr.1, sector 1, cod SIRUES 0762139 telefon 021 3132541, fax 0213132536, inregistrata la Registrul Comertului cu nr. J40/46/1991, cod unic de inregistrare RO 1589886, cont nr. RO50 BRDE 410S V84247194100 deschis la BRD-Agentia Stirbei Voda Bucuresti, reprezentata prin ing. Radu Paul Orzață – Director General si ec. Virgil Chiru – Director Economic, în calitate de GENERATOR-FURNIZOR

si

1.2. ..... cu sediul in ......., inregistrata la ..... sub nr. ....., C.U.I. ......, IBAN
...... deschis la ......, reprezentata de ..... având funcţia de ......., in calitate de VALORIFICATOR-BENEFICIAR


2. OBIECTUL CONTRACTULUI

2.1. Obiectul contractului il constituie colectarea uleiului uzat pe care il genereaza FURNIZORUL pe perioada de valabilitate a contractului, prin activitatea sa curenta si livrarea acestuia in vederea valorificarii catre operatori economici autorizati sa desfasoare activitati de colectare, valorificare si/sau eliminare.

Reziduurile de uleiuri minerale supuse colectarii mai sus mentionate se refera la deseurile definite in HG 856/2002 cu urmatorul cod:


13 08 02* - alte uleiuri minerale de motor, de transmisie si de ungere


2.2. Densitatea medie a uleiului uzat preluat, acceptata de ambele parti este de 0,87 kg/dmc

2.3. Colectarea se va face in baza Autorizatiei de mediu nr..... emisa de .... prin care VALORIFICATORUL ..... este autorizat sa efectueze colectarea uleiurilor uzate si doar dupa obtinerea aprobarii de transport deseuri periculoase de la Inspectoratul Situatii de Urgenta.


3. DURATA CONTRACTULUI

3.1. Contractul este valabil 12 luni.

3.2. Prezentul contract poate fi prelungit cu acordul partilor, prin incheierea unui act aditional.


4. OBLIGATIILE FURNIZORULUI

4.1. Furnizorul se obliga sa asigure depozitarea temporara a uleiurilor uzate rezultate din activitate, in locatiile prevazute in Anexa 1 la prezentul contract si sa livreze valorificatorului in vederea valorificarii, uleiurile uzate generate in perioada de valabilitate a contractului.

Cantitatea minima estimata spre valorificare este de 1500 litri / luna.


4.2. Furnizorul se obliga sa păstreze recipientii de colectare uleiuri uzate intr-un loc amenajat, ferit de intemperii (apa de ploaie) si, pe cat posibil, protejat împotriva loviturilor accidentale. In recipientii de colectare se vor depozita numai uleiurile uzate care fac obiectul prezentului contract, fara a fi contaminate cu altfel de deseuri (menajere, hartie, folie alimentara, lemn) sau orice alt deseu care nu face obiectul contractului.

4.3. Furnizorul are obligatia de a permite accesul autovehiculelor special desemnate pentru colectarea uleiului uzat in perimetrul locatiei sale si de a acorda asistenta tehnica pentru buna desfasurare a operatiunilor de incarcare si livrare.

4.4. Dupa incarcarea uleiului uzat din fiecare locatie, se va proceda la intocmirea avizului de expeditie in care se va consemna cantitatea de ulei uzat incarcata, exprimata in litri, acceptata de comun acord cu reprezentantul firmei beneficiare.

4.5 Furnizorul va livra cantităţile de ulei uzat numai dupa efectuarea platii acestora; in acest sens va notifica valorificatorul cu privire la cantitatile de colectat si contravaloarea pe care o are de achitat.

4.6. La livrare, furnizorul va elibera:

- aviz de insotire a marfii

- declaratia pentru uleiuri uzate (conform HG 235/2007)

- formular pentru aprobarea transportului de deseuri periculoase (conform HG 1061/2008)

- formular de expeditie/transport deseuri periculoase (conform HG 1061/2008)


5. OBLIGATIILE VALORIFICATORULUI

5.1. Valorificatorul va plati anticipat si integral cantitatile de ulei uzat pentru care a fost notificat şi le va prelua din unitatile R.A.T.B. in care acestea sunt depozitate, pana cel tarziu in ultima zi din luna in care au fost notificati.

5.2 Valorificatorul se obliga sa colecteze cantitatea de uleiuri uzate conform graficului de preluare stabilit intre parti, dupa achitarea cantitatilor notificate.

Colectarea se va efectua prin transvazarea uleiurilor uzate din recipientele furnizorului în containerele de tip IBC – 1000 L, butoaiele metalice cu buson de 200 / 220 L - care se găsesc pe mijloacele de transport ale valorificatorului sau în rezervorul cisternei auto cu care se efectuează transportul.

Transvazarea se va realiza cu ajutorul pompelor cu care sunt dotate autoutilitarele valorificatorului.

Mijloacele auto cu care se va efectua transportul sunt autorizate ADR.

Raspunderea pentru modul de manipulare si transvazare a uleiului uzat apartine valorificatorului. In caz de poluari accidentale, valorificatorul este obligat sa asigure decontaminarea zonei afectate si sa depuna toate diligentele pentru minimizarea pagubelor.

5.3. Inainte de preluarea cantitatilor de ulei uzat valorificatorul va informa I.S.U. si spre stiinta R.A.T.B. cu 48 ore inaintea efectuarii fiecarui transport prin fax, notă telefonică sau e-mail.

5.4. In situatia in care valorificatorul nu isi executa obligatia de a plati anticipat si integral cantitatile de deseuri pentru care a fost notificat, furnizorul are dreptul de a rezilia prezentul contract şi de a valorifica deşeurile ce au făcut obiectul contractului unui alt operator economic. Daca pretul astfel obţinut este mai mic decat cel prevazut in prezentul contract, valorificatorul va fi obligat să achite furnizorului de deseuri diferenţa de preţ.

5.5. Colectarea uleiului uzat se va efectua respectand programul de lucru al R.A.T.B. (interval orar 7.00 – 14.00) de luni pana vineri, in perioada de valabilitate a contractului.

5.6. Valorificatorul se obliga sa emita certificatul de valorificare pentru uleiurile uzate conform prevederilor legale.


6. PRETUL SI CANTITATEA ESTIMATA

6.1. Pretul uleiului uzat colectat de beneficiar este de ..... fara TVA. Pretul este ferm pe toata durata contractului si nu se accepta scazaminte.

6.2. Cantitatea minima estimata spre valorificare este de 1500 litri / luna.


7. CONDITII DE PLATA. PENALITATI

7.1. Plata trebuie efectuata anticipat, inainte de preluarea efectiva a fiecărei cantităţi de ulei uzat pentru care valorificatorul a fost notificat de către furnizor. Plata se va efectua prin ordin de plata confirmat de banca la data preluarii deseurilor, pe baza unei situaţii cantitative întocmita de furnizor si transmisa catre valorificator odata cu notificarea prevazuta la art. 4.5.

Regularizarea obligatiilor va fi facuta la momentul facturarii ultimei livrări de deseuri.

Plata se considera efectuata la data la care apare in extrasul de cont al furnizorului.

In cazul in care valorificatorul nu preia cantitatile de ulei uzat in termenul stabilit la art. 5.1, furnizorul este in drept sa aplice penalitati de 0,15% din valoarea deseurilor nepreluate, pentru fiecare zi de intarziere. Penalitatile de intarziere pot depasi cuantumul sumei asupra careia se calculeaza.

7.3. Facturarea se va face pe baza avizelor de expeditie. Valorificatorul are obligatia sa-si ridice personal facturile de la sediul R.A.T.B.


8. GARANTIA DE BUNA EXECUTIE

8.1. Valorificatorul are obligaţia constituirii garanţiei de bună execuţie a contractului la data încheierii contractului, prin depunerea acesteia în contul R.A.T.B.

8.2. Cuantumul garantiei de buna executie a contractului este..................lei (30% din valoare estimata a contractului).

8.3. Furnizorul are dreptul de a emite pretentii asupra garantiei de buna executie, in limita prejudiciului creat, daca valorificatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contract. Anterior emiterii unei pretentii asupra garantiei de buna executie, furnizorul deseurilor are obligatia de a notifica valorificatorul, precizand obligatiile care nu au fost respectate.

8.4. Furnizorul are obligatia de a elibera/restitui garantia de buna executie in termen de 14 zile de la data finalizarii contractului, dupa efectuarea tuturor livrarilor, daca nu a ridicat nicio pretenţie asupra ei pana la acea dată.

8.5. Nerespectarea prevederilor art.8.1. constituie motiv de reziliere a contractului.



9. SOLUTIONAREA LITIGIILOR

9.1. Litigiile care intervin intre parti in legatura cu prezentul contract se vor rezolva de catre acestea pe cale amiabila.

9.2. Orice diferend cu privire la intrarea in vigoare, interpretarea, executarea si incetarea prezentului contract intervenit intre parti si nesolutionat pe cale amiabila va fi deferit instantelor judecatoresti de drept comun, spre competenta solutionare, conform normelor legislative romanesti in vigoare.


10. INCETAREA CONTRACTULUI

10.1. Prezentul contract va inceta in urmatoarele cazuri:

- ajungerea la termen daca nu a fost prelungit;

- acordul partilor;

- denuntarea unilaterala, caz in care partea care doreste denuntarea contractului va notifica cealalta parte cu cel putin 15 zile inainte de data solicitata de incetare a contractului.

- este declarata starea de incapacitate de plati sau a fost declarata procedura de lichidare (faliment);

- rezilierea de plin drept, fara indeplinirea vreunei formalitati prealabile si fara a mai fi necesara interventia unei instante judecatoresti, in cazul in care una dintre parti:

- nu-si executa una dintre obligatiile asumate prin prezentul contract

- cesioneaza drepturile si obligatiile sale prevazute de prezentul contract fara acordul celeilalte parti.

10.2. Incetarea contractului nu are niciun efect asupra obligatiilor deja scadente intre parti.

Prevederile alineatului precedent nu sunt de natura sa inlature raspunderea partii care din vina sa a determinat incetarea contractului.


11. FORTA MAJORA SI CAZUL FORTUIT

11.1. Partile prezentului contract nu vor fi raspunzatoare pentru neexecutarea la termen sau/si in mod corespunzator - total sau partial, a oricarei obligatii care le incumba in baza prezentului contract, daca neexecutarea obligatiei respective a fost urmarea unui caz de forta majora sau unui caz fortuit, astfel cum acestea sunt definite de lege.

11.2. Partea care invoca forta majora este obligata sa-i aduca la cunostinta celeilalte parti, in cel mult 3 zile de la producerea acesteia, sa probeze aceasta prin documente justificative emise de autoritatile legale competente si sa ia toate masurile posibile in vederea limitarii consecintelor lui.

11.3. Daca in termen de 30 zile de la producere, evenimentul respectiv nu inceteaza, partile au dreptul sa-si notifice incetarea de plin drept a prezentului contract, fara ca vreuna dintre ele sa pretinda daune interese.






12. NOTIFICAREA ÎNTRE PĂRŢI

12.1. În accepţiunea părţilor contractante, orice notificare (fax sau e-mail cu confirmare) adresată de una dintre acestea celeilalte este valabil îndeplinită dacă va fi transmisă la adresa de corespondenţă prevăzută în partea introductivă a prezentului contract.

12.2. În cazul în care notificarea se face pe cale poştală, ea va fi transmisă prin scrisoare recomandată, cu confirmare de primire şi se consideră primită de destinatar la data menţionată de oficiul poştal primitor pe această confirmare.

12.3. Daca notificarea se transmite pe fax, ea se considera primita in prima zi lucratoare dupa cea care a fost expediata.

12.4. Notificările verbale nu se iau în considerare de nici una dintre părţi, dacă nu sunt confirmate prin fax sau corespondenţă.

12.5. Partile sunt obligate sa-si comunice una alteia, persoanele si datele de contact care vor derula prezentul contract, in termen de 5 zile de la data semnarii acestuia.



13. PREVEDERI FINALE

13.1. Modificarea prezentului contract se face numai printr-un act adiţional încheiat între părţile contractante, semnat şi ştampilat de ambele părţi.

13.2. Orice schimbare intervenita in datele de identificare ale unei parti contractante, inclusiv a numarului de cont va fi comunicata in termen de maxim 48 ore partenerului de contract.

13.3. Limba care guverneaza contractul este limba romana, iar contractul va fi interpretat conform legilor din Romania.

13.4. „Specificatia privind valorificarea deseurilor generate de R.A.T.B.” nr. 44406/11.11.2015 face parte integranta din prezentul contract.

13.5. Prezentul contract a fost încheiat azi, ..........................., într-un număr de 3 (trei) exemplare, doua pentru furnizor si unul pentru valorificator.




GENERATOR - FURNIZOR VALORIFICATOR - BENEFICIAR













Anexa 1

Unitati RATB pentru preluare ulei uzat


- Autobaza Titan, bd. Th. Pallady, nr. 64, sector 3

- Autobaza Pipera, sos. Pipera, nr. 55, sector 2

- Autobaza Ferentari, str. Iacob Andrei, nr. 30, sector 5

- Autobaza Floreasca, str. Aviator Banciulescu, nr. 5, sector 2

- Autobaza Obregia, bd. Alex. Obregia, nr. 2-10, sector 4

- Autobaza Nordului, str. Capriorilor, nr. 2-4, sector 1

- Autobaza Militari, bd. Preciziei, nr. 4-6, sector 6

-Autobaza Alexandria, sos. Alexandriei, nr. 152-(intr. Ion Conea), sector 5

- Depoul Victoria, str. Mexic, nr. 19, sector 1

- Depoul Colentina, Sos. Colentina, nr. 378, sector 2

- Depoul Vatra Luminoasa, str. Tony Bulandra, nr. 3-5, sector 2

- Depoul Bucurestii Noi, bd. Bucurestii Noi, nr. 42, sector 1

- Depoul Dudesti, Cal. Dudesti, nr. 184, sector 3

- Depoul Berceni, str. Nitu Vasile, nr. 5-7, sector 4

- Depoul Giurgiu, str. Actiunii, Nr. 52, sector 4

- Depoul Titan, bd. Th. Pallady, Nr. 64 (str. N. Teclu, nr. 9), sector 3

- Depoul Alexandria, sos. Alexandriei, Nr. 150-152, sector 5

- Depoul Bujoreni, bd. Timisoara, nr. 62, sector 6

- Depoul Militari, bd. Preciziei, nr. 19-21, sector 6

-S.I.R., bd. Th. Pallady, nr. 64, sector 3 - (DITT)

- UR - Uzina de Reparatii, str. Dr. Grozovici, nr. 2-4, sector 2





GENERAL CONDITIONS OF CONTRACT FOR CIVIL WORKS
GL27 23 SVQ 3 CONSTRUCTION CONTRACTING OPERATIONS SITE
GL28 24 SVQ 4 IN CONSTRUCTION CONTRACTING OPERATIONS


Tags: contract nr…………., prezentul contract, nr…………, …………………, contract, părţile, contractante