VEELGESTELDE VRAGEN INSPRAAK WATERPLANNEN EN KRW DEZE LIJST IS

VEELGESTELDE VRAGEN INSPRAAK WATERPLANNEN EN KRW DEZE LIJST IS






Over de inspraak

Veelgestelde vragen inspraak waterplannen en KRW



Deze lijst is een hulpmiddel bij de communicatie over de waterplannen en de KRW: ten eerste bespaart het werk doordat niet iedereen antwoorden op de zelfde vragen hoeft te formuleren en ten tweede zorgt het voor de nodige eenduidigheid in de communicatie.

U kunt deze vragen en antwoorden verspreiden als aparte publicatie of ze op uw website opnemen. U kunt de vragen, of een aantal daarvan, ook opnemen in uw eigen informatiemateriaal, bijvoorbeeld in de leeswijzer bij uw plan, in een nieuwsbrief, een presentatie of ander communicatiemiddel.

U kunt de antwoorden waar nodig ook aanpassen aan uw eigen situatie, waarbij we wel hopen dat u de grote lijn van de antwoorden respecteert.

Gebruik van deze vragen en antwoorden is niet verplicht, maar naar onze overtuiging wel aan te bevelen.


De lijst bestaat uit drie delen:

vragen over de inspraak

vragen over de verschillende plannen en hun samenhang

Deze twee onderdelen zijn gericht op burgers.

vragen voor medewerkers van gemeenten in verband met hun rol bij de inspraak en terinzagelegging.


Noot: sommige informatie is terug te vinden bij meerdere antwoorden. Dat is bewust gebeurd, omdat lezers niet het hele stuk zullen lezen, maar heel gericht bepaalde vragen zullen opzoeken. Het is dus niet verstandig alle “dubbele” informatie te schrappen.


De vragenlijst is opgesteld door Inka Vogelaar (Hoogheemraadschap Delfland), Pascale de Leijer (Hooheemraadschap Rijnland), Alien Kroeze (Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden) en Oto Cox (Provincie Gelderland), in het kader van de werkgroep Communicatie KRW Rijn-West.

Met dank aan Carolien van Kooten-Niekerk, Joop van der Does, Marian Rood, Marcel van Uitert, Willem van Douwen, Rolf Koops en Steven Visser voor hun opmerkingen.


De vragenlijst is inmiddels een aantal keren herzien en dus behoorlijk uitontwikkeld. Suggesties voor verbetering blijven echter welkom, reacties aan Otto Cox, [email protected], 071 5727105.


Deze vragenlijst wordt ook geplaatst op de website www.kaderrichtlijnwater.nl/uitvoering/rijn/west/



Over de inspraak bij waterplannen


Waar is de inspraak voor bedoeld?

Het doel van de inspraakprocedure is om u te informeren over de plannen en maatregelen van de overheid om het water in Nederland schoon, mooi en veilig te maken en te houden, nu en in de toekomst. Als u het niet eens bent met de plannen van het Rijk, provincies, waterschappen en gemeenten dan biedt de inspraak u de gelegenheid om dit aan de overheid kenbaar te maken. Het is daarbij belangrijk dat u duidelijk aangeeft met welk onderdeel u het niet eens bent en waarom.


Op welke plannen kan ik reageren?

Gemeenten, waterschappen, provincies, het ministerie van Verkeer en Waterstaat hebben plannen gemaakt met voorstellen om het water in Nederland schoon, mooi en veilig te maken en te houden. U kunt al deze plannen inzien en er op reageren.

Het Rijk vraagt uw mening over alle onderdelen van het Nationaal Waterplan, van het Stroomgebiedbeheerplannen en van het Beheerplan Rijkswateren. Er zijn ook twee Milieueffectrapportages (planMER): een voor het Beheerplan Rijkswateren en een voor het Nationaal Waterplan en de Stroomgebiedbeheerplannen gezamenlijk.

De provincie legt het Provinciaal Waterplan ter inzage. U kunt ook reageren op het waterbeheerplan van het waterschap. Provincies en waterschappen leggen daarnaast een gezamenlijke planMER voor. Tot slot is er een aantal gemeenten die gemeentelijke bestuursbesluiten over de Kaderrichtlijn Water of hun Waterplan ter inzage leggen.

Door uw postcode in te toetsen op de website www.nederlandleeftmetwater.nl kunt u zien welke plannen voor u van belang zijn. U kunt de meeste plannen ook inzien op het gemeentehuis.


Hoe kan ik reageren?

U kunt schriftelijk inspreken door een brief te sturen naar de overheid die het plan heeft opgesteld. U kunt ook via internet inspreken of mondeling. Bij elk plan staat precies aangegeven hoe u kunt reageren. Door uw postcode in te toetsen op de website www.nederlandleeftmetwater.nl kunt u zien welke plannen voor u van belang zijn en hoe u daarop kunt inspreken. Ook op de gemeentehuizen, de waterschapskantoren en de provinciehuizen kunt u deze informatie vinden.


Wanneer kan ik inspreken?


Landelijke plannen

Voor de Stroomgebiedsbeheerplannen (SGBP’s) geldt een inspraaktermijn van 6 maanden. Het Nationaal Waterplan wordt op dezelfde datum gepubliceerd als de SGBP’s, maar de inspraak start later.

Nationaal Waterplan

11 mei – 22 juni 2009

Publicatie vanaf 22 december 2008

Stroomgebiedbeheerplannen

22 december 2008 – 22 juni 2009


Regionale plannen

Voor de regionale waterplannen geldt een inspraaktermijn van 6 weken. De inspraak vindt voor alle plannen in dezelfde periode plaats.

Beheerplan Rijkswateren (incl. planMER)

5 januari 2009 – 16 februari 2009

Provinciaal Waterplan

5 januari 2009 - 16 februari 2009

Waterbeheerplan (waterschappen)

5 januari 2009 - 16 februari 2009

Gezamenlijke planMER provincie en waterschappen

5 januari 2009 - 16 februari 2009

Gemeentelijke (raads)besluiten over de KRW

(niet alle gemeenten hoeven een besluit te nemen, vraag dit zonodig na bij uw gemeente of bij www.nederlandleeftmetwater.nl)

5 januari 2009 - 16 februari 2009





Schema inspraaktermijnen


VEELGESTELDE VRAGEN INSPRAAK WATERPLANNEN EN KRW DEZE LIJST IS

Op welk plan moet ik inspreken?

U moet inspreken op die plannen waarop uw commentaar van toepassing is. In de praktijk zal het meestal zo zijn dat concrete maatregelen in uw omgeving staan in het Beheersplan van het Waterschap, het Beheerplan Rijkswateren en/of een besluit van de gemeente. In de plannen van provincie en van het ministerie staat het meer algemene beleid dat de kaders geeft voor die maatregelen. Maar op dit uitgangspunt zijn hier en daar afwijkingen.

Er is een duidelijke samenhang tussen de verschillende plannen. Als u bijvoorbeeld wilt inspreken op een waterbeheerplan van het waterschap, dan doet u er waarschijnlijk verstandig aan ook te kijken naar het provinciaal waterplan en daar zonodig op in te spreken, en dat geldt soms ook voor het Stroomgebiedbeheerplan of een van de andere plannen.


Wat gebeurt er als ik op het verkeerde plan inspreek?

Als u niet zeker weet op welk plan u moet inspreken, dan kunt u het beste van te voren contact opnemen met de overheid die het plan heeft opgesteld. De medewerkers zullen u zo goed mogelijk op weg helpen uw reactie naar de juiste plaats te sturen.

Verder hebben gemeenten, waterschappen, provincies en het ministerie onderling de afspraak gemaakt om waar nodig inspraakreacties aan elkaar door te sturen.


Waar kan ik de plannen inzien?

De plannen zijn allemaal te vinden via www.nederlandleeftmetwater.nl. U kunt daar ook vinden hoe u een plan kunt downloaden. Wilt u liever een gedrukt exemplaar inzien, dan kunt u terecht bij uw gemeente, provinciehuis of waterschap.


Wat is een zienswijze?

Zienswijze is de officiële wettelijke naam voor uw inspraakreactie.


Waar moet mijn inspraakreactie aan voldoen?

De inspraakreactie moet op tijd binnen zijn, voorzien zijn van uw adresgegevens en gemotiveerd zijn. Dus u moet aangeven over welk onderdeel van het plan het gaat, waarom u het er wel of niet mee eens bent en wat u eventueel veranderd zou willen zien.

U reactie kunt u bij voorkeur schriftelijk indienen, digitaal of mondeling is ook mogelijk. Het adres waar uw reactie heen moet vindt u bij het plan zelf.



Wat gebeurt er met mijn reactie?

De gemeente, het waterschap of de provincie waar u heeft ingesproken stuurt u een bevestiging. Als u op een plan van het ministerie inspreekt krijgt u een ontvangstbevestiging van het Inspraakpunt. Na sluiting van de inspraaktermijn worden alle reacties verzameld. De overheid waar u heeft ingesproken zal ook antwoorden. Omdat de (water)plannen nauw met elkaar samenhangen kan uw inspraakreactie en het antwoord daarop invloed hebben op andere plannen. Daarom zorgen de overheden voor afstemming van de antwoorden. Daarbij bekijken zij of uw reactie ook moet leiden tot aanpassing in andere plannen.


Heeft inspreken zin?

Inspreken heeft altijd zin. U krijgt altijd antwoord op uw vragen. Niet altijd kunnen alle suggesties worden meegenomen in de plannen, maar u krijgt dan wel antwoord waarom dat niet kan.


Wanneer krijg ik antwoord?

Nadat u uw reactie heeft ingediend ontvangt u een bevestiging van ontvangst. Hoe snel u een antwoord krijgt kan verschillen. Als uw inspraakreactie invloed heeft op meerdere plannen en aanleiding is voor veel overleg, dan kan het tot september 2009 duren voordat u antwoord ontvangt. Maar in veel gevallen zult u veel sneller antwoord krijgen. Alle overheden doen hun best de inspraak zo snel als praktisch mogelijk is te beantwoorden.


Waarom kan het lang duren voordat ik antwoord krijg?

Omdat er op de waterplannen van het ministerie van Verkeer en Waterstaat, provincies, waterschappen en gemeenten tegelijk inspraak mogelijk is, is het nodig dat deze partijen overleggen over de binnengekomen inspraakreacties. Daardoor kan het soms lang duren voordat u antwoord krijgt. Dit is zo geregeld omdat een reactie op bijvoorbeeld het plan van een waterschap te maken kan hebben met andere plannen en kan leiden tot wijzigingen in die plannen. Daarom is overleg en afstemming nodig. U krijgt uw antwoord uiterlijk in september 2009, maar in veel gevallen zal dat eerder kunnen.


Bij wie kan ik vragen stellen over de inspraak?

[contactgegevens waterschap, provincie of gemeente hier zelf invullen]

[indien relevant hier ook noemen: Inspraakpunt Rijkswaterstaat: www.inspraakpunt.nl, 070 - 351 9600]

[indien relevant hier ook noemen: gemeente-ambassadeur (kies de juiste persoon uit d etabel hieronder):


]

Naam gemeenteambassadeur

Gebied

E-mailadres

Telefoonnummer

Willem van Douwen

Hollands Noorderkwartier

[email protected]

072 – 548 86 84

Charlotte Buys

AGV

[email protected]

020 – 552 58 29

Peter van Wensveen

Delfland

p.b.a.vanwensveen@ DSB.DENHAAG.NL

070 – 353 63 71

Jur Visser

Hollandse Delta

[email protected]

06 – 18654065

Marian Rood

Rijnland

[email protected]

070 – 300 95 21

Onno van Gilst

Rivierenland

[email protected]

0345 – 63 62 44

Marcel van Uitert

Schieland en Krimpenerwaard

[email protected]

06 – 50736705

Rinnerd Plantinga

Stichtse Rijnlanden

[email protected]

030 – 286 25 75


Over de waterplannen en de Kaderrichtlijn Water


Hoe is het waterbeheer geregeld in Nederland?

Het Rijk, provincies, gemeenten, waterschappen hebben ieder hun eigen rol in het waterbeheer.

De rijksoverheid (Ministerie van Verkeer en Waterstaat) is verantwoordelijk voor het nationale beleid waarin het Europese beleid is verwerkt. Het Rijk stelt het nationale waterplan op.

Rijkswaterstaat beheert de grote rivieren en kanalen, het IJsselmeer, de Noordzee en de Waddenzee. Rijkswaterstaat stelt het Beheerplan Rijkswateren op, onder verantwoordelijkheid van de Staatssecretaris.

De provincies zorgen voor de regionale uitwerking van het beleid en beheren het grondwaterbeheer in de provincie. De provincie stelt het Waterhuishoudingsplan op.

Waterschappen beheren het regionale oppervlaktewater en zijn verantwoordelijk voor de dijken, peilbeheer, waterkwaliteit en het zuiveren van afvalwater. De waterschappen stellen de Waterbeheerplannen op.

De gemeenten zorgen voor de bestemmingsplannen en de riolering. De gemeenten kunnen gemeentelijke waterplannen opstellen of het waterbeheer regelen in aparte raadsbesluiten.


Wat is de Kaderrichtlijn Water?

De Kaderrichtlijn Water (KRW) is een Europese richtlijn die bepaalt dat de waterkwaliteit in 2015 chemisch schoon en ecologisch gezond moet zijn. In een aantal gevallen is uitstel mogelijk. Alle lidstaten van de Europese Unie moeten aan de KRW voldoen.


Wat houdt de stroomgebiedsbenadering in?

Water houdt zich niet aan grenzen. Vervuild water dat in Duitsland of Frankrijk in de Rijn wordt geloosd komt bij Lobith Nederland binnen. Belemmeringen voor de vistrek in Nederland zorgen ervoor dat zalm niet naar de Bovenrijn kan zwemmen. De Kaderrichtlijn Water gaat daarom uit van een aanpak op het niveau van internationale stroomgebieden. De Nederlandse wateren horen tot de stroomgebieden van de Eems, de Rijn, de Maas en de Schelde. Uw gebied ligt in het deelstroomgebied Rijn-West van het stroomgebied Rijn. De stroomgebiedbenadering houdt in dat waterkwaliteitsproblemen worden bekeken vanuit de samenhang van het stroomgebied. Het uitgangspunt is dat landen hun waterkwaliteitsproblemen niet op de buren mogen afwentelen. Datzelfde geldt voor bijvoorbeeld waterschappen en provincies.


Wat is een Stroomgebiedsbeheerplan?

Een Stroomgebiedbeheerplan (SGBP) is een nieuw soort plan dat voortkomt uit de stroomgebiedsbenadering. Het SGBP beschrijft wat de huidige toestand van het water in het gebied is, hoe het zou moeten worden en wat er daarvoor moet gebeuren. In het plan staan de doelen, maatregelen en kosten waarmee een goede waterkwaliteit in 2015 wordt gerealiseerd (met een uitloop tot en met 2027). De regering stuurt het Stroomgebiedbeheerplan naar de Europese Commissie in Brussel om te laten zien wat Nederland doet om aan de verplichtingen van de Kaderrichtlijn Water (KRW) te voldoen. De Europese Commissie zal controleren of de maatregelen in het SGBP ook werkelijk worden uitgevoerd: er geldt een resultaatsverplichting.

Voor uw gebied is het Stroomgebiedbeheerplan Rijndelta van toepassing.


Wat staat er in het Nationaal Waterplan?

Het Nationaal Waterplan geeft een visie op de klimaatbestendige inrichting van Nederland als waterland. Het plan beschrijft de hoofdlijnen van het waterbeleid en de daartoe behorende aspecten van het nationaal ruimtelijk beleid. De KRW-stroomgebiedbeheerplannen zijn onderdeel van het waterplan. Het Nationaal Waterplan geeft ook aan welke functies de verschillende rijkswateren hebben (bijvoorbeeld scheepvaartroute en/of recreatie) en daarnaast is aangegeven of ze een natuurlijk, een kunstmatig of een sterk veranderd waterlichaam zijn. De Staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat is verantwoordelijk voor het Nationaal Waterplan.


Waar gaat het waterhuishoudingsplan van de provincie over?

In het Provinciaal Waterhuishoudingsplan staat globaal beschreven wat de provincie samen met de waterschappen en andere partners doet om ervoor te zorgen dat we veilig achter de dijken kunnen wonen, geen natte voeten krijgen bij hevige regenbuien en dat de kwaliteit van het water voldoet aan de eisen die we hieraan stellen. Sommige provincies regelen hun waterbeleid in het Provinciaal Omgevingsplan.


Het Provinciaal Waterhuishoudingsplan geeft aan waar waterbeheerders in de provincie zich aan moeten houden bij hun werk. Binnen deze kaders treffen waterschappen en gemeenten maatregelen om ons te beschermen tegen wateroverlast en om de waterkwaliteit te verbeteren. Het opstellen van een waterhuishoudingsplan is een wettelijke taak van de provincie.


Wat staat er in het waterbeheerplan van het waterschap?

In het Waterbeheerplan 2010-2015 staan de lijnen van wat het waterschap de komende jaren te doen staat voor een duurzaam waterbeheer. Dat wil zeggen betaalbaar waterbeheer met evenwichtige aandacht voor veiligheid en kwaliteit van de leefomgeving. Het waterbeheerplan beschrijft wat op het waterschap afkomt, de doelen, strategische keuzen en randvoorwaarden die richting geven aan de uitvoering. Daarnaast gaat het waterbeheerplan in op concrete maatregelen en kosten.


Wat doen gemeenten?

Gemeenten zijn in de meeste gevallen verantwoordelijk voor de riolering. Bovendien hebben zij via onder andere bestemmingplannen invloed op de kwaliteit van de leefomgeving en de rol van het water daarbij. Verschillende gemeenten hebben daarom eigen gemeentelijke waterplannen gemaakt.

In de inspraakperiode kunt u bij de gemeenten de plannen voor waterbeheer van verschillende overheden inzien.


Waarom zijn er zoveel verschillende plannen?

De plannen hebben veel met elkaar te maken. Riolen bijvoorbeeld zijn een taak van de gemeente. Maar het rioolwater komt via een zuiveringsinstallatie in beken, kanalen, plassen en boezems waar het waterschap voor verantwoordelijk is. Als het water in de grond wegzakt komt het in het grondwater, en dat is een verantwoordelijkheid van de provincie. En als het water in de grote rivieren en kanalen komt, en uiteindelijk in het Nederlandse deel van de Noordzee en de Waddenzee, dat is dat water waarvoor Rijkswaterstaat het beheer verzorgt. Bovendien heeft de waterkwaliteit gevolgen voor het leefklimaat op het land, bijvoorbeeld voor wonen, recreëren of natuur.

Kortom, het water houdt zich niet aan grenzen en dat betekent dat iedereen in Nederland ermee te maken heeft. Dat geldt ook voor iedere overheid, elk met eigen taken en verantwoordelijkheden. En dat betekent verschillende plannen. Daarom wordt er bij het maken van die plannen goed overlegd en daarom komen die plannen ook tegelijk in de inspraak.





Vragen voor medewerkers van gemeenten

Alle gemeenten zullen een rol spelen bij de inspraak op plannen van Rijk, provincie en waterschappen i.v.m. de Europese Kader Richtlijn Water (KRW), ook als zij zelf geen plan of besluit ter inzage leggen.

De plannen komen namelijk ter inzage te liggen op de gemeentehuizen, en daarom is het belangrijk te weten waar ook uw gemeenten rekening mee moet houden. Bovendien zullen gemeenten, de overheid die het dichtst bij de burger staat, ook vragen van hun burgers krijgen over de inspraak en ook daarbij is het zaak om voorbereid te zijn.


Welke plannen moet ik ter inzage leggen?

Iedere gemeente krijgt minimaal drie plannen: één provinciaal Waterhuishoudingsplan, minimaal één Waterbeheerplan van het waterschap en het Stroomgebiedbeheerplan van het Rijk.

Een beperkt aantal gemeenten ligt in meerdere waterschapsbeheersgebieden. Zij krijgen dus meerdere waterbeheerplannen.

In een paar provincies is het waterhuishoudingsplan opgenomen in het Provinciaal Omgevingsplan en komt dit omgevingsplan ter inzage te liggen.


Leggen wij als gemeente ook iets ter inzage?

Sommige gemeenten nemen een (raads)besluit over KRW-maatregelen. In een enkel geval brengt een gemeente in dezelfde periode een gemeentelijk waterplan in de inspraak. Informeer bij de projectleider of de KRW-contactpersoon in uw gemeente naar de situatie. In veel gevallen zal de gemeente geen besluit ter inzage leggen.


Wat moet ik doen als onze gemeente geen besluit ter inzage legt?

In elk geval de plannen van waterschap, provincie en rijk ter inzage leggen.

Daarnaast is het advies om een A4-tje te maken waarin kort de situatie in uw gemeente staat aangeduid. Bijvoorbeeld:

Dit A4-tje kan dan worden neergelegd bij de andere waterplannen die ter inzage liggen. Overleg hierover met de krw-contactpersoon of uw gemeente-ambassadeur water.


Wanneer en hoe krijg ik de plannen?

U krijgt elk plan toegestuurd door de overheid die verantwoordelijk is voor dat plan. Het waterbeheerplan krijgt u dus van het waterschap, het provinciaal omgevingsplan van de provincie etc. Het streven is u de plannen vóór 18 december toe te zenden. Door de krappe besluitvormingstermijn is het mogelijk dat een enkel plan iets later komt.


Hoe moet ik de plannen ter inzage leggen?

Dat hangt af van de situatie en de gewoonten bij uw gemeente. Het is wel gewenst om alle waterplannen dicht bij elkaar te leggen, en om het A4-tje van de gemeente en ander informatiemateriaal (zoals deze FAQ) daar vlakbij te leggen. De samenhang die er is tussen de plannen wordt zo ook bij de terinzagelegging benadrukt.


Hoe lang moet ik de plannen laten liggen?

Zowel het provinciale Waterhuishoudingsplan als het Waterbeheerplan liggen van 5 januari 2009 tot 16 februari 2009 ter inzage. Op 17 februari 2009 kunt u de plannen weghalen.

Het Stroomgebiedbeheerplan ligt ter inzage van 22 december 2008 tot en met 22 juni 2009. Deze langere termijn is het gevolg van Europese regels.


Waar moet ik verder rekening mee houden?

U kunt vragen over de inzage van de plannen krijgen en over de plannen zelf. Antwoorden op een aantal veelgestelde vragen vindt u hierbij. U kunt deze neerleggen bij de ter inzage liggende plannen. Een dringend advies is deze vragen en antwoorden ook te geven aan de afdeling communicatie en eventueel de baliemedewerkers. Voor inhoudelijke en meer uitgebreide vragen kunt u doorverwijzen (zie hieronder).

Afhankelijk van de inspraakreacties kan van uw gemeente ook een rol worden gevraagd bij de beantwoording. Hiervoor is een draaiboek inspraak opgesteld. U kunt hierover meer informatie krijgen bij uw gemeente-ambassadeur water.


Wat moet ik doen als ik inhoudelijke vragen over de plannen krijg?

U kunt dan verwijzen naar de volgende contactpersonen:

Voor vragen over het waterbeheerplan van …….[waterschap(pen) invullen] kunt u contact opnemen met …….[naam invullen], tel. …………….. e-mail………….

Voor vragen over het provinciaal Waterhuishoudingsplan kunt u contact opnemen met…….[naam invullen], tel. …………….. e-mail………….

Voor vragen over de rijksplannen kunt u contact opnemen met Ministerie van Verkeer en Waterstaat, Coördinatie Stroomgebieden Nederland, (030) 2307 990.

Meer informatie vindt u ook op www.nederlandleeftmetwater.nl en www.kaderrichtlijnwater.nl/uitvoering/rijn/west/

[evt adres sites waterschap en provincie toevoegen]


Hoe wordt de burger geïnformeerd over de inspraak?

Rijk, provincies en waterschappen zorgen voor publiciteit over de plannen en de inspraak. Er komt onder andere een aantal advertenties in het kader van Nederland leeft met water, en er komen advertenties met officiële kennisgeving van de inspraak van de verschillende plannen. De verschillende websites spelen ook een grote rol. Daarnaast zal er enige aandacht in de pers zijn voor de waterplannen. Uw gemeente kan ook een verzoek krijgen om mee te werken, bijvoorbeeld door het plaatsen van een kort bericht op de gemeentepagina of gemeentewebsite.


Wat moet ik doen met inspraakreacties?

Als uw gemeente zelf een besluit ter inzage legt, dat gaat dit volgens de procedure bij uw gemeente. Er zijn aanvullende afspraken over afstemming van beantwoording, zie hiervoor het draaiboek inspraak KRW.

Als uw gemeente zelf niets ter inzage heeft gelegd, moet u eventuele reacties doorsturen naar het waterschap, de provincie of het landelijk inspraakpunt. Vraag zonodig advies aan uw gemeente-ambassadeur water.


Wat moet ik doen met de plannen als de inspraakperiode voorbij is?

U kunt de betreffende plannen dan terugsturen naar de contactpersoon van provincie en waterschap(pen). U kunt de plannen ook geven aan de krw-contactpersoon binnen uw gemeente.



Gegevens gemeente-ambassadeurs

Naam gemeenteambassadeur

Gebied

E-mailadres

Telefoonnummer

Willem van Douwen

Hollands Noorderkwartier

[email protected]

072 – 548 86 84

Charlotte Buys

AGV

[email protected]

020 – 552 58 29

Peter van Wensveen

Delfland

p.b.a.vanwensveen@ DSB.DENHAAG.NL

070 – 353 63 71

Jur Visser

Hollandse Delta

[email protected]

06 – 18654065

Marian Rood

Rijnland

[email protected]

070 – 300 95 21

Onno van Gilst

Rivierenland

[email protected]

0345 – 63 62 44

Marcel van Uitert

Schieland en Krimpenerwaard

[email protected]

06 – 50736705

Rinnerd Plantinga

Stichtse Rijnlanden

[email protected]

030 – 286 25 75






Tags: inspraak waterplannen, draaiboek inspraak, inspraak, veelgestelde, lijst, waterplannen, vragen