PLEC DE PRESCRIPCIONS TÈCNIQUES QUE HA DE REGIR LA

11 PLEC DE PRESCRIPCIONS TÈCNIQUES QUE REGULEN L’ACORD MARC
DOCUMENT N 3 PLEC TIPUS DE PRESCRIPCIONS TÈCNIQUES PER
DOCUMENTACIÓ ANNEXA AL PLEC DE CLÀUSULES ADMINISTRATIVES I PRESCRIPCIONS

GISA PLECS DE PRESCRIPCIONS GPLP 14V03 030106
PLEC DE PRESCRIPCIONS TÈCNIQUES CONTRACTACIÓ DEL SERVEI DE LA
PLEC DE PRESCRIPCIONS TÈCNIQUES PARTICULARS DEL CONTRACTE DE SUBMINISTRAMENT

PLEC DE PRESCRIPCIONS TÈCNIQUES QUE HA DE REGIR LA LICITACIÓ DEL SERVEI D’ATENCIÓ PRECOÇ A LA COMARCA DE LA SEGARRA

PLEC DE PRESCRIPCIONS TÈCNIQUES QUE HA DE REGIR LA LICITACIÓ DEL SERVEI D’ATENCIÓ PRECOÇ A LA COMARCA DE LA SEGARRA



1. Objecte


Aquest contracte té per objecte la concessió de la gestió del servei del centre de desenvolupament infantil d’atenció precoç (CDIAP) de la comarca de la Segarra.

La prestació d’aquest servei queda regulada en el Contracte Programa 2008-2011 per a la coordinació, cooperació i col·laboració entre el Departament d’ Acció Social i Ciutadania (DASiC) i el Consell Comarcal de la Segarra,en matèria de serveis socials i altres programes relatius al benestar social i que es detalla en la Fitxa núm. 17 Servei d’atenció precoç.

Durant el període interanual de vigència del Contracte Programa, es signen anualment els Protocols Addicionals.

Els serveis d’atenció precoç són serveis que incideixen en els trastorns del desenvolupament infantil i les situacions de risc que puguin provocar-los.


Comprenen les actuacions següents:


Totes aquestes actuacions seran realitzades amb la metodologia de treball interdisciplinari i transdisciplinar, ajustant-se en tot cas al que disposa el decret 261/2003, de 21 d’octubre, pel qual es regulen els serveis d’atenció precoç, i altra normativa d’aplicació.



2. Objectius a assolir


General


Específics



3. Destinataris i àmbit territorial


Els destinataris són els infants amb trastorns en el seu desenvolupament o amb risc de patir-los, des del moment de la concepció i fins que compleixin 6 anys, i llurs famílies que visquin a la comarca de la Segarra.


S’entén per trastorn en el desenvolupament, la disfunció transitòria o permanent ja sigui de caràcter neurològic, psicològic o sensorial que presenta un infant en el seu procés de maduració.


S’entén per risc de patir trastorn en el desenvolupament, quan l’infant es troba en una situació de caràcter biològic, psicològic o social que dificulta el seu desenvolupament.


La durada dels serveis serà la que precisi cada infant i s’estendrà fins que les necessitats d’atenció puguin ser cobertes pels serveis de caràcter general, ja siguin educatius, sanitaris o socials o, en tot cas, fins quan compleixin l’edat de sis anys.


Sense desatendre els dos punts anteriors, es prioritzarà les actuacions per infants de 0 anys fins a escolaritzats en P-4, els trastorns greus i la no duplicitat assistencial.


El servei es prestarà en la seu del Consell Comarcal de la Segarra, ubicada al passeig de Jaume Balmes, 3, de la ciutat de Cervera sens perjudici que pugui prestar-se el servei en altres dependències públiques o privades de qualsevol lloc de la comarca de la Segarra. Els seus usuaris seran infants residents en aquesta comarca.


Atès el seu caràcter preventiu i d’orientació el servei també es prestarà en les llars d’infants i centres d’atenció als infants en aquesta franja d’edat de la comarca de la Segarra que ho sol.licitin.



4. Funcions del servei









5. Recursos a emprar


El centre de desenvolupament infantil i atenció precoç (CDIAP) ha de disposar del mobiliari d’oficina i de atenció als infants, equipament informàtic, aparells de telèfon amb contestador i fax , materials necessaris de tractament, didàctic i d’oficina i altres materials que es requereixi per la prestació òptima del servei i d’acord amb atot allò que es detalli en el decret 261/2003, de 21 d’octubre, pel qual es regulen els serveis d’atenció precoç i també d’acord amb amb les prescripcions tècniques del DASiC. S’adjunta una relació a l’annex d’aquestes clàusules segons el decret anteriorment esmentat)

El Consell Comarcal de la Segarra cedirà en règim d’us a l’empresa contractada i durant el temps de vigència del contracte, l’espai físic per a la prestació del servei del Centre de desenvolupament infantil i atenció precoç i que inclou l’espai, infraestructures i equipaments que consten el l’annex d¡aquestes clàusules.

Els serveis d’atenció precoç hauran de disposar de professionals amb especialització en desenvolupament infantil que cobreixin les àrees bio-psico-socials i de personal de suport administratiu i de serveis suficient per atendre els infants beneficiaris del servei. Per tal de garantir l’atenció bio-psico-social dels infants, es disposarà, com a mínim, dels/de les especialistes següents:



Un/a d’aquests/es professionals serè el/la coordinador/a tècnic/a.


Es garantirà professionals terapeutes suficients per tal que la freqüència assistencial mitja en l’atenció dels infants quedi situada entre 0,8 i 1,2 hores setmanals.

La titulació dels professionals terapeutes serà com a mínim de formació de grau mig universitari. La titulació serà homologada pels col·legis professionals corresponents.


Les figures professionals de psicomotricista i pedagog/a, tot i no ser obligatòries, són recomanables per donar resposta a necessitats concretes dels infants.



6. Organització del servei


El procés a seguir en la demanda del servei i, per tant, en les relacions amb els usuaris, serà el següent:


En aquesta primera visita es prendran les dades personals del nen i de la seva família i es recollirà la demanda dels pares i/o del servei derivant.


S’informarà a la família del funcionament tant a nivell de centre com amb l’administració de la Generalitat de Catalunya.


També s’informarà de la relació legal existent amb el Consell Comarcal i del fet que facilitaran dades administratives a efectes de gestió.



Posteriorment informarà del tractament (professionals que intervindran), la seva periodicitat i còpia de la resolució administrativa.


D’igual manera es lliurarà al Consell Comarcal el full de notificació de baixa del servei i l’explicació del motiu, el qual n’enviarà còpia al Departament d’Acció Social i Ciutadania.



El centre haurà de tenir a disposició del Consell Comarcal tota la documentació relacionada amb el servei pel tal de poder fer el seguiment adequat.





Referent a la memòria hi ha de constar, al menys, les següents dades:


Aquest informació es presentarà en el format establert per l’ICASS.





Cervera, 4 de febrer de 2010


El gerent






Josep Balart Solà

ANNEX


Requisits materials dels serveis d’atenció precoç segons el decret 261/2003.

  1. Espai físic:


Espai cedit pel Consell Comarcal de la Segarra i ubicat en la planta baixa del Consell Comarcal de la Segarra, amb adreça al Passeig Jaume Balmes, 3 de Cervera, que dóna façana -6 finestres- a la plaça del Consell Comarcal, amb una finestra també, sobre l’av. Pare Claret.


Té una superfície total de 86,38 m2 distribuïts de la següent manera:


Disposa de les següents instal·lacions:


Totes les dependències tenen vistes i ventilació directa a una espai exterior i l’accés es fa sense barreres arquitectòniques.

Altres dependències que es poden utilizar i serán compartides amb el personal contractat pel Consell Comarcal de la Segarra:




  1. Material: A càrrec de l’empresa contractada






PLEC DE PRESCRIPCIONS TÈCNIQUES PER A L’ARRENDAMENT AMB OPCIÓ
PLEC DE PRESCRIPCIONS TÈCNIQUES QUE HA DE REGIR LA
PLEC DE PRESCRIPCIONS TÈCNIQUES QUE REGEIXEN LA CONTRACTACIÓ DELS


Tags: prescripcions tècniques, les prescripcions, regir, tècniques, prescripcions