TC PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ BİLİM ELÇİLERİ YÖNERGESİ AMAÇ VE KAPSAM

ÖNSÖZ BU PROJE PAMUKKALE ÜNIVERSITESI ELEKTRIK ELEKTRONIK MÜH BÖLÜMÜNÜN
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ ASİSTANLIĞI UYGULAMA USUL VE ESASLAR AMAÇ
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANLARININ TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGELERİNDE GÖREVLENDİRİLME ŞİRKET

PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ KONUT DAĞITIM VE YÖNETİM YÖNERGESİ AMAÇ MADDE
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ PROF DR FUAT SEZGİN KÜTÜPHANESİ BAĞIŞ KİTAP
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ PROF DR FUAT SEZGİN KÜTÜPHANESİ ELEKTRONİK KAYNAKLARINA

T

T.C.

PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ

BİLİM ELÇİLERİ

YÖNERGESİ



Amaç ve kapsam

MADDE 1- Bu yönergenin amacı ve kapsamı Pamukkale Üniversitesi Bilim Elçilerinin seçimi, görev ve sorumlulukları, mali destekleri ile ilgili usul ve esasları düzenlemektir.


Dayanak

MADDE 2- Bu Yönerge, Pamukkale Üniversitesi Yönetim Kurulu’nun 08.02.2010 tarihli, 3/3 sayılı Senato Kararı ile kabul edilen Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü Yönergesinin 11 inci maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.


Tanımlar

MADDE 3- Bu Yönergede geçen;

  1. Üniversite: Pamukkale Üniversitesi’ni,

  2. Rektör: Pamukkale Üniversitesi Rektörünü,

  3. Senato: Pamukkale Üniversitesi Senatosunu,

  4. Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü (Koordinatörlük): Rektörlüğe doğrudan bağlı olarak, uluslararası ilişkiler koordinatörünün sorumluluğunda, üniversitenin uluslararası faaliyetlerini yürüten birimi,

  5. Komisyon: Üniversitenin Uluslararası İlişkiler Komisyonunu,

  6. Bilim Elçisi: İkili işbirliği anlaşması imzalanan üniversite için görevlendirilen ve o üniversite ile olan ilişkilerden sorumlu öğretim elemanını,

  7. Ortak Üniversite: İkili işbirliği protokolü imzalanmış olan Türkiye dışındaki üniversiteyi ifade eder.


Bilim Elçisinin görev ve sorumlulukları

MADDE 4- Bilim elçisi, görevlendirildiği Ortak Üniversite ile olan ilişkilerin etkin bir şekilde yürütülmesini sağlamak ve geliştirmek için çalışır. Bu konuda faaliyetler şu aktiviteleri kapsar, ama bunlarla sınırlı değildir: Çok katılımlı, ortak konferans/kongre/atölye düzenlenmesi; karşılıklı öğrenci ve personel değişimleri gerçekleştirilmesi; uluslararası endekslerde kayıtlı dergilerde, ulusal ve uluslararası konferanslarda yayınlar yapılması; bilimsel, sosyal ve kültürel içerikli uluslararası projeler ve aktiviteler gerçekleştirilmesi. Ayrıca, işbirliğinin üniversitelerin diğer eşdeğer alanlarına da yaygınlaştırılması için çaba gösterir


Bilim Elçilerinin seçilmesi

MADDE 5- Bilim Elçileri, Ortak Üniversite ile anlaşma imzalamadan önce de ilişkisi olan öğretim elemanları arasından seçilir. Fakat Ortak Üniversite ile daha önce ilişkide olan bir öğretim elemanı yoksa (anlaşmanın doğrudan Rektörlük aracılığıyla yapılması v.b.) bu durumda bu kriter göz önüne alınmaz, işbirliği potansiyelini değerlendirerek Rektör’ün teklifi ile Senato tarafından bir Bilim Elçisi görevlendirilir.







Bilim Elçilerinin görev süresi

MADDE 6- Bilim Elçilerinin görev süresi beş yıldır. Bu süre Rektörün teklifi, Senato’nun onayı ile beş yıllık süreler halinde uzatılır. Bilim Elçisi, Madde 9’da belirtilen yıllık faaliyet raporunu sunmadığı veya iki yıllık süre içinde Ortak Üniversite ile herhangi bir faaliyet gerçekleşmediği takdirde Komisyonun raporu, Rektörün teklifi ve Senato’nun onayı ile Bilim Elçiliği görevi sonlandırılır.


Bilim Elçilerinin mali olarak desteklenmesi

MADDE 7-

  1. Bilim Elçileri, sorumlu oldukları Ortak Üniversiteye geliş gidişleri için yılda bir defa olmak üzere yolluklu – yevmiyeli olarak desteklenir. Yevmiye en fazla bir hafta olarak verilir.

  2. Bilim Elçisi sorumlu olduğu Ortak Üniversiteye yaptığı ziyaret sonrasında bir rapor sunar. Ödenecek olan yolluk ve yevmiyenin % 80’i Bilim Elçisine yolculuk öncesi ödenir, geri kalan % 20’si ise geriye dönüşte verilen raporun Komisyon’da onaylanmasından sonra ödenir.

  3. Bilim Elçisinin sorumlu olduğu Ortak Üniversite ile gerçekleştirdiği faaliyetler, görevlendirilmesinden itibaren 2 yıl aralıklarla Komisyon tarafından değerlendirilir ve aşağıdaki kriterlerden en az biri her iki yıllık süre için sağlanmadığı takdirde sonraki yıllar için mali destek sağlanmaz. Şartlar yerine getirildiğinde mali destek tekrar başlatılır. Kriterler:

    1. En az bir, çok katılımlı, ortak konferans/kongre/atölye düzenlemek. Bu aktivitede Pamukkale Üniversitesinden Bilim Elçisi dışında da katılımcıların yer alması gereklidir,

    2. En az iki, karşılıklı öğrenci değişimi gerçekleştirmek,

    3. Bilim Elçisi dışında, en az iki, karşılıklı personel değişimi gerçekleştirmek,

    4. Bilim Elçileri dışında diğer Üniversite personelinin de yazarlar arasında yer aldığı uluslararası endekslerde kayıtlı dergilerde en az bir yayın gerçekleştirmek,

    5. Bilim Elçileri dışında diğer Üniversite personelinin de yazarlar arasında yer aldığı uluslararası konferans/kongrelerde en az iki yayın gerçekleştirmek,

    6. Bilim Elçileri dışında Üniversite personelinin de yer aldığı en az bir uluslararası proje gerçekleştirmek,



Yazışmalar ve faaliyetler

MADDE 8- Bilim Elçilerinin resmi yazışmaları ve faaliyetleri Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü aracılığıyla gerçekleşir.


Yıllık Rapor

MADDE 9- Her yıl Aralık ayında, Bilim Elçisi o yıl sorumlu olduğu üniversiteyle ilgili olarak gerçekleştirilen bütün uluslararası faaliyetleri bir rapor halinde Komisyona sunar.


Yürürlük

MADDE 10- Bu Yönerge Senato’da kabulünden itibaren yürürlüğe girer.


Yürütme

MADDE 11- Bu Yönerge hükümlerini Rektör yürütür.


(17.06.2010 tarih ve 9/3 sayılı Senato Kararı ile kabul edilmiştir.)



PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ AMELİYATHANE İŞLEYİŞ
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ VE TEKNOLOJİSİ YÜKSEKOKULU SPOR YÖNETİCİLİĞİ
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ SPOR BİRLİĞİ YÖNERGESİ KURULUŞ VE KAPSAM


Tags: bi̇li̇m elçi̇leri̇, pamukkale, üni̇versi̇tesi̇, bi̇li̇m, yönergesi̇, kapsam, elçi̇leri̇