INFORMATION OM NYE REGLER FOR SPECIALESKRIVNING PR 1SEPTEMBER 2007

 GENERAL PERMIT VIOLATION FORM PART I PERMITTEE INFORMATION
CONTEXTUAL INFORMATION – KOREA MAIN ECONOMIC LAND USE
CONTEXTUAL INFORMATION – PORTUGAL MAIN ECONOMIC LAND USE

  APPLICATION FORM AND PERSONAL INFORMATION SHEET IF
IMPLEMENTING INFORMATION GOVERNANCE QGEA IMPLEMENTING INFORMATION GOVERNANCE FINAL JUNE
INFORMATION MANAGEMENT WORK PLAN GUIDELINE QGEA INFORMATION MANAGEMENT WORK

Information om nye regler for specialeskrivning:

Information om nye regler for specialeskrivning:


Pr. 1.september 2007 trådte nye strammere regler for specialeafleveringsfrister i kraft.

For specialekontrakter indgået efter den 1.september 2007, medfører dette, at mulighederne for forlængelse af afleveringsfristen begrænses, og at overskridelse af en afleveringsfrist tæller som et eksamensforsøg.



1. Forlængelse af afleveringsfristen.

Den væsentligste konsekvens af ændringerne i Universitetsloven, Uddannelsesbekendtgørelsen og Eksamensbekendtgørelsen er, at man ikke længere kan få forlænget tidsfristen i specialekontrakten med mindre ”særlige forhold” gør sig gældende.

Jf. Uddannelsesbekendtgørelsens §21, hedder det at:

»Stk. 6. Universitetet godkender opgaveformuleringen for kandidatspecialet og fastsætter samtidig hermed en afleveringsfrist for specialet og en plan for specialevejledning af den studerende. Specialet skal påbegyndes og afleveres inden for den tidsramme, der i studieordningen for den enkelte uddannelse er fastsat for specialets omfang, og som gælder for heltidsuddannelser.«

jf. Universitetslovens §18, stk.5. 2.pkt.:

»Stk.5. […] Studielederen godkender opgaveformulering og afleveringstidspunkt for kandidatspecialet samt i tilknytning hertil en plan for vejledningen af den studerende.«



2. Brug af eksamensforsøg

Overskrider man den fastsatte tidsfrist for specialet, har man brugt et eksamensforsøg, og den studerende skal herefter indgå en ny kontrakt med vejleder og studieleder. Kravet til den nye kontrakt er, at der er ændret i problemformuleringen.

Jf. Uddannelsesbekendtgørelsens §21 hedder det at:

»Stk. 7. Hvis den studerende ikke afleverer specialet inden for den i stk. 6 fastsatte frist, godkender universitetet en ændret opgaveformulering, der skal ligge inden for samme emneområde, og fastsætter samtidig hermed en ny afleveringsfrist på tre måneder. Hvis den studerende ikke afleverer specialet inden for den nye frist, kan den studerende få et tredje eksamensforsøg, jf. eksamensbekendtgørelsen, efter samme regler, som gælder for andet eksamensforsøg.«

Eksamensbekendtgørelsen §27, stk.3, siger at:

Stk. 3. Når universitetet har fastsat en afleveringsfrist for kandidatspecialet, jf. uddannelsesbekendtgørelsen, kan afmelding ikke finde sted, og der er brugt et eksamensforsøg, jf. § 26, stk. 1, hvis den studerende ikke afleverer specialet inden for den fastsatte frist.”

Der åbnes dog en dør på klem i det efterfølgende stykke:

Stk. 4. Universitet kan dispensere fra den i stk. 1 og 3 fastsatte frist, hvis der foreligger usædvanlige forhold.«



Med ” særlige forhold” forstås bl.a. dokumenteret sygdom, graviditet og barsel, mens faglige årsager til en eventuel forsinkelse ikke kan accepteres. Ønsker en studerende at få udsat afleveringsfristen, skal den studerende derfor indsendes en ansøgning til Studieadministrationen. Herefter kan Studieadministrationen på vegne af Dekanen give udsættelse.

En måned før afleveringsfristens udløb sendes der fra Studieadministrationen besked til studerende, vejleder og studieleder, om at afleveringsfristen nærmer sig. Der mindes om

konsekvenserne af en overskridelse af denne frist.. Hvis den studerende ønsker at indgå en ny kontrakt, skal denne være indgået og godkendt af studielederen, så den tidsmæssigt løber fra den første kontrakts udløb og tre måneder frem, uanset specialets ECTS-belastning.

Den studerende vil med udløbet af den første kontrakt få registreret et brugt eksamensforsøg. Afleveres specialet heller ikke inden udløbet af den anden kontrakt registreres endnu et brugt eksamensforsøg.

Inden den tredje kontrakt indgås, bør den specialestuderende og vejlederen overveje om man i stedet vil vælge at afslutte uddannelsen med en 6-8 ugers opgave. Denne vil i givet fald skulle skrives inden for specialets område, men med en ny problemformulering, og som en ny selvstændig opgave. Der henvises for 6-8 ugers opgaver til fakultetets uddannelsesregler.

Hvis den specialestuderende inden for de første tre måneder efter kontraktens indgåelse skifter vejleder eller specialeemne, kan der indgås en ny kontrakt, under de samme vilkår som gælder for indgåelse af den første kontrakt.



3. Specialekontraktens udformning

Når konsekvenserne af overskridelse af afleveringsfristen skærpes og muligheden for forlængelse begrænses, betyder det også, at kravene til en præcis fastsættelse af afleveringsfristen øges.

Kandidatuddannelser på Det Naturvidenskabelige Fakultet er heltidsuddannelser. Det betyder, at man som studerende ikke kan skrive speciale på deltid. Man skal ved indgåelsen af kontrakten have fastsat en afleveringsfrist, som tilpasses en fuldtidsnormering.

Med ”inden for den tidsramme, der i studieordningen for den enkelte uddannelse er fastsat for specialets omfang”, menes den tidsramme der svarer til specialets ECTS-belastning.

Vi opererer på fakultetet med specialer af tre størrelser; 30, 45 eller 60 ECTS point. Dvs. at en specialekontrakt i de tre tilfælde skal strække sig over hhv. 6, 9 eller 12 måneders fuldtidsstudier.

Skrives en kontrakt med en afleveringsfrist som rækker ud over det ECTS-belastningen foreskriver, skal det i kontrakten dokumenteres, hvad den resterende belastning optages af.

Hvis man f.eks. følger et kursus på 15 ECTS sideløbende med specialeskrivningen, skal dette kursus´ titel anføres på specialekontrakten. Tidsfristen for afleveringen af specialet kan i så tilfælde forlænges ifht. kursets eller kursernes ECTS-belastning.

Studielederen er vjf. Bekendtgørelsen ansvarlig for specialekontraktens indgåelse, og for at der foreligger en plan for specialets gennemførelse. Når kontrakten er underskrevet af både specialestuderende, vejleder og studieleder, sendes den af Studielederen til Studieadministrationen.





3



INFORMATION SECURITY INTERNAL GOVERNANCE GUIDELINE PUBLIC QGEA INFORMATION
PKCS 15 CRYPTOGRAPHIC TOKEN INFORMATION FORMAT STANDARD (DRAFT) 54
X PLEASE COMPLETE THE REQUIRED INFORMATION IN ADDITION THE


Tags: specialeskrivning, information, 1september, regler