ÖRNEK SÖZLEŞME METINLERI 3 SÖZ NO 6320 PATENT LİSANS








Örnek Sözleşme Metinleri 3

Söz. No.: 6320

PATENT LİSANS SÖZLEŞMESİ (II)

Madde 1- Taraflar

Lisans Veren

Unvan : …..

Adres : …..

İletişim Bilgileri : …..

Lisans Alan

Unvan : …..

Adres : …..

İletişim Bilgileri : …..

Bir yanda ….. adresinde T.C. kanunlarına göre kurulu ….. ile diğer yanda ….. adresinde T.C. kanunlarına göre kurulu ….. arasında ….. Başkanlığınca .. / .. / …. tarih ve ….. sayı ile tescilli/işlem görmekte bulunan patentin, Türkiye'de kullanılması konusunda 551 Sayılı Patentlerin Korunması Hakkındaki Kanun Hükmünde Kararname'nin 88.maddesinde belirtilen esaslara uygun olarak işbu Patent Lisans Sözleşmesi taraflarca imzalanmıştır.

Patent Lisans Sözleşmesi maddelerinde, ….. Lisans Veren, ….. Lisans Alan olarak belirtilecektir.

Madde 2- Konu

İşbu Lisans Sözleşmesine konu olan buluş ….. Patent Enstitüsü Başkanlığı'nca .. / .. / …. tarih ve ….. sayı ile tescilli/işlem gören ….. patenttir.

Madde 3- Süre

Lisans Sözleşmesinin geçerlilik süresi, lisansa konu olan tescilin Türk Patent Enstitüsü'nce belirlenen koruma süresinin bitim tarihidir.

Madde 4- Sözleşme Bedeli

Lisans Sözleşmesinin bedeli …..-TL’dir.

Madde 5- Lisans Veren’in Yükümlülükleri

Lisans Veren Lisans Alan’a

a) Patent Haklarına ilişkin olarak ortaya çıkabilecek sorunların çözümlenmesi ile bu hakların geçerliliğine yöneltilecek müdahalelere karşı koymak.

b) Dünyanın başka yerlerinde masrafları Lisans Veren tarafından karşılanmak üzere, buluş için patent yada benzeri nitelikteki koruma yöntemlerine ilişkin başvurularda bulunmak ve patentler elde etmek,

c) Lisans Alan'a böyle bir korumayı bahşetmek amacı ile tüm gerekli işlemleri yapmak,

d) Lisans Alan'ı, buluş ile ilgili tüm teknik bilgiler hususunda bilgilendirmek,

e) Lisans Alan'a buluşa ilişkin tüm doküman ve çizimleri sağlamak,

Hususlarında Lisans Alan'ın talep edeceği yardımı ve gerekli belgeleri sağlamayı kabul eder.

Madde 6- Lisans Alan’ın Yükümlülükleri

a) Lisans Alan, işbu sözleşme gereği buluşun kullanımı sonucu veya buluştaki herhangi bir ayıp veya kusur sonucu kişilerin yaralanmaya maruz kalmaları halinde, Lisans Veren'in ve onun mirasçı ve haleflerinin, meydana gelebilecek zararlarını tazmin etmeyi kabul eder.

b) Lisans Alan, lisans konusu buluşun üretimi ve pazarlanması hususunda elinden gelen en iyi çabayı ve makul eforu göstermeyi kabul eder.

c) Lisans Alan, bir yıl içindeki her üç aylık dönemlerin sonunda hazırlayacağı mali durum raporunu bir talep beklemeksizin Lisans Veren'e sağlamayı kabul eder.

d) Lisans Alan, buluşu kapsayacak ve …..-TL’den az olmayacak bir sorumluluk sigortası sağlamayı kabul eder.

e) Lisans Alan, iş bu sözleşmenin devamı süresinde ve sözleşme sonrasında, Lisans Veren tarafından kendisine sağlanacak olan bütün ticari sırlar ile gizli belgeleri korumak ve gerekli önlemleri almayı kabul eder.

Madde 7- Özel Hükümler

a) Lisans Sözleşmesi lisans veren adına tescilli olan buluşun, patent Tescil Belgesi'nde kayıtlı bulunan açıklamalar için geçerli olacaktır.

b) Lisans Alan, lisans aldığı buluşta ürünlerin kalitesini aynen koruyacaktır. Bunun için lisans veren istediği zaman gerekli kalite kontrolü yapma hakkına sahip olacaktır.

c) Lisans Alan, lisans aldığı tasarımı aynen kullanabilecektir. Lisans konusu tasarım üzerinde değişiklik yapma hakkı lisans verene ait olacak ve bu değişiklikler tescil edildikten sonra, lisans sözleşmesi tescil edilen bu değişiklikler için de geçerli olacaktır.

d) Lisans Veren, lisans sözleşmesine konu olan bu buluşun bir ya da birden fazla gerçek veya tüzel kişiliğe sahip firmaya, bu buluşu kullanılması ile ilgili olarak lisans verebilecek ve kendi de tescilli buluşunu kullanabilecektir.

e) Lisans Alan, lisans veren tarafından bir veya birden fazla gerçek veya tüzel kişiliğe sahip firmaya söz konusu buluşun kullanılması ile ilgili olarak lisans verme hakkını, ayrıca buluş sahibinin kendisinin de bu buluşu kullanmasını koşulsuz olarak kabul eder ve itiraz etmemeyi taahhüt eder.

f) Lisans Alan, üçüncü (3.) kişiler tarafından lisans sahibinin tescilli olan patentten doğan haklarına tecavüz edilmesi durumunda, buluş sahibinin yasalar uyarınca açabileceği davaları kendi adına açabilir.

Madde 8- Sözleşmenin Sona Ermesi

1- Lisans Veren, aşağıdaki hallerden herhangi birisinin gerçekleşmesi halinde yazılı ihbar ile sözleşmeyi sona erdirme hakkına sahiptir; r

a) Lisans Alan’ın tasfiyesi halinde,

b) Lisans Alan'ın iflası ve borç ödemekten acze düşmesi halinde,

c) Lisans Alan'a bir kayyım tayini hallerinde.

2- Lisans Alan, işbu sözleşme konusu olan yayınlanmış patentlerin bir mahkeme kararı ile geçersiz olduğunun hüküm altına alınması halinde, … aylık feshi ihbar öneli tanımak koşulu ile sözleşmeyi sona erdirme hakkına sahiptir.

Madde 9- Sözleşmeye İlişkin Yazışma ve Tebligatlar

İşbu sözleşmeye ilişkin olarak taraflar arasında yapılacak tüm yazışmalar, ihtarnameler ve tebligatlar için kullanılacak adresler aşağıdaki gibidir;

…..

…..

…..

İş bu Lisans Sözleşmesi, başka hiç bir şekil ve şarta tabi değildir ve .. / .. / …. tarihinde ... nüsha olarak düzenlenmiş ve imzalanmıştır. Toplam 9 (dokuz) maddeden ibaret olan işbu sözleşmeye sonradan yapılacak her türlü ilave ve değişiklik sözleşmede yazılıp taraflarca imzalanmadığı sürece her iki taraf için de bağlayıcı olmayacaktır.


Lisans Veren Lisans Alan





Tags: li̇sans sözleşmesi̇, metinleri, örnek, patent, li̇sans, sözleşme